Citaat door donnaguy:Wat een onzin, wat is het nut ervan als het toch verdampt en men wil een druivensmaak ofzoiets dan doe je er toch druivensap in
En het is ook niet toegestaan om alcohol in huis te hebben, het komt toch ook in contact met je pan etc..
Als je met wijn kookt dan staat dit al een aantal jaren te rijpen voor de smaak. Het is niet hetzelfde als druivensap. Ik heb GEEN alcohol in huis (a stagfourlah), ik vroeg het me gewoon af.
Citaat door miss_anonymous:haha waarom zouden ze dan alcohol gebruiken tijden het koken als het tog verdampt??
anywayzz, er is geen expliciete dalil vanuit hadith of Koran hierover te vinden, maar ik heb dit voor je gevonden.
http://www.alcoholinfo.nl/index.cfm?act=qena.antwoord&vraag=4413
hierin staat dat alcohol in geen geval volledig verdampt tijden het koken...
Wa shokran voor je antwoord.
Ik ben gek op koken en kijk ook veel kookprogramma's op tv waarin ook gekookt wordt met alcohol. Je kent het misschien wel; een heerlijk gerecht, lekkeren ingredienten en dan... een teug alcohol erin....
Ik vroeg het me af en heb nu het antwoord gevonden.
Thanx