Bekijk volle/desktop versie : De Narcistische Persoonlijkheidsstoornis van de moslimextremist



28-04-2009, 12:48
http://righttruth.typepad.com/right_truth/2006/09/raymond_s_kraft.html

De Amerikaanse schrijver Raymond S. Kraft heeft in zijn artikel “Offending Islam” een psychiatrisch handboek erbij genomen (Diagnostic Statistical Manual-IV of the American Psychiatric Association) en het hoofdstuk over de Narcistische Persoonlijkheidsstoornis bekeken. Het valt hem op hoe zeer deze stoornis past bij die van de extremistische moslim.

De Narcistische Persoonlijkheidsstoornis wordt omschreven als een patroon van grootsheid in fantasie of gedrag, de behoefte aan bewondering en gebrek aan empathie, beginnend in de vroege volwassenheid, gekenmerkt door 5 of meer van de volgende zaken bij de patiënt:

(1) Bezit een groots gevoel van eigenwaarde, bijvoorbeeld in termen van overdreven prestaties en talent, verwacht te worden herkend als superieur, zonder echter een daartoe aanleiding gevende prestatie te hebben verricht.

(2) Is gepreoccupeerd met fantasieën van onbegrensd succes.

(3) Gelooft dat hij of zij ‘speciaal’ en uniek is en slechts kan worden begrepen door of moet worden geassocieerd met andere speciale of hooggeplaatste mensen.

(4) Vereist excessieve bewondering.

(5) Heeft het gevoel ergens recht op te hebben. Koestert bijvoorbeeld onredelijke verwachtingen van een bijzondere voorkeursbehandeling of overeenstemming (door anderen) met zijn of haar verwachtingen.

(6) Exploiteert de ander om zijn of haar doel te bereiken.

(7) Ontbeert empathie, is onwillig om zich te identificeren met de behoeften en gevoelens van anderen.

(8) Is vaak jaloers op anderen of gelooft dat de anderen jaloers zijn op hem.

(9) Toont een arrogant, hooghartig gedrag.

28-04-2009, 14:12



Citaat door Oem_Zakariyaa:
Daar komt nog eens bij dat wat je zegt niet klopt.

Veel dingen die jij noemt zijn in de Islaam niet toegestaan. Het wil natuurlijk niet zeggen dat moslims die dingen niet doen. Er zullen er heus wel mensen tussen zijn die het wel doen.


Ik geef je alleen al 2 voorbeelden van punten die jij net noemde.. De rest mag je zelf opzoeken..



8. Is vaak jaloers op anderen of gelooft dat de anderen jaloers zijn op hem.
Hoedt jullie voor jaloersheid want jaloersheid verteert goede werken zoals vuur brandstof verteert. (Aboe Dawoed)

9. Toont een arrogant, hooghartig gedrag.
Het is overgeleverd door Abdullah ibn Mas'ud dat de boodschapper van Allah (vrede zij met hem) heeft gezegd: degene die in zijn hart het gewicht van een mosterd zaadje van arrogantie (trots/hoogmoedig) heeft zal het paradijs niet binnengaan. een man (die daar bij was) zei: voorwaar, een persoon houd toch van goede/mooie kleding en schoenen. de profeet zei. "voorwaar, Allah is mooi en houd van schoonheid, maar arrogantie is het minachten van de waarheid en de mensen (uit eigenwijze gedachte)." hadith muslim Boek 001, Nummer 0164:

“Zal ik jullie informeren over de mensen van het Paradijs? Zij bevat elk onbekend, onbelangrijk, bescheiden persoon en als hij een eed bij Allah aflegt, dat hij iets zal doen, dan zal Allah zijn eed vervullen (door datgene te doen). Zal ik jullie informeren over de mensen van het vuur? Zij bevat elk wreed, gewelddadig, trots en verwaand persoon.” (Verzameld door Boekharie).
Als je goed had gelezen, had je geweten dat het gaat om 5 of meer van de mogelijke symptomen. Ze hoeven niet alle (helemaal) te kloppen.
Maar dat ook punt 8 en 9 hout snijden is vrij snel duidelijk te maken.

De kreet "jullie weten heel goed dat de islam de waarheid is"of "jullie zijn jaloers op onze mooie religie" kom je hier nog wel eens tegen.
De arrogantie blijkt vaak uit het overmatig gebruik van het woord 'kafir', wat niet wordt gebruikt in de neutrale betekenis van ongelovige maar als een kwalificatie van een moreel gezien minderwaardige buitenstaander.