Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Wie kan de lekkerste sebakeya maken?



Pagina's : [1] 2

Rhiezlen
03-11-2002, 20:03


Salaam iedereen, ik ken zelf ook sebakiya maken, maar iedereen maakt het op zijn eigen manier, en iedereen gebruikt andere ingriëdenten. ik gebruik deze ingriënten: bloem boter sesamzaadjes olie eieren rozenbloesem citroenschil zhefraan amandelen vanille suiker honing olie en jullie? ik zou het leuk vinden als jullie ook de ingriëndenten opschrijven, honing koeken zijn in verschillende soorten. alvast bedankt

Nadia25
04-11-2002, 22:34
Origineel gepost door Rhiezlen Salaam iedereen, ik ken zelf ook sebakiya maken, maar iedereen maakt het op zijn eigen manier, en iedereen gebruikt andere ingriëdenten. ik gebruik deze ingriënten: bloem boter sesamzaadjes olie eieren rozenbloesem citroenschil zhefraan amandelen vanille suiker honing olie en jullie? ik zou het leuk vinden als jullie ook de ingriëndenten opschrijven, honing koeken zijn in verschillende soorten. alvast bedankt En de bereidingswijze? Please? Zou het dolgraag willen uitproberen. Alvast bedankt!

Kaboutertje
05-11-2002, 15:58
he meiden wat is nava3 en rmaska? in het nederlands a.u.b.

tangia19
05-11-2002, 16:18
Origineel gepost door Nadia25 En de bereidingswijze? Please? Zou het dolgraag willen uitproberen. Alvast bedankt! ga naar mijn forum en daar kan je het vinden "marokaanse koekjes gerechten" :D

Rhiezlen
05-11-2002, 21:39


Salaam iedereen, Bedankt voor jullie reactie, ik hoop dat het vouwen ook lukt want het is echt een kunst vindt ik zelf. just najat nog bedankt voor de uitleg, je doet het wel heel apart dan hoe ik het doe, ik zal het inshallah uitproberen op jou manier en hoop dat ik slaag. nog een ramadan karim. groetjes.

flowerpower
07-11-2002, 17:42
He Najat JIJ BENT ECHT EEN KANJER,nog bedankt en ik ga het zeker uitproberen, ik vertel wel een keer hoe het is uit gekomen. Thanx, ik wil ook gizlen bedanken. veel liefs moi

charifa_k
08-11-2002, 15:16
Ik houd niet van Sebakia, Maar er is wel 1 die echt lekker is: het is ook een soort van sebakia maar dan anders, bestaat uit dunne sliertjes (spagetti achtig) Je hebt er wel een pasta apparaat voor nodig, zo`n ding waarmee je spagetti en pasta mee kan maken. Het recept is trouwens heel simpel, dus mocht je interesse hebben, laat het mij horen!!!!

tangia19
08-11-2002, 22:03
he charifa die koekje wat jij bedoeld is zeker lekker ik maak het trouwens ook en is helemaal niet moeilijk!!!

sahar20
11-11-2002, 12:34
he just_najat zou je mij het recept willen mailen naar ahlan82@hotmail.com. alwasvt bedankt groetjes

Rhiezlen
11-11-2002, 19:36
Hallo dames, wat zijn de ingriëdienten van de slierten sebakia? alvast bedankt

atikha
18-11-2002, 13:01
he just_najat ik wil de recept ook wel.

Tariffesht
20-11-2002, 09:02
Salaam, Najat, je schrijft dat er in de chebakia die jij maakt maska in hoort, weet jij wat de nederlandse naam van maska is want ik ken dat hele woord niet. Is het een soort kruid ofzo? Ciao

SEBTAOUI
24-11-2002, 14:30


[GLOW=orange] NOU DAMES IEDEREEN IS WEER BEZIG MET KOEKJES EN HET VALT ME OP DAT ER GEEN MANNEN ZIJN IK VINDT HET JAMMER DAT ZE ER NIET AAN MEE DOEN NOU VEEL PLEZIER MET HET MAKENVAN DE KOEKJES PS:TARIFFSHT MASKA OF MESKA IS MAROKAANSE KAUWGOM VOOR BIJ DE KOEK.JE KAN HET BIJ MAROC WINKELS KOPEN. NOU VEEL PLEZIER BIJ HET MAKEN RAMADAN MOEBARAK

islamgirl
02-12-2002, 13:09
Origineel gepost door just_najat ingrediënten: - 1 kg bloem - 250 gram gesmolten margarine - melk bereidinswijze: - doe de bloem in een kom en doe hier de gesmolten margarine bij. even goed mengen. dan doe je er melk bij en het deeg mag niet te hard en niet te zacht worden. je moet zelf een beetje kijken hoeveel je nodig hebt. - daarna verdeel je het deeg in balletjes en rol je het eerste balletje een beetje uit. daarna moet je hem in een pastamachine goed plat maken (uiteindelijk doe ik altijd stand 4) en daarna sliertjes maken met de pastamachine. daarna stukjes van ongeveer 6 cm maken en de uiteinden van de stukjes goed aan elkaar drukken en ook een beetje naar elkaar toe, zodat je een mooi vormpje krijgt. - dan ga je de sliertjes frituren en in honing dopen Moet er door het deeg geen kaneel en mazhar etc? Anders smaakt het helemaal naar niks lijkt mij succes ermee!!!

naimaatje18
02-12-2002, 20:36
hallo allemaal ik heb het vaak geprobeerd maar het mislukt steeds en ik weet niet waar het aan ligt maar ik ga nu jullie recept proberen en dan horen jullie nog van mij wat het is geworden doeiiiii.


Pagina's : [1] 2