Bekijk volle/desktop versie : Levenslang voor doodslag op Marlies van der Kouwe



11-03-2009, 11:24
Levenslang voor doodslag op Marlies van der Kouwe
Gepubliceerd: 10 maart 2009 16:08 | Gewijzigd: 10 maart 2009 18:03
Door onze correspondent

Willemstad, 10 maart. De rechter op Curacao heeft Ryan P. (27) tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld voor doodslag op Marlies van der Kouwe. P. werd vrijgesproken voor moord, verkrachting, aanranding en ontvoering van de 24-jarige Nederlandse apothekersassistente.


De rechter achtte bewezen dat P. Van der Kouwe in de nacht van 20 op 21 september vorig jaar op Bonaire observeerde, volgde, opwachtte en vervolgens haar hoofd tegen de grond sloeg. Nadat hij haar op zijn scooter had meegenomen heeft P. Van der Kouwe met zijn handen gewurgd, waarna hij de tas van de vrouw heeft gestolen.


Uit rapporten van psychologen, psychiater en reclassering blijkt de kans op recidive groot bij P., die wordt omschreven als een anti-sociaal persoon met impulsief, agressief en meedogeloos gedrag. De enige manier om herhaling te voorkomen is om P. ,,uit de samenleving te verbannen", aldus de rechter.


Het openbaar ministerie schetste twee weken geleden een scenario dat P., die eerder voor ontvoering en verkrachting werd veroordeeld, Van der Kouwe heeft verkracht en haar vervolgens vermoordde om niet herkend te worden. Moord acht de rechter echter niet bewezen, omdat uit niets blijkt dat P. kalm beraad en rustig overleg heeft gevoerd alvorens Van der Kouwe te wurgen. Verkrachting is niet te bewijzen omdat het stoffelijk overschot van de vrouw in dusdanige staat verkeerde dat het niet meer kon worden onderzocht op verkrachting.


P. heeft bekend de vrouw te hebben gewurgd. Volgens hem ging het om een uit de hand gelopen poging tot diefstal van haar tas. Na haar dood op 21 september verbrandde P. een deel van het lichaam, dat tot het op 17 oktober werd gevonden aan de elementen van een tropisch klimaat werd blootgesteld.

http://www.nrc.nl/binnenland/article2176447.ece/Levenslang_voor_doodslag_op_Marlies_van_der_Kouwe

11-03-2009, 11:25


rest in peace...

11-03-2009, 11:28
Die klootzak hadden ze allang vast moeten houden, dan had Marlies nog geleefd.

Marlies, R.I.P.