Bekijk volle/desktop versie : Nationaal Islam Congres!



27-04-2009, 01:30

Nationaal Islam Congres[/SIZE]
[SIZE="5"]16/05/2009



Op 16 mei 2009 vindt het Nationaal Islam Congres plaats in de Apollohal te Amsterdam. In maar liefst 3 congresruimtes zullen er doorlopend verschillende lezingen, paneldiscussies, workshops en vragensessies plaatsvinden. Daarnaast zal er in één van de congresruimtes het “Academisch Congres over Salafisme” plaatsvinden. Dit zal een bijzonder onderdeel zijn over een onderwerp die de laatste tijden nogal veel losmaakt.

Tijdens het Nationaal Islam Congres zullen gerenommeerde en enerverende nationale en internationale sprekers de podia bestijgen en ons voorzien van inspirerende lezingen. Het is voor de eerste keer in Nederland dat er zoveel prominente sprekers op één congres samenkomen!

Naast de leerrijke ervaring die dit congres zal bieden, zult u ook kunnen ontspannen en nieuwe contacten opdoen. Er zullen diverse stands zijn waar u onder andere islamitische boeken, cd’s, digitale Korans, kleding, geurtjes en snuisterijen kunt aanschaffen. Er zijn informatiestands over onder andere bedevaartreizen, islamstudies, huwelijk, scheiding, testamenten en nog meer!

Voor meer info:
http://www.islamcongres.nl


27-04-2009, 01:48


Baraklahou fik! het is ook voor zusters neem ik aan?
Weet je hoeveel the tickets kosten aangezien ik dat nergens zie staan op de site?

27-04-2009, 23:56
Voor broeders, zusters, jong, oud, moslims, niet-moslim; kortom: voor iedereen!

Voor de prijzen, zie de site en klik op Tickets.

01-05-2009, 19:28

01-05-2009, 19:41


Prachtig initiatief!

Jammer dat ik er niet bij kan zijn...

01-05-2009, 19:44
Ik vind de sprekers niet het einde.

05-05-2009, 19:33
Soms is het einde zoek.

05-05-2009, 21:05

[/align]


12-05-2009, 17:59
Het Parool[/SIZE]
Bron: http://www.parool.nl/parool/nl/266/Religie-en-spiritualiteit/article/detail/242123/2009/05/11/Moslimprediker-Yassin-naar-Amsterdam.dhtml


Citaat:
[SIZE="4"]Moslimprediker Yassin naar Amsterdam[/SIZE]

update

AMSTERDAM - De islamitische prediker Khalid Yassin komt opnieuw naar Nederland. Hij geeft zaterdag een workshop tijdens het Nationaal Islam Congres in Amsterdam.

Dat meldde maandag de organisator van het congres, het Instituut voor Islam Studies. Het vorige bezoek van Yassin aan Nederland, afgelopen januari, leidde tot opschudding, omdat de prediker in het verleden radicale opvattingen heeft geventileerd.

Een Kamermeerderheid vroeg vervolgens aan minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie of hij Yassin de toegang tot Nederland kon ontzeggen. Dat bleek niet het geval. Het bezoek liep uiteindelijk met een sisser af.

Tijdens het eerste Nationaal Islam Congres komen sprekers uit onder meer Saudi-Arabië, Qatar, de Verenigde Staten en Engeland aan bod. Moslims en niet-moslims zullen discussiëren over burgerschap, de sharia (islamitische wetgeving, hoofdzakelijk gebaseerd op de inhoud van de Koran) in de Nederlandse rechtstaat en de invloed van salafisme (radicale, antiwesterse islamitische stroming).

Het congres moet aansporen tot dialoog, begrip en samenleven. De organisatie heeft ook Tweede Kamerleden en andere prominente politici uitgenodigd. Het Instituut voor Islam Studies hoopt vooral dat PVV-leider Geert Wilders en zijn fractiegenoten zaterdag naar de Apollohal in Amsterdam komen. De organisatoren vinden dat 'Wilders en zijn partijgenoten voor de meeste misverstanden over de islam en moslims zorgen'. ''Daarom is de PVV in het bijzonder uitgenodigd om nu eens een discussie aan te gaan met moslims.''

Wilders liet in een reactie weten dat hij 'in geen 100 miljoen jaar' zal ingaan op de uitnodiging. (ANP)
[SIZE="5"]Elsevier[/SIZE]
Bron: http://www.elsevier.nl/web/10233577/Nieuws/Nederland/Haatprediker-Yasin-op-islamcongres-in-Amsterdam.htm


Citaat:
[SIZE="4"]Haatprediker Yasin op islamcongres in Amsterdam[/SIZE]

De omstreden islamitische prediker Khalid Yasin komt dit weekend opnieuw naar Nederland. Hij geeft zaterdag een workshop tijdens het Nationaal Islam Congres in Amsterdam.

Het is de tweede keer dit jaar dat imam Khalid Yasin naar Nederland komt
Yasin: Aids komt uit Amerika

Dat heeft de organisatie van het congres maandag bekendgemaakt.

Homo's
Het vorige bezoek van Yasin aan Nederland in januari leidde tot politieke opschudding. De prediker staat onder meer bekend om zijn standpunt dat een moslim geen ongelovige vrienden hoort te hebben en dat homo's de doodstraf moeten krijgen.

Over de aanslagen van 11 september 2001 zei hij dat de torens van het World Trade Center van binnenuit werden opgeblazen, en niet instortten door de aanslag met gekaapte vliegtuigen.

Toegang weigeren
De CDA, PvdA en de PVV vroegen in januari aan minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) of het mogelijk was hem de toegang tot Nederland te weigeren. Dat bleek echter niet mogelijk omdat Yasin de Amerikaanse nationaliteit heeft. Hij kan daarom zonder visum naar Nederland afreizen.

Geert Wilders
Het eerste Nationaal Islam Congres heeft ook PVV-leider Geert Wilders uitgenodigd als gast. De organisatie hoopt dat hij mee komt discussiëren omdat zij van mening zijn dat ‘Geert Wilders en zijn partijgenoten voor de meeste misverstanden over de islam en moslims zorgen.

Geert Wilders laat maandag aan elsevier.nl weten ‘in geen honderd miljoen jaar’ deel te nemen aan het congres.

Door Arne Hankel


[SIZE="5"]Trouw[/SIZE]
Bron: http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article2755939.ece/Omstreden_prediker_Yasin_weer_naar_Nederland.html

[SIZE="4"]Omstreden prediker Yasin weer naar Nederland[/SIZE]


Citaat:
(Novum) - De omstreden Amerikaanse sjeik Khalid Yasin komt weer naar Nederland. De islamitische prediker is zaterdag een van de sprekers tijdens het eerste Nationaal Islam Congres in de Amsterdamse Apollohal. De organisatie hoopt op dialoog, begrip en een publiek debat. Ook Geert Wilders is uitgenodigd, maar of die komt is de vraag.

Tijdens het vorige bezoek van Yasin ontstond ophef, omdat een uitspraak van hem verkeerd vertaald in het AD belandde. Hij zou gezegd hebben dat Wilders gegeseld moest worden, maar bedoelde dat de PVV-voorman juridisch op de vingers getikt moest worden. De PVV had naar aanleiding van de foute vertaling een spoeddebat aangevraagd, maar trok dat verzoek later in.

De PVV, PvdA en CDA vroegen minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) in januari voor zijn komst of Yasin welkom was. Volgens de PvdA propageert Yasin onverdraagzaamheid tussen moslims en niet-moslims. De minister zag toen geen bezwaar tegen zijn komst naar Nederland. Uiteindelijk vielen van Yasin geen haatzaaiende of anderszins aanstootgevende opmerkingen te noteren.

Yasin hield zijn toespraak eind januari in het Engels. De organisatie van het congres hoopt komend weekeinde nieuwe misverstanden te ondervangen door Engelse toespraken live op een scherm te vertalen.

Het congres wordt georganiseerd door Dar-al-'Ilm, ook wel bekend als het Instituut voor Islam Studies. Naast Yasin zullen nog ongeveer twintig sprekers uit binnen- en buitenland vragen over het salafisme beantwoorden op wat volgens de organisatie het grootste islamevenement ooit in Nederland wordt.
[SIZE="5"]De Telegraaf[/SIZE]
Bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/3894311/__Moslimprediker_weer_naar_Nederland__.html?p=5,1

[SIZE="5"]SPITS![/SIZE]
Bron: http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2009/05/omstreden_preker_yassin_weer_h.html

[SIZE="5"]ANP[/SIZE]
Bron: http://www.perssupport.nl/publishingweb/pressrelease/detail.do?pressId=29079&type=releases&subType=over view&searchKey=24e5944f-3e4e-11de-aa1d-0d1481b331b5&subSearchKey=56ebbcc5-3e4c-11de-aa1d-0d1481b331b5&pageIndex=1&firstCharOfName=ALL&secto rCode=null&regionCode=null

[SIZE="5"]Geen Stijl[/SIZE]
Bron: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/05/lekker_weg_in_eigen_land_natio.html

[SIZE="5"]IKON
Bron: http://www.ikonrtv.nl/kerknieuws/nieuws.asp?oId=15410