Bekijk volle/desktop versie : hulp gevraahd!Zalm??



25-03-2009, 13:33
Lieve dames,

Wie van jullie weet hoe ik een stukje zalm het lekkerst
kan klaarmaken?Hoe kruiden/marineren jullie het,en
hoe lang te bakken???

25-03-2009, 13:38


ja,wil ik ook wel weten!

25-03-2009, 13:47
Ja ik zou dat ook graag willen weten

25-03-2009, 14:58

Citaat door sweetymarokko:
Lieve dames,

Wie van jullie weet hoe ik een stukje zalm het lekkerst
kan klaarmaken?Hoe kruiden/marineren jullie het,en
hoe lang te bakken???


Wat ik lekker vind, maar iedereen heeft zijn eigen smaak.
ik doe altijd een beetje gemalen komijn, paprikapoeder, koriander, dille en kurkuma. Peper en zout erbij en goed doorroeren. Daarnaast doe ik een aantal druppels citroen erop. In folie wikkelen, dus inpakken en goed laten marineren, ongeveer 3 uur. Dan in de oven stoppen voor 1/2 uurtje. Na een half uur, de bovenkant van de folie openen en nog 15 minuten laten garen.


25-03-2009, 16:00


Smaken verschillen :


ik vind zelf dat je zalm moet eten zonder al die kruiden .


ik zelf doe alleen wat zou .en Peper. meer niet !!!!!

25-03-2009, 16:22

Citaat door Siham_Finenco:
Smaken verschillen :


ik vind zelf dat je zalm moet eten zonder al die kruiden .


ik zelf doe alleen wat zou .en Peper. meer niet !!!!!



ja...en dan lekker grillen...

26-03-2009, 09:20
Ik vind het heerlijk met die viskruiden van Verstegen.. zit volgens mij dille en zout in.. halfuurtje laten marineren..
even door bloem halen en in olijfolie bakken.. paar minuutjes bakken.. blijft ie lekker zacht..

26-03-2009, 16:16
hoe proeven jullie de vis door al die kruiden??

Zalm is gegrild het lekkerst vind ik, wat grof zeezout erop strooien en grillen in de grillpan.
Daarna wat citroen over persen en wat fijngehakte dille erover, echt heerlijk.

26-03-2009, 18:34
Ik Ivnd Zalm Gegrild Ook Het Lekkerst.......

26-03-2009, 19:19

Citaat door Siham_Finenco:
Smaken verschillen :


ik vind zelf dat je zalm moet eten zonder al die kruiden .


ik zelf doe alleen wat zou .en Peper. meer niet !!!!!



Juist niet te veel kruiden. Zwarte en witte peper zout peterselie of dille of roosmarijn en citroen dan op de grilplaat niet te lang doorbakken anders wordt het taai en blijft het aan je tanden plakken.

26-03-2009, 22:28
Grillen, en dan met sojasaus!

27-03-2009, 18:59
ik heb het net nog gemaakt in de middag "D toeval subhana'allah

ik heb zalm laten grillen, en ben toen sausje gaan maken.
Bij het sausje heb ik een klein beetje olie gedaan, komijn, peper en zout, en kosba3 met stukjes klein gesneden ui laten doorbakken op een laag vuurtje. en daarna de gegrillde zalm in dat sausje doen, min. laten bakken op laag vuurtje.

en dan op het bord met citroen,.