Bekijk volle/desktop versie : Le3des en tamarakt



27-04-2009, 10:12
Salaam alaikoem dames,

Sinds ik ben getrouwd mis ik de tamarakt en le3des van mijn moeder.
Ze maakte dan altijd lekker warm vers brood en dan bij deze gerechten eten. Hmmmmmmmm ik verlang er weer naar....

Dus wie wil zo vriendelijk zijn om mij deze 2 recepten te geven met foto


30-04-2009, 20:03


ik kook altijd la3des alleen in water en zout. je kunt deze ook van tevoren inweken. dan hoeft het ook niet lang te koken.
in andere pan doe ik saus maken naar smaak.
bijvorbeeld. een uitje braden, tomaten, aubergine, wortlel, gehakt, zout, kasbour, kruiden. deze laten je goed door koken. als het goed gekookt is.
dan doe je het bij elkaar en laat je het even doorkoken.

zo maak ik het. maar je kan het opverschillende manieren maken.

tamarkt, maak ik als volgt:
ik neem een grote pan. daar doe ik water en spliterwten in, deze kun je ook van te voren in laten weken.
en daar doe ik bij wortels, uien, prei, knolseldrie, tomaten, kasbour, zout en kruiden. goed laten koken.
als het goed kookt dan moet hat gemalen worden. dan moet het nog koken
tot het niet meer schuimt, en je moet steeds roeren zodat het niet aanplakt.
als het voor je gevoel klaar is, dan kun je opdienen met olijfolie.
of je doet nog in een koekenpan olijfolie en tamarakt en laat het goed koken . smakelijk.

04-05-2009, 13:07

Citaat door gekke_mama:
ik kook altijd la3des alleen in water en zout. je kunt deze ook van tevoren inweken. dan hoeft het ook niet lang te koken.
in andere pan doe ik saus maken naar smaak.
bijvorbeeld. een uitje braden, tomaten, aubergine, wortlel, gehakt, zout, kasbour, kruiden. deze laten je goed door koken. als het goed gekookt is.
dan doe je het bij elkaar en laat je het even doorkoken.

zo maak ik het. maar je kan het opverschillende manieren maken.

tamarkt, maak ik als volgt:
ik neem een grote pan. daar doe ik water en spliterwten in, deze kun je ook van te voren in laten weken.
en daar doe ik bij wortels, uien, prei, knolseldrie, tomaten, kasbour, zout en kruiden. goed laten koken.
als het goed kookt dan moet hat gemalen worden. dan moet het nog koken
tot het niet meer schuimt, en je moet steeds roeren zodat het niet aanplakt.
als het voor je gevoel klaar is, dan kun je opdienen met olijfolie.
of je doet nog in een koekenpan olijfolie en tamarakt en laat het goed koken . smakelijk.


Wat lief dat er iemand reageert Ik dacht al dat niemand het wist.
Bedankt meid ik ga dit zeker een keer proberen