Bekijk volle/desktop versie : Wat zegt de Islaam over terrorisme?



26-04-2009, 00:17

Citaat door ghufran-82:
salaam u alaikoum en alaikoum


Islaam is een religie van barmhartigheid, die het terrorisme niet toestaat. In de Qur'aan zegt Allaah:

(Nederlandse uitleg: ) "Allaah verbied jullie niet dat jullie hen die jullie in de godsdienst niet bestrijden en jullie niet uit jullie woningen uitdrijven, liefderijk behandelen en dat jullie jegens hen rechtmatigheid betrachten. Allaah bemint de rechtmatigen." (Qur'aan, 60:8)

De Profeet Muhammad (sas) verbood de soldaten vrouwen en kinderen te doden, en hij plachtte hen te adviseren: {...Verraad niet, wees niet buitensporig, dood geen pas geboren kind.}. En hij heeft ook gezegd: {Wie een persoon dood, die een verdrag heeft met de muslims, zal de geur van het Paradijs niet ruiken, hoewel zijn geur een spanwijdte van veertig jaar bereikt.}. De Profeet Muhammad (sas) heeft ook verboden te straffen met vuur.Hij heeft moord op de tweede plaats gezet op de lijst van de grootste zondes22, en hij heeft het zelfs op de Dag des Oordeels aangezegd: {De eerste gevallen die berecht zullen worden tussen mensen op de Dag des Oordeels, zullen diegenen zijn die bloed hebben gegoten (vermoord en verwond)}.



Muslims worden zelfs aangemoedigd goed te zijn voor dieren en het is verboden hen pijn te doen. Eens heeft de Profeet Muhammad (sas) gezegd: {Een vrouw was gestraft vanwege een kat die zij had vastgebonden totdat het stierf. Door dit, was ze gedoemd tot de Hel. Terwijl ze het gevangen hield, gaf ze de kat niet te eten of te drinken, noch bevrijdde zij het om van de insecten van de grond te eten.}



Hij heeft ook gezegd dat een man een heel dorstig hond water gaf, waardoor Allaah zijn zondes vergaf voor deze handeling. {De mensen vroegen de Profeet (sas): "O Boodschapper van Allaah D, dus onze daden tegenover dieren worden ook beloond?"

"Jazeker", zei hij, "ten aanzien van ieder levend wezen is er loon (beloning)".}



Bovendien, worden de muslims aangeraden om bij het doden van dieren voor consumptie op zo'n manier te doen dat het dier zo min mogelijk vrees en leed ondervindt. De Profeet Muhammad (sas) heeft gezegd: {Als je een dier slacht, doe dat op de beste manier. Men moet zijn mes slijpen om het lijden van de dier te verminderen.}



In het licht van deze en andere Islamitische teksten, zijn volgens de Islaam en de muslims de handeling om terreur in de harten van weerloze burgers aan te zetten, op grote schaal verwoesten van gebouwen en bezittingen en bombarderen en verminken van onschuldige mannen, vrouwen en kinderen allemaal verboden en het zijn verafschuwde handelingen. Muslims volgen een religie van vrede, barmhartigheid en vergiffenis en de meerderheid (van de muslims) hebben niets te doen met de gewelddadige gebeurtenissen waarvan sommigen geassocieerd worden met de muslims.
.