Bekijk volle/desktop versie : WHO verhoogt alarmfase naar 5!!



30-04-2009, 15:48


Voor de tweede keer in drie dagen tijd heeft de Wereldgezondheidsorganisatie WHO de alarmfase voor de Mexicaanse griep verhoogd. Woensdagavond besloot de WHO alarmfase 5 uit te roepen, de laatste fase voor daadwerkelijk sprake is van een pandemie.

Volgens voorzitter Margaret Chan ontwikkelt de Mexicaanse griep zich snel. „Griepvirussen zijn berucht om de snelle mutaties en het onvoorspelbare gedrag.” Daarom moeten alle landen ter wereld direct hun actieplannen van de plank halen en aan het werk gaan. De tijd om maatregelen te implementeren voor een pandemie daadwerkelijk uitbreekt is kort, aldus de WHO.

De Mexicaanse griep dook eind vorige week op in Mexico. Daarna verspreidde het virus zich naar de Verenigde Staten en naar Europa. De afgelopen dagen werden steeds meer Europeanen ziek.

Zeker negentien Europeanen hebben last van „lichte symptomen”. De patiënten komen uit Duitsland (drie), Spanje (tien) en Groot-Brittannië (vijf) en Oostenrijk. In Nederland zijn wel mensen getest op het virus, maar niemand is besmet.

In Spanje is ook iemand ziek geworden die niet in Mexico is geweest. Tot nog toe waren alle besmettingen te herleiden naar Mexico. Het virus kan van mens op mens worden overgedragen, maar in Europa leek dat tot nog toe niet te zijn voorgekomen door intensieve controles.

Ook viel woensdag de eerste dode buiten Mexicaans grondgebied. Dat gebeurde in de Amerikaanse staat Texas, waar de ouders van een 2-jarig Mexicaans jongetje medische hulp zochten voor hun zoon. Tot nu toe waren alleen in Mexico mensen overleden.

Volgens schattingen zijn ongeveer 160 Mexicanen omgekomen door het zogeheten H1N1-virus. Van bijna zeven Mexicanen is het zeker dat zij door de varkensgriep zijn gestorven. Zeker 2500 Mexicanen raakten besmet. De meeste patiënten hebben slechts milde symptomen.

Ook in de Verenigde Staten zijn een flink aantal mensen besmet geraakt met de nieuwe griepvorm. Tot nu toe zijn er 91 besmettingen bevestigd. De autoriteiten verwachten dat dit aantal nog toe zal nemen.

De WHO vindt een reisverbod naar Mexico niet nodig. De Europese Unie spreekt donderdag wel over een mogelijk reisverbod, op verzoek van Parijs. De Franse autoriteiten pleiten voor een vliegverbod naar Mexico. De EU-ministers van Volksgezondheid vergaderen in Luxemburg over de situatie rond de Mexicaanse griep.

De Mexicaanse griep is een menselijk griepvirus, dat bestaat uit een mengsel van het ’gewone’ griepvirus, het vogelgriepvirus en het varkensgriepvirus.

Bron: http://www.trouw.nl/nieuws/wereld/article2745457.ece/WHO_verhoogt_alarmfase_naar_5.html

Fase 6 is dus een panepidemie......

30-04-2009, 16:02




Haal snel je masker in huis.

30-04-2009, 16:07
Waarom is die griep in Mexico uitgebroken?

Het duurt 7 maanden (ongeveer) om een vaccin te maken....

Nederland heeft er al 19 miljoen besteld....dus....waarom dan 19 miljoen?

30-04-2009, 16:08
We gaan dood. We gaan allemaal dood.
Er zijn teveel mensen op de wereld. Moeder aarde vecht terug.

30-04-2009, 16:10



Citaat door Atlantean:
We gaan dood. We gaan allemaal dood.
Er zijn teveel mensen op de wereld. Moeder aarde vecht terug.

Hopelijk wel, stel je voor dat je 500 zou worden, hoe moet je er dan uitzien.