Bekijk volle/desktop versie : zaak omgekomen verkeersregelaar voor de rechter



10-05-2009, 12:27



[Archieffoto. verkeersregelaars aan het werk bij Ikea in Delft. Foto ANP/Pieter Franken]



AMSTERDAM - Reed de 26-jarige Dion G. verkeersregelaar Willem van Koerten (54) opzettelijk aan? Die vraag staat maandag centraal tijdens de rechtszaak tegen de verdachte. De rechtbank in Amsterdam probeert er dan achter te komen wat er 17 augustus precies gebeurde op het parkeerdek van meubelzaak Ikea in de hoofdstad.

Eén ding staat vast. De verdachte zat in een Mini Cooper en kreeg ruzie met verkeersregelaars over een parkeerplek. Van Koerten belandde op de motorkap en viel vervolgens op de grond. Enkele dagen later overleed hij aan hoofdletsel.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft G. de verkeersregelaar opzettelijk en met volle vaart aangereden. Van Koerten zou daardoor op de motorkap zijn terechtgekomen en zou zijn gevallen toen de verdachte hard remde. Volgens justitie is G. dan ook schuldig aan doodslag, dood door schuld of zware mishandeling met de dood tot gevolg.

Maar G.'s advocaat Johan Keizer ziet dat heel anders. Volgens hem is uit een reconstructie gebleken dat zijn cliënt erg langzaam reed tijdens het incident. Van Koerten zou zelf op de motorkap zijn gaan liggen om de auto tegen te houden. De verdachte zou toen achteruit zijn gegaan, juist om te voorkomen dat de verkeersregelaar onder het voertuig terechtkwam. ''Er is sprake van een tragische samenloop van omstandigheden'', zegt de raadsman.

De dood van Van Koerten bracht een discussie over geweld tegen verkeersregelaars op gang. Zo besloot justitie in Amsterdam voortaan een twee keer zo hoge straf te eisen voor bedreiging of mishandeling van regelaars. (ANP)


bron

10-05-2009, 12:28


het lijkt een nieuwe hollandsche traditie - als je een scheet dwarszit, rijd je op mensen in met je auto.

misschien kunnen we het opnemen in de foklore.

10-05-2009, 12:30
Bom d'rop en levenslang op een houtvlot!

10-05-2009, 12:31
Het was dus zelfdoding van die verkeersregelaar, als ik het goed begrijp.

10-05-2009, 12:32



Citaat door PushUpBH:
Het was dus zelfdoding van die verkeersregelaar, als ik het goed begrijp.


het was een moordaanslag van die dion klootzak in zijn kut-mini.