Bekijk volle/desktop versie : Loempiavel dompelen in yoghurt??



26-04-2009, 15:55
Salam,

Meiden, wie van jullie kent het recept van een broodje waarin een loepmiavel wordt gedompeld in yoghurt of iets dergelijks. Het wordt gebakken in de oven en smaakt lekker zoet.
Hoop op een positieve reactie.

Alvast bedankt!!

26-04-2009, 17:01


bedoel je burek?

26-04-2009, 18:53
Dit is een recept van Zahira,maar ik rad je aan om minder olie te gebruiken,want ik vond ze heel machtig,maar wel lekker!!!



Ingredienten:

3 eieren
250 ml olie
250 ml volle joghurt
250 ml melk
1 bakpoeder
1 vanille suiker
1 pak loempia vellen
1 soepkom suiker
1 soepkom gebakken en gemalen amandelen

Bereidingswijze:

Mix de ei, melk, olie , bakpoeder , vanille suiker en joghurt tot een licht beslag.
besmeer de loempiavel met een kwast met het beslag en bestrooi met suiker.
draai de vel om en besmeer weer met beslag en bestrooi nu met suiker en amandelen.
verder voor bewerking zie foto.
Bakken in de oven op 200 graden tot ze goudbruin kleuren.

Dit zijn heerlijke zoete en zachte broodjes!!

27-04-2009, 22:14

Citaat door Oumsouhaila:
Dit is een recept van Zahira,maar ik rad je aan om minder olie te gebruiken,want ik vond ze heel machtig,maar wel lekker!!!



Ingredienten:

3 eieren
250 ml olie
250 ml volle joghurt
250 ml melk
1 bakpoeder
1 vanille suiker
1 pak loempia vellen
1 soepkom suiker
1 soepkom gebakken en gemalen amandelen

Bereidingswijze:

Mix de ei, melk, olie , bakpoeder , vanille suiker en joghurt tot een licht beslag.
besmeer de loempiavel met een kwast met het beslag en bestrooi met suiker.
draai de vel om en besmeer weer met beslag en bestrooi nu met suiker en amandelen.
verder voor bewerking zie foto.
Bakken in de oven op 200 graden tot ze goudbruin kleuren.

Dit zijn heerlijke zoete en zachte broodjes!!

dit recept wilde ik ook weten. Dank je wel.

27-04-2009, 22:45


hoe moet je ze vouwen? draaien???

28-04-2009, 00:30

Citaat door engeltje55:
hoe moet je ze vouwen? draaien???



Een beetje in een slakvorm 'proppen'.
Is moeilijk uit te leggen,maar het is echt kinderwerk!
Zelfs mijn dochter van 9 heeft me geholpen!

05-05-2009, 14:48
Salam aleikoem ,

Jazakoem Allah gairan (Hartelijke dank voor de reacties)

06-05-2009, 17:47
Salaam Dames,

Ik Zal Kort Uitleggen Hoe.

Je Dompeld De Loempia Vel In Het Beslag En Knijpt Het Lichtjes Uit.
Dan Leg Je De Vierkant Neer En Rol Het Op Als Een Mhansha, Dus Van Punt Naar Punt.
Uiteinde Onder Schuiven En Op De Bakplaat Leggen En Verder Gaan.

Hoop Dat Het Duidelijk Is, Zo Niet, Pm Me Even

06-05-2009, 20:58
Heeft iemand toevallig een foto?

Klink heel lekker

06-05-2009, 21:07

Citaat door Oumsouhaila:
Dit is een recept van Zahira,maar ik rad je aan om minder olie te gebruiken,want ik vond ze heel machtig,maar wel lekker!!!



Ingredienten:

3 eieren
250 ml olie
250 ml volle joghurt
250 ml melk
1 bakpoeder
1 vanille suiker
1 pak loempia vellen
1 soepkom suiker
1 soepkom gebakken en gemalen amandelen

Bereidingswijze:

Mix de ei, melk, olie , bakpoeder , vanille suiker en joghurt tot een licht beslag.
besmeer de loempiavel met een kwast met het beslag en bestrooi met suiker.
draai de vel om en besmeer weer met beslag en bestrooi nu met suiker en amandelen.
verder voor bewerking zie foto.
Bakken in de oven op 200 graden tot ze goudbruin kleuren.

Dit zijn heerlijke zoete en zachte broodjes!!



welke foto, kan je die alsnog plaatsen?

shoekran

07-05-2009, 10:56

Citaat door zahira:
Salaam Dames,

Ik Zal Kort Uitleggen Hoe.

Je Dompeld De Loempia Vel In Het Beslag En Knijpt Het Lichtjes Uit.
Dan Leg Je De Vierkant Neer En Rol Het Op Als Een Mhansha, Dus Van Punt Naar Punt.
Uiteinde Onder Schuiven En Op De Bakplaat Leggen En Verder Gaan.

Hoop Dat Het Duidelijk Is, Zo Niet, Pm Me Even



hoe zit t dan met de poedersuiker en amandelen erop strooien??? doe je dat er dan nog op of hoeft dat niet???

07-05-2009, 11:44

Citaat door Hetlicht:
welke foto, kan je die alsnog plaatsen?

shoekran

Sorry maar de recept is van Zahira en de foto's kan ik er niet bij plaatsen.
Ik weet niet hoe het moet,maar de mootjes en de suiker moet je ook op het laatst.