Bekijk volle/desktop versie : ‘Bouw Israël ondermijnt kans akkoord’



10-03-2009, 13:41
Jeruzalem, 9 maart. Israël ondermijnt de mogelijkheid van een Palestijnse hoofdstad in Oost-Jeruzalem en een duurzame twee-statenoplossing door in en rond het stadsdeel in verhoogd tempo woningen voor joden te bouwen en Palestijnse huizen te slopen.

Dat staat in een vertrouwelijk rapport van diplomaten van de Europese Unie dat zaterdag door het Israël Comité tegen het Verwoesten van Huizen in Jeruzalem werd publiek gemaakt. Een EU-diplomaat bevestigde de echtheid van het uit december stammende rapport.

Israël bezette Arabisch Oost-Jeruzalem in de oorlog van 1967 en annexeerde het stadsdeel korte tijd later. Zijn soevereiniteit over Oost-Jeruzalem wordt door de internationale gemeenschap niet erkend. De Palestijnen hopen er de hoofdstad van een onafhankelijke eigen staat te vestigen.

Premier Olmert zei vrijdag nog dat verdeling van de stad onvermijdelijk is in het kader van vrede met de Palestijnen. Maar zijn vermoedelijke opvolger, Likud-leider Netanyahu, verzet zich tegen een onafhankelijke Palestijnse staat en de verdeling van Jeruzalem.

Intussen wordt een ring van nederzettingen gebouwd langs Oost-Jeruzalem die het Arabische stadsdeel afsluit van de Westelijke Jordaanoever, zijn achterland. Onderwerp van bijzondere zorg noemt het rapport de bouw van nederzettingen in het hart van Palestijnse wijken in Oost-Jeruzalem.

Een Israëlische regeringswoordvoerder zei het EU-rapport niet te hebben gezien en geen commentaar te kunnen geven. Maar hij zei dat de regering ontwikkeling van de stad ten gunste van zijn hele bevolking, zowel Arabisch als joods, nastreeft.

Maar het rapport betwist dat. Volgens de Europese diplomaten wordt in strijd met Israëls internationale verplichtingen in hoog tempo gebouwd in joodse nederzettingen. Soms gebeurt dat zonder vergunning, „maar dat leidt zelden tot sloop, in opvallend contrast met de situatie voor Palestijnen”. Op het ogenblik staat de sloop van 88 Palestijnse woningen in Silwan in Oost-Jeruzalem op het programma.
http://www.nrc.nl/buitenland/article2174872.ece/Bouw_Israel_ondermijnt_kans_akkoord_

10-03-2009, 13:55


Eigenlijk bedoelen ze.. waterbronnen in Jordanie door israel vergiftigd met radioaktiviteit

LONDEN - Het water in eeuwenoude ondergrondse bronnen en putten in Jordanië bevat twintig keer meer straling dan is toegestaan voor veilig drinkwater.
Dit blijkt uit een onderzoek waarvan de resultaten woensdag werden gepresenteerd in het blad Environmental Science and Technology.
http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1155145.ece/Bronnen_Jordanie_bevatten_radium?source=rss

Bullshit..!! Officieel wordt gezegd dat het van nature voorkomende radium de oorzaak is maar dat is regelrechte onzin. Nog nooit is een dergelijke concentratie van nature voorkomende radium gemeten.

Bekend is wel dat israel in de bezette gebieden zich de waterbronnen daar heeft toegeeigend. Zelf gebruiken ze het meeste en schoontste water. De palestijnen krijgen weinig en vaak het slechtse water.

En nu hebben ze kennelijk diverse waterbronnen besmet met radioaktiviteit. Indirect is het bewijs daarvoor ook te leveren. Iedereen weet dat israel over kernwapens beschikt. Maar voor het maken van die wapens is een kerncentrale nodig en die moet zijn afvalwater kwijt. Het lijkt dan ook voor de hand te liggen dat zij dat water illegaal in de bodem en onderwatergrotten van de buurlanden hebben geloosd.