Snoepje_Zina
29-03-2009, 22:51
Hey
Ik heb hier de recept van japrak/dolma...
Ingredienten:
Het ligt eraan hoeveel personen je het wilt gebruiken en wat voor groente je erin wilt doen. Ik heb deze maten gemaakt voor 6 personen en er is nog over gebleven.
Olie
5 uien
1 courget
Selderij
1 blik tuinbonen
druivbladeren
venkel bladeren
1 kilo rijst
1 tomaat
kip (zoveel je wilt)
250 gram gehakt
3 eetlepels tomatenpuree of 4 kleine blikjes
1 blik tomatenpuree met hele tomaat erin
- Je doet de gehakt in een pan met olie en laat deze op een lage standje bakken
- Ondertussen ga je verder met de uien. De binnenkant haal je eruit, zodat je een rondje krijgt, waar je later de vulling in kunt stoppen.
Dit doe je ook met courget, de binnenkant haal je eruit.
De binnenkant van de uien en de courget niet weggooien!
Hierna ga je de binnenkant van de ui en de courget samen met de selderij snijden. En in de gehakt doen.
Daarna curry of paprikapoeder, zout een sufje limoenzuur bij de rijst doen. Ook ga je de tmatenpuree erbij doen en de tomaat erin ga je fijnsnijden en ook bij de rijst doen.
Daarna doe je de gehakt en de venkel bladeren ook bij de rijst.
Deze geheel ga je rustig met je handen mengen, zodat alles goed is verdeeld.
Ik heb hier de recept van japrak/dolma...
Ingredienten:
Het ligt eraan hoeveel personen je het wilt gebruiken en wat voor groente je erin wilt doen. Ik heb deze maten gemaakt voor 6 personen en er is nog over gebleven.
Olie
5 uien
1 courget
Selderij
1 blik tuinbonen
druivbladeren
venkel bladeren
1 kilo rijst
1 tomaat
kip (zoveel je wilt)
250 gram gehakt
3 eetlepels tomatenpuree of 4 kleine blikjes
1 blik tomatenpuree met hele tomaat erin
- Je doet de gehakt in een pan met olie en laat deze op een lage standje bakken
- Ondertussen ga je verder met de uien. De binnenkant haal je eruit, zodat je een rondje krijgt, waar je later de vulling in kunt stoppen.
Dit doe je ook met courget, de binnenkant haal je eruit.
De binnenkant van de uien en de courget niet weggooien!
Hierna ga je de binnenkant van de ui en de courget samen met de selderij snijden. En in de gehakt doen.
Daarna curry of paprikapoeder, zout een sufje limoenzuur bij de rijst doen. Ook ga je de tmatenpuree erbij doen en de tomaat erin ga je fijnsnijden en ook bij de rijst doen.
Daarna doe je de gehakt en de venkel bladeren ook bij de rijst.
Deze geheel ga je rustig met je handen mengen, zodat alles goed is verdeeld.