Bekijk volle/desktop versie : Bladerdeeg vraagje!!



Pagina's : [1] 2

07-05-2009, 12:18
Ik heb een vraag over filodeeg waar je pastillas mee maakt. Als je deze open doet moet je die helemaal opgebruiken anders droogt ie uit en is ie niet meer te gebruiken.
Ik heb in het verleden de helft eens gebruikt en terug in de diepvries gedaan goed afgesloten maar alsnog toen ik het wilde gebruiken was het uitgedroogd en niet bruikbaar meer.

Heeft iemand tips hoe je de rest van het bladerdeeg kan gebruiken want ik kan het nooit volledig opgebruiken want het is te veel voor 1 keer.

07-05-2009, 12:21


Niemand,???????

08-05-2009, 18:36
heeft niemand hier nu een antwoord op?????

09-05-2009, 00:31
ik wil hier graag ook antwoord op

dus uppsss

09-05-2009, 15:16



Citaat door alhaqqa:
Ik heb een vraag over filodeeg waar je pastillas mee maakt. Als je deze open doet moet je die helemaal opgebruiken anders droogt ie uit en is ie niet meer te gebruiken.
Ik heb in het verleden de helft eens gebruikt en terug in de diepvries gedaan goed afgesloten maar alsnog toen ik het wilde gebruiken was het uitgedroogd en niet bruikbaar meer.

Heeft iemand tips hoe je de rest van het bladerdeeg kan gebruiken want ik kan het nooit volledig opgebruiken want het is te veel voor 1 keer.


Das een heel goeie vraag die je stelt. Kijk he meid, das altijd zo met die degen en al helemaal met filodeeg. Das te dun en eens de verpakking open is komt er lucht in en ga je nooit dezelfde deeg hebben als toen vers uit de verpakking. Wat ik altijd doe is ik hou er rekening mee dat wanneer ik een rol ga openmaken, doe ik extra vulling. Dus als ik bv 1 bestilla nodig heb dan maak ik er ineens 3 en steek deze dan in de diepvries. Zo moet ik die deeg tenminste niet weggooien. Voor de rest denk ik niet dat er nog maar een trucje is want open=open

09-05-2009, 15:39
Ik heb nog hoop dat er ergens iemand op deze site toch een trucje kent haha.. Iemand die mij blij kan maken?

09-05-2009, 18:54

Citaat door FunkyCurls:
Ik heb nog hoop dat er ergens iemand op deze site toch een trucje kent haha.. Iemand die mij blij kan maken?


Ik hoop het voor jou

09-05-2009, 19:56
Me moeder zegt dat je ze kunt in smeren met boter of dergelijke en je ze dan gewoon weer kunt gebruiken.

09-05-2009, 20:00
mijn moeder pakt snel het aantal lagen dat ze nodig heeft en steekt de rest (die nog in verpakking zitten) gerold in een diepvrieszakje..

Wel goed rollen want er mag geen lucht tussen de lagen zitten anders droogt dat idd uit..

09-05-2009, 20:00
ah jah vergete te zeggen, diepvrieszakje dan in de frigo zette é

09-05-2009, 20:34

Citaat door Ninatoen:
Das een heel goeie vraag die je stelt. Kijk he meid, das altijd zo met die degen en al helemaal met filodeeg. Das te dun en eens de verpakking open is komt er lucht in en ga je nooit dezelfde deeg hebben als toen vers uit de verpakking. Wat ik altijd doe is ik hou er rekening mee dat wanneer ik een rol ga openmaken, doe ik extra vulling. Dus als ik bv 1 bestilla nodig heb dan maak ik er ineens 3 en steek deze dan in de diepvries. Zo moet ik die deeg tenminste niet weggooien. Voor de rest denk ik niet dat er nog maar een trucje is want open=open



dat heb ik nog al eens gelezen hier maar smaakt die bestilla dan echt hetzelfde als een verse mij lijkt het dat die mi en de vis niet meer lekker zijn, heb het om die reden nooit geprobeerd....

bak je ze eerst af voor je ze in de vriezer doet of doe je ze gewoon ongebakken in de vriezer??

09-05-2009, 20:35

Citaat door Yasmina_b:
ah jah vergete te zeggen, diepvrieszakje dan in de frigo zette é


frigo of diepvries???

10-05-2009, 13:13



Citaat door alhaqqa:
dat heb ik nog al eens gelezen hier maar smaakt die bestilla dan echt hetzelfde als een verse mij lijkt het dat die mi en de vis niet meer lekker zijn, heb het om die reden nooit geprobeerd....

bak je ze eerst af voor je ze in de vriezer doet of doe je ze gewoon ongebakken in de vriezer??


Nee de smaak zal nooit hetzelfde zijn meid. Das gewoon niet te vergelijken iets vers met iets uit de diepvries MAAR om eerlijk te zijn, het is daarom niet 'vies' of 'niet lekker'. Super handig als je onverwacht bezoek krijgt. Gewoon direct de oven in. Gewoon goed rekening houden dat je die bestillavorm eerst bekleed met bakpapier want gewoon invetten helpt toch niet


Citaat door Yasmina_b:
mijn moeder pakt snel het aantal lagen dat ze nodig heeft en steekt de rest (die nog in verpakking zitten) gerold in een diepvrieszakje..

Wel goed rollen want er mag geen lucht tussen de lagen zitten anders droogt dat idd uit..


Ja dat zou een optie kunnen zijn maar ik vertrouw niet te hard op watn 1 diepvrieszakje zal er nooit voor zorgen dat er geen lucht in komt. Tenzij zo'n grote pedaalemmerzak of het gezond is, is een andere zaak


Citaat door alhaqqa:
frigo of diepvries???


Frigo is diepvries. Althans voor ons hier in Belg

10-05-2009, 14:07
ik pak ze goed in en vries ze daarna in

10-05-2009, 22:21

Citaat door Ninatoen:
Nee de smaak zal nooit hetzelfde zijn meid. Das gewoon niet te vergelijken iets vers met iets uit de diepvries MAAR om eerlijk te zijn, het is daarom niet 'vies' of 'niet lekker'. Super handig als je onverwacht bezoek krijgt. Gewoon direct de oven in. Gewoon goed rekening houden dat je die bestillavorm eerst bekleed met bakpapier want gewoon invetten helpt toch niet



Ja dat zou een optie kunnen zijn maar ik vertrouw niet te hard op watn 1 diepvrieszakje zal er nooit voor zorgen dat er geen lucht in komt. Tenzij zo'n grote pedaalemmerzak of het gezond is, is een andere zaak



Frigo is diepvries. Althans voor ons hier in Belg


euh nee bij ons is het egt frigo en niet de diepvries

Pagina's : [1] 2