Bekijk volle/desktop versie : Zaak-Aubameyang nog open



19-04-2009, 22:47
De afgelopen tijd is er veel onduidelijkheid rondom de Gabonese voetballer Pierre-Emerick Aubameyang. Mzine heeft hiervoor het één en ander onderzocht en er is nog steeds onduidelijkheid over de speler. De speler zou ongerechtigd kunnen zijn opgesteld in het WK-kwalificatie duel tussen Marokko en Gabon van 28 maart jl.

De FIFA stuurde een aantal dagen geleden een e-mail naar alle mediums, die een vraag hadden over deze zaak. Daarin verklaarde de Wereldvoetbalbond, dat Aubameyang geen nationaliteitsverandering heeft aangevraagd bij de FIFA. De speler speelde namelijk op 11 februari speelde de aanvaller nog een oefenduel met Jong Frankrijk tegen Jong Tunesië. En voor deze periode speelde hij nog een aantal onofficiële duels voor Frankrijk.

Hierdoor is de zaak voor sommige al gesloten. Echter is de vraag nu, welke voetbalnationaliteit heeft Aubameyang bij de FIFA? De aanvaller is geboren en getogen in Frankrijk en heeft nooit met Gabon gevoetbald. Mocht de aanvaller ook alleen een Frans paspoort hebben, dan hoeft er niet eens gekeken te worden naar zijn voetbalnationaliteit. Volgens de regels moet een speler altijd aan kunnen geven voor welk land hij wil uitkomen bij de FIFA. De Wereldvoetbalbond verklaarde echter nooit een dergelijk verzoek te hebben ontvangen voor Pierre-Emerick Aubameyang.

De FIFA gaat niet verder met het onderzoek, tenzij er een verzoek komt van de Marokkaanse voetbalbond. Dat verzoek is tot op heden niet gekomen. Dit werd wel vermeld op een aantal Franstalige websites. De Wereldvoetbalbond heeft aangegeven pas een formeel onderzoek te starten, indien er daarvoor een verzoek voor is ingediend.

19-04-2009, 23:39


Flikker toch eens op met die Aubemeyang van je!!

20-04-2009, 00:22

Citaat door meknes_riffi:
Flikker toch eens op met die Aubemeyang van je!!


das een kans die we nog hebben sukkel

20-04-2009, 00:26
fuck la maroc gun het liever algerije , tunesie , egypte huns trijden be3da nog maar wij imagrabiejn tsjeeeeeeeen wehaaa khebs

20-04-2009, 02:46



Citaat door mohammed001:
das een kans die we nog hebben sukkel




Alles is nog open... ze moeten gewoon 13 punten halen dan zijn ze zeker door