Bekijk volle/desktop versie : Iraakse hulp aan Gazastrook maakt Koerden boos



13-03-2009, 20:33


Deze week liet de Iraakse regering weten dat ze 5 miljoen dollar beschikbaar zal stellen aan de wederopbouw van de Gazastrook. Dit tot ongenoegen van de Koerdische dorpelingen die dagelijks gebombardeerd worden door het Turkse en Iraanse leger op Irak.

Door een van onze redacteuren
Foto: De Pers

“We zijn niet tegen humanitaire hulp aan de Palestijnen. Maar we zijn boos over het feit dat we uit onze huizen gedreven zijn en geen cent krijgen van de Iraakse regering. Terwijl dezelfde regering 5 miljoen dollar geeft aan de Palestijnen,” aldus Muhammed Ahmad bewoner van het dorpje van Enze dat dagelijks gebombardeerd wordt het Iraanse en Turkse leger. Ahmad woont inmiddels als vluchteling nabij het stadje van Qala Dize in Zuid-Koerdistan.

Het Iraanse en Turkse leger bombarderen regelmatig hun grensgebieden met Irak. Volgens officiële instanties in Turkije en Iran zijn de aanvallen gericht tegen de strijders van de Arbeiderspartij van Koerdistan (PKK) en de strijders van de partij voor het Vrije Leven (PJAK). Ondertussen hebben honderden dorpelingen hun dorpen moeten verlaten als gevolg van de bombardementen en leven als vluchtelingen in de veiligere plekken in Zuid-Koerdistan.

bron

13-03-2009, 20:35


Ook vandaag weer zijn de Koerden gebombardeerd door Turkije ..

13-03-2009, 20:47
Afgelopen dinsdag is een tweejarig jongetje omgekomen door Iraanse bombardementen in Zuid-Koerdistan. De ouders van het jongetje raakten zwaargewond.

Door Dashne Abdullah
Foto: AFP

De aanval en tragedie werden bevestigd door de burgemeester van de gemeente Zarawa."Iraanse artillerie bombardeerde de grensdorpen op dinsdagavond, een kind is gedood en zijn ouders zijn gewond geraakt,” aldus Azad Wassu, burgemeester van het dorp Zarawa, 160 kilometer ten noordoosten van de Koerdische stad Slemani.

De bombardementen zouden twee uur hebben geduurd en waren gericht op de dorpen Rezka, Mara en Duwu.

Iran valt regelmatig dorpen aan de grens van Zuid- en Oost-Koerdistan aan. De aanvallen zijn naar eigen zeggen gericht op de partij voor het Vrije Leven (PJAK) uit Oost-Koerdistan. De AFP heeft gemeld dat ten minste 20 verschillende dorpen in de regio zijn vernietigd als gevolg van de Iraanse luchtaanvallen.

bron

13-03-2009, 20:49
Er bestaat geen koerdistan

Dus heel jouw artikel is een leugen.

13-03-2009, 21:23


In principe kan ik ze geen ongelijk geven.