Bekijk volle/desktop versie : mufti Sheikh Abdul-Azeez ibn Abdullaah Aal ash-Shaikh



22-04-2009, 00:36
'As-salaam aleika wa rahmatu Allaahi wa barakaatuhu.

Jullie () heeft mij bereikt met de dank aan Allaah en Zijn gunst en het antwoord is als volgt.

O edele broeder, houd jezelf niet bezig en verdoe je tijd niet met het opdoen van de kennis van djarh wa ta'deel. Maar houd jezelf bezig met het opdoen van kennis totdat je de onwetendheid(djahl) verwijdert van jezelf en je broeders. Jarh wa Ta'deel [1] is een kennis die doorgegeven is vanaf de Profeet sallallahu alayhi wa sallam en zijn metgezellen tot aan onze tijd. Maar het is speciaal voor zijn mensen van de grote geleerden zoals (Ahmed) an-Najmi[2] en Shaykh Rabee'(Ibn Hadee' al Madkhalee)[3]. Naar deze geleerden refereren wij en keren wij terug in deze zaak. De geleerden, hun taak is het waarschuwen tegen de fitnah-oproepers(du'aat al fitan) en oproepers naar valsheid(du'aat al-baatil). En daarom zeg ik tegen jullie, vrees Allaah en praktiseer de deen volgens al-Kitaab wa Sunnaah volgens het begrip van de selef van deze ummah. En ik adviseer jullie en mezelf met het luisteren en het gehoorzamen van degenen die Allaah tot jullie leiders heeft aangesteld. En neem de kennis van de 'opvoedende' geleerden (ulema ar-rabaaniyoon)[4] zoals Abdul-Azeez bin Baaz en al-Albanee en Ibn-'Oethaymien moge Allaah hen genadig zijn. En dat jullie hen de achting geven die zij verdienen.

En wees niet van van de mensen die ideologieen hebben die tegengesteld zijn aan de Deen, zij beweren dat zij van as-selefiyyah zijn. Deze mensen, hoe kunnen zij selefiyyoen [5] zijn en zij lasteren over de mashaayikh en A'immah(imaams) van deze gezegende da3wah[6], zoals shaykh Bin Baaz en Ibn-'Oethaymien en al-Albanee en noemen hen manipuleerders en mensen van irdjaa (Murdji'ah) [7]. Vervolgens ontkennen zij voor de mensen van hawaa en bid'ah dat zij (onduidelijke woord) bezitten. Neem van ons enkele uitspraken van de mensen van kennis over 'Allaamah, al Muhaddith uit Shaam[8]. Sheikh Bin Baaz rahimahoe Allaah heeft gezegd 'Ik heb niemand onder de oppervlakte van deze hemel gezien die net zo veel kennis heeft van de hadieth in onze huidige tijd als onze grote geleerde Muhammad Naasir-ud-Deen Al-Albaanee.'' En hij zei ''Shaikh Muhammad Naasir-ud-Deen Al-Albaanee. Hij is de mujaddid[9] van deze tijd volgens mij opinie, en Allaah weet het het beste.'' En hij zei 'ik ken niemand onder deze koepel (...) die meer kennis heeft in deze tijd dan 'Allaamah Al-Albaanee'

En Shaikh bin Al-'Uthaimeen rahimahoe Allaah heeft gezegd en hij heeft een geweldig antwoord gegeven in de verdediging van Shaikh Al-Albaanee waarin zijn liefde voor hem duidelijk wordt ondanks de grote afstand tussen hun woonplaatsen; ''Al-Albanee is een man van Ahlu-Sunnaah rahimahoe Allaah, een verdediger van de Sunnaah, een geleerde van de hadieth, we kennen niemand die afstand van hem neemt. Maar sommige mensen... we vragen Allaah om vergeving, in hun harten zit wrok. Als hij ziet dat iemand wordt geaccepteerd begint hij beledigende aanmerkingen over hem te maken over iets. Net zoals de hypocrieten die beledigende aanmerkingen maakten over degenen van de gelovigen die vrijwillig liefdadigheid gaven.[10] De man (Sheikh al-Albanee) we kennen hem van zijn boeken, en ik ken hem van het soms samen met hem zitten, hij is selefie in aqeedah en heeft een goede veilige manhadj. Maar sommige mensen willen takfeer doen op de dienaren van Allaah met zaken waar Allaah geen takfeer op heeft gedaan. En dan claimen zij dat diegene die hen tegengaan in deze takfeer een murdji'i is- Dit is een grote leugen, laster, een geweldig verzinsel. Daarom luister niet naar deze uitspraken ongeacht van wie ze komen!''

Let goed op zijn woorden rahiemahoe Allaah. En betreffende hetgeen dat deze onwetenden(djoehalaa) van de mensen van begeerten (ahloel-ahwaa) zeggen over Sheikh Rabee' van leugens en laster.. [11] Dan voorwaar, sheikh Rabee'(Ibn Hadee al Madhkalee) is van de kibaar ulema, van de betrouwbaren en een oproeper naar de waarheid en de helper ervan. En hij is de vaandeldrager van djarh wa ta'deel [12], en een leraar aan de Universeit van al-Madinah an-Nabawwiyah. En hij is geprezen door de elite van de kibaar ulema, en van hen zijn degenen die we opgenoemd hebben.

En ik adviseer jullie om de kennis te nemen van hem (Sheikh Rabee').

En ik zeg als afsluiting; ''O jullie die geloven vrees Allaah en wees met de waarachtigen.''

Wa salaam aleikum wa rahmatullaah wa baraakatuhu

Mufti van het Koninkrijk Saoedie-Arabie
al-Lajnah ad-Daa'imah lil-Buhooth al-'Ilmiyyah wal-Iftaa

Voetnoten:
[1] Jarh wa Ta'deel. De wetenschap van het bekritiseren en prijzen van personen. Hierbij past men men bekende qawaa'id(stelregels) toe om
-1 Te oordelen over de overleveraars van ahaadith om zo de authenciteit van de hadith te bepalen
-2 Het duidelijk maken en weerleggen van de fout danwel bid3ah van een persoon en over hem oordelen, om zodoende de moslims te waarschuwen en de waarheid te verduidelijken.
Algemeen kan men dus zeggen dat Jarh en Ta'deel een wetenschap is ter bescherming van de Islaam.

[2] Biografie Shaikh Ahmad bin Yahyaa An-Najmee: http://www.al-ibaanah.com/bios.php?BioID=18

[3] Biografie Shaikh Rabee’ bin Haadee ‘Umayr Al-Madkhalee: http://www.al-ibaanah.com/bios.php?BioID=3

[4] De geleerden die zelf praktiseren wat ze aan kennis hebben en de mensen opvoeden volgens het correcte geloof, de juiste methodologie en begrip van deze Deen. Ze leren de mensen eerst de kleine begrijpelijk zaken en gaan stapsgewijs door naar de grotere moeilijkere zaken.

[5] "As-Selefiyyah (de Selefies) is een toeschrijving aan de Selef, en de Selef zijn de metgezellen van Allaah`s Boodschapper (sallalahu alehie wa sallem) en de Iemaams van de leiding van de eerste drie generaties (moge Allaah tevreden met hen zijn), diegene voor wiens goedheid wordt getuigd door Allaah`s Boodschapper (sallalahoe alehie wa sallem):
“De beste mensen zijn van mijn generatie, dan diegenen die hen volgen, en dan diegene die hen volgen, dan zullen er mensen komen wiens getuigenis voorrang zal geven aan hun eed en hun eed voorrang zal geven aan hun getuigenis.” Overgeleverd door Imaam Ahmed in zijn Moesnad en ook door al-Boechaarie en Moslim. En het is een van de benamingen van Ahloes-Soennah wal-Djamaa`ah, de Geredde Groep(Al-Firqatun-Naajiyah). Het is geen groepering van de verscheidene groeperingen, degenen die vandaag de dag, partijen (of groeperingen) worden genoemd. Beter gezegd, zijn zij de Djamaa`ah, de Djamaa`ah op de Soennah en op de Dien (religie). Zij zijn Ahloes-Soennah wal-Djamaa`ah. Dus we volgen al-kitaab wa sunnaah volgens het begrip van de selef as-saalih, en dit kan men voor het gemak afkorten naar salafiyyah.

[6] Aan deze woorden van de mufti zie je dat als iemand zegt dat hij van ahlus-sunnah wa djamaa'ah is en op as-selefiyyah. En vervolgens zien we dat hij de bekende kibaar ulema die de muftie noemt kleineert en uitscheldt of andere kibaar ulema als Shaykh Saalih Fawzaan, Shaykh Rabee, Shaykh Ahmed an-Nadjmi, Shaykh AbdulMuhsin al-Abbaad, shaykh Muqbil etc, dan kan deze persoon 100 keer uitroepen dat hij van ahlu-Sunnah is, maar zijn laster van de ulema as-Sunnaah getuigt voor het feit dat hij een pure Hizbie is!!!

[7]Murdji'ah: Een sekte die gelooft dat daden geen onderdeel uitmaken van al-Imaan. Imaan is volgens hen slechts het bevestigen met het hart. En volgens deze afgedwaalde sekte neemt imaan niet toe en af, zonden of goede daden hebben dus geen invloed op je imaan. Dus volgens hen heeft de zondaar het complete geloof zonder tekortkoming hierin, gelijk aan het geloof van bijvoorbeeld de Profeet(sallalahoe alehie wa sallem). En we zoeken onze toevlucht bij Allaah tegen deze dhoelm(onderdrukking).

[8] Sheikh Abdul-Azeez ibn Abdullaah Aal ash-Shaikh doelt hier op de geliefde sheikh al-Albanee rahiemahoe Allaah die woonde in Shaam. Shaam is een benaming voor het gebied bestaande uit Syrie, Libanon, Palestina en Jordanie.

[9] Sheikh Bin Baaz Rahimahoe Allaah doelt hier op de welbekende hadith waarin de Profeet (sallalahoe alehie wa sallem) zegt met als betekenis; Allaah zal aan het begin van elke eeuw een mujaddid sturen die de deen doet herleven. Reported by Abu Daawood and authenticated by Al-‘Iraaqee and others." Deze mujadid komt niet met een nieuwe deen, maar zorgt voor een herleving van de sunnah en een terugkeer naar de manier waarop de sahaabah deze praktiseerden bi idniAllaah.

[10] Sheikh Muhammad bin Saalih Al-'Uthaimeen doelt hier op een gebeurtenis die plaatsvond in de tijd van de Profeet sallallahu alayhi wa sallam. Zie de tafsier van soerah At-Taubah 9-79.

[11] Soebhan'Allaah het is alsof de Mufti hier met ons in Nederland is en ziet wat er zich afspeelt tussen de jongeren. Deze jongeren die zich vastklampen aan zogenaamde ''shoeyoekh'' in Nederland en elders die de de sunnaah tegengaan en lasteren over en een afkeer hebben jegens onze geliefde ulema. Zullen deze mensen dan opgeschrikt worden door deze woorden van de Mufti en oprechtheid tonen jegens Allaah en de adviezen van talloze geleerden aannemen en niet slecht spreken over sheikh Rabee' en Sheikh Ahmed An-Najmi rahimahoeAllaah! En zullen zij dan respect tonen jegens de grote geleerden en nederigheid door de kennis van hen te nemen en hun adviezen aan te nemen.


[12] MachaAllaah, de mufti spreekt hier op dezelfde manier als sheikh Al-Albanee rahimahou Allaah in zijn bekende prijzing van sheikh Rabee als de vlaggendrager van djarh wa ta'deel. En het is duidelijk dat het hier gaat over het bekritiseren van personen en moebtadi3een. Precies, de zaken waarin de ulema specifiek Sheikh Rabee' en Sheikh Ahmed An-Nadjmi aanprijzen en ons aanraden om van deze 2 ulama te nemen, en de jongeren willen de uitspraken van specifiek Sheikh Rabee en Sheikh Ahmed An-Nadjmi over moebtadi3ah niet aannemen. Wie zal er gelijk hebben, al deze ulema of deze jongeren?'

De originele brief in het Arabisch:
http://www.salafitalk.net/st/uploads/Mufti_on_Rabee_Najmi.jpg

22-04-2009, 01:11


Assalamu 'alaykum warahmatullahi wabarakatu

Een broeder heeft me een link doorgestuurd (wafaqahu Allaah) waarin een broeder zegt gebeld te hebben met de secretariaat van de Comité van Grote Geleerden en de inhoud van deze fatwa (de brief) niet overeenkomt met het nummer dat er bij staat.

Zie hier de link: http://www.sahab.net/forums/showthread.php?p=347765


Deze brief is dus een vervalste brief en we nemen daar afstand van. Dit is waarschijnlijk het werk van de Hizbiyien die de Selefiyien in een kwade daglicht willen zetten. Maar wij als Selefiyien getuigen dat deze brief een valse brief is en wij schrijven deze niet toe aan de Muftie van Sa'oediya. En wij zijn tegen het liegen over de 'Ulamah door woorden aan hen toe te schrijven die zij niet hebben gezegd

Hoe dan ook Shaykh Rabee' en Shaykh Najmi hebben tazkiyaat ontvangen van geleerden groter dan de Muftie (hafidahu Allaah). En de grote werken van beide geleerden zijn op zich al Tazkiyaat voor hen.

Maar om de Hizbiyien toch geen kans te geven om misbruik te maken van deze situatie plaats ik toch een link waarin de Mufti oa. Shaykh Rabee' en Shaykh Najmi prijst:

http://media.islamacademy.net/Librar...ofte-241106.rm
http://www.sahab.net/forums/showthread.php?t=341397

Tawfeeq inshaa Allaah!

22-04-2009, 01:33
Het werdt duidelijk eerder gezegt:
Citaat door Mu7ib-alkhair:


بيان حقيقة فتوى سماحة المفتي العام آل الشيخ في الشيخ ربيع والنجم&#161 0; مؤخراً حفظهم الله
الحمد لله رب العالمي& #1606; والصلا&#157 7; والسلا&#160 5; على خاتم الأنبيا& #1569; والمرسل& #1610;ن .. أما بعد
فقد قمت بالاتصا& #1604; بالأمان& #1577; العامة لهيئة كبار العلما&#156 9; بالطائ&#160 1; للاستفس& #1575;ر عن حقيقة فتوى المفتي العام الشيخ عبد العزيز بن عبد الله آل الشيخ حفظه الله تعالى في الشيخي&#160 6; الجليلي& #1606; الشيخ أحمد النجمي والشيخ ربيع المدخل&#161 0; حفظهما الله , والتي نشرت في الإنترن& #1578; فتبين أنها غير صحيحة وليس هذا هو مضمونه&#157 5; ولكن رقم الوارد ( 6989 ) وتاريخ&#160 7; 7 / 6 / 1424 هـ صحيح وهو فعلا يخص الأخ السائل / سيفي توفيق جزائري الجنسي&#157 7; وأن الرقم الصادر من الأمان&#157 7; العامة وهو ( 1/6973 ) في تاريخ 12 / 6 / 1424 هـ صحيح كذلك ومضمون&#160 7; ليس ما نشر إنما هو عن صيام يوم السبت .[/SIZE]



De bovenstaande tekst legt de waarheid aangaande de vermeende brief van de Moefti bloot. Er is destijds contact opgenomen met het kantoor van Hayaat Kibaar al-Oelamaa'. Het edictnummer dat vermeld staat in de brief is nagetrokken waarna bleek dat de oorspronkelijk fatwaa was gegeven als antwoord op een vraag over het vasten op de zaterdag.


Allah zegt:
[SIZE="4"]
{يَا أَيُّهَ& #1575; الَّذِي& #1606;َ آمَنُو&#157 5; إِن جَاءكُم& #1618; فَاسِق&#161 2; بِنَبَأ& #1613; فَتَبَي& #1614;ّنُوا أَن تُصِيبُ& #1608;ا قَوْما&#161 1; بِجَهَا& #1604;َةٍ فَتُصْب& #1616;حُوا عَلَى مَا فَعَلْت& #1615;مْ نَادِمِ& #1610;نَ }

"O u gelovigen, indien een slecht persoon u nieuws brengt, onderzoekt het nauwkeurig opdat u sommige mensen niet in onwetendheid schaadt en naderhand spijt krijgt van hetgeen u had gedaan."

Men moet altijd verifieren voordat hij iets verspreidt.

13-09-2009, 03:43

Citaat door Mu7ib-alkhair:
Het werdt duidelijk eerder gezegt:

Allah zegt:

{يَا أَيُّهَ& #1575; الَّذِي& #1606;َ آمَنُو&#157 5; إِن جَاءكُم& #1618; فَاسِق&#161 2; بِنَبَأ& #1613; فَتَبَي& #1614;ّنُوا أَن تُصِيبُ& #1608;ا قَوْما&#161 1; بِجَهَا& #1604;َةٍ فَتُصْب& #1616;حُوا عَلَى مَا فَعَلْت& #1615;مْ نَادِمِ& #1610;نَ }

"O u gelovigen, indien een slecht persoon u nieuws brengt, onderzoekt het nauwkeurig opdat u sommige mensen niet in onwetendheid schaadt en naderhand spijt krijgt van hetgeen u had gedaan."

Men moet altijd verifieren voordat hij iets verspreidt.



echt he

Allahul moesta3an ........maar velen hebben een ziekte in hun hart , ze willen graag iemand op zijn bek zien gaan

13-09-2009, 03:55


Maar om de Hizbiyien toch geen kans te geven om misbruik te maken van deze situatie plaats ik toch een link waarin de Mufti oa. Shaykh Rabee' en Shaykh Najmi prijst:

http://media.islamacademy.net/Librar...ofte-241106.rm
http://www.sahab.net/forums/showthread.php?t=341397

Tawfeeq inshaa Allaah![/QUOTE]



hihi ....kom je er anders niet uit ....en gooi je het op een prijzing .....

hihihih ....

وَقُلْ جَاءَ الْحَقّ& #1615; وَزَهَق& #1614; الْبَاط& #1616;لُ إِنَّ الْبَاط& #1616;لَ كَانَ زَهُوقً& #1575;
En zeg: "Waarheid is gekomen en leugen is verdwenen. En de leugen is inderdaad onderhevig om te verdwijnen. (Al-Israa, Banie Israa'iel.81)