Bekijk volle/desktop versie : Mode & Uiterlijk Tips&Trucs voor een stralend uiterlijk



20-04-2009, 23:04
Ik ben heel erg geintresseerd in alles wat helpt voor een mooiere huid haar en lichaam en wil het graag met jullie delen. Dus hier komen de tips
Gespleten haar, wat doe je er aan?


Meer dan 70 procent van de vrouwen gelooft dat hun haar beschadigd is. Hulp is onderweg! Dit zijn tips om je haardos in topvorm te houden.

De basisfeiten
Net als de huid is het haar samengesteld uit lagen. De buitenlaag, of opperlaag, bestaat uit dode cellen die, zoals dakpannen, bovenop elkaar liggen. Dit beschermt de tussenlaag (schors) die is samengesteld uit proteïnen. Een gespleten haarpunt komt voor wanneer de beschermende opperlaag is weggesleten aan het einde van het haar, waardoor de schorsvezels gaan rafelen en het haar in de lengte splijt.

Waar moet je op letten
Gespleten punten kun je makkelijk zien, maar er zijn andere aanwijzingen waaraan je kunt zien dat je haar extra verzorging nodig heeft:
- Je haar ziet er gewoon niet op z'n best uit. Gezond haar is glad, maar wanneer het haar is beschadigd gaan de individuele schubben uit staan, waardoor de haren ruw worden.
- Je modelleert je haar met warmte. Ondanks dat je haren met warmte in model brengen vaak een noodzaak is, kan regelmatig gebruik van een föhn, krultang of straightener de haren droog een broos maken, zeker wanneer je fijn haar hebt (wat meer geneigd is te breken).

Simpele oplossingen
Om de conditie van je haar te verbeteren:
- Vermijd plastic en metalen (föhn)borstels. Deze kunnen meer schade veroorzaken doordat ze het haar 'scheuren'. Gebruik een zachte, nylon borstel of een borstel van echt haar op droog haar. Omdat nat haar vatbaarder is voor uitrekken, kun je nat haar beter kammen met een grove kam.
- Probeer niet iedere dag je haar te wassen als je droog haar hebt. Was je haar de ene dag met shampoo en wrijf de andere dag stevig met je vingers over je schedel en gebruik wat conditioner in de punten.
- Bescherm je haar wanneer je met warmte modelleert. Gebruik een conditioner die je niet hoeft uit te spoelen. Hou de föhn zo veel mogelijk op afstand van je haar.
- Laat iedere zes tot acht weken de puntjes knippen. Laat je haar ook nooit 'snijden' wanneer het erg droog is, het beschadigt de punten alleen nog maar meer.

Wat helpt
Wees lief voor je haar en gebruik minstens twee keer per week een goede conditioner of masker om meer schade te voorkomen. Weet wel dat gespleten haarpunten niet kunnen worden hersteld of verbeterd. Ze kunnen alleen maar afgeknipt worden. Probeer tussen de knipbeurten je haar niet te veel te laten lijden door het bijvoorbeeld vast te zetten met een plastic of metalen clip. Zij breken je haar. Gebruik liever iets van zacht of rekbaar materiaal. Je zult de verandering van je haar als snel bemerken wanneer je begint er beter voor te zorgen!

20-04-2009, 23:04


Voor glanzend haar
Neem één grote banaan en één theelepel honing. Prak de banaan en meng de honing erdoor. Bevochtig je haar met lauw water en verdeel het mengsel goed door je haren. Dek af met plastic en wikkel er nog een handdoek omheen. Laat een uurtje intrekken en spoel daarna goed uit.

20-04-2009, 23:05
Zelfgemaakte conditioner
Mix een half kopje honing met een kwart kopje olijfolie. Verdeel beetje voor beetje het mengsel over je haar totdat al het haar goed doordrenkt is. Dek je haar af met plastic en laat een half uurtje intrekken. Spoel het heel zorgvuldig uit en was het na met shampoo.

20-04-2009, 23:06
Niemand heeft zin in teksten van andere sites. Wees 0rgineeI en k0m met je eigen tips meid. Dat zaI veeI beter aansIaan

20-04-2009, 23:07


mooie borsten
Voor veel vrouwen zijn de borsten toch wel één van de belangrijkste lichaamsdelen die er goed uit moeten zien. Borsten bestaan uit een massa van klier-, vet- en bindweefsel, dat is geplaatst over de spieren van de borstwand. De vorm wordt bepaald door een waaiervormige weefsellaag. Naarmate je ouder wordt, verliest de huidlaag zijn spankracht en elasticiteit en zullen borsten meer gaan hangen. Een goede en consequente verzorging van de borsten is daarom noodzakelijk.

Peeling / scrubben
Een scrub- of peelinggel is verrijkt met licht schurende bestanddelen. De gel kun je het beste onder de douche op de vochtige huid lichtjes insmeren met ronddraaiende bewegingen. Na het scrubben moet je de huid grondig afspoelen met water. Een scrub- of peelinggel zorgt ervoor dat dode cellen aan de oppervlakte van de huid verwijderd worden, je krijgt er een zachtere huid van en het verbetert de zuurstoftoevoer. Scrubben moet je niet al te vaak doen, één keer per week is voldoende.

Verstevigende douchegel
Er zijn verschillende douchegels die een verstevigende werking hebben. Smeer en masseer je borsten en rest van je lichaam hiermee in tijdens het douchen.

Verstevigende bodylotion
Na het douchen kun je jezelf insmeren met een verstevigende bodylotion. Na een scrubsessie zal de bodylotion beter worden opgenomen door de huid.

Masseren
Met olie kun je je borsten insmeren en masseren. Een goede olie hiervoor is ééntje met vitamine E, die zorgt voor een egale en zachte huid.

Verstevigende crème voor de borsten
Loop een drogist binnen en je zult er volop verstevigende crèmes vinden die speciaal voor de borsten bedoeld zijn. Deze crèmes en gels worden met de vingertoppen op de borsten aangebracht.

Wisseldouche
Door warm en koud water met elkaar af te wisselen zal je bloedcirculatie bevorderd worden. Hierdoor krijgen je borsten meer stevigheid.

Borstpakking
Bij de schoonheidsspecialist kun je een borstpakkingen laten doen. Hierdoor verbetert de afvoer van afvalstoffen, het ontgift en ontzuurt de huid, verhoogt de spankracht en verstevigt het spierweefsel. Na een aantal behandelingen kan een borstpakking een liftend effect hebben.

Borstspieren trainen
Door middel van oefeningen kun je de borstspieren trainen. Hierdoor worden je borstspieren groter waardoor je borsten ook steviger en groter lijken. Houd de handen voor je en druk de handpalmen stevig tegen elkaar aan en hou 5 seconden vast. Herhaal dit tien keer 's ochtends en 's avonds.

20-04-2009, 23:09

Citaat door Mysterious_M:
Niemand heeft zin in teksten van andere sites. Wees 0rgineeI en k0m met je eigen tips meid. Dat zaI veeI beter aansIaan


wat je zegt slaat nergens op. Ik ben hier niet om populair te worden maar om goede tips te geven, en als het by mensen werkt en ze er beter van gaan uit zien denk ik niet dat ze het wat intesseert wie het verzonnen heeft he?

29-04-2009, 00:20
up meid trek je niks aan van domme menssen duimpje voor jou !

29-04-2009, 01:27
Z0aIs ik aI dacht, het schiet niet 0p met deze t0pic. Mijn kritiek was 00k daar0m sIecht 0pb0uwend gen0emd.

0wjah ShniiwIa, het is uit mamma´s buik met ap0str0f s hé

29-04-2009, 02:34
Goede tips, bedankt meid (k)

29-04-2009, 10:10
Handig, hoor!
Check hoekje!