mmu2
01-04-2004, 10:02
Dit is een meloui-lemsemmen die erg lekker is en die bestaat uit drie ronde plakken op elkaar, of twee dat kan ook.
meel
griesmeel (fijne smid)
ongeveer 250 gram gesmolten boter.
beetje zonnebloem olie en olijfolie.
zout.
klein beetje gist.
water
1. Meel en griesmeel mengen met het zout en het gist.
2. kneden zoals je gewone Lemsemmen maakt, het deeg moet wel soepel zijn en niet stevig.
3. Kleine bolletjes maken, iets kleiner dan gewone Lemsemmen.
4. Boter smelten en in een kom doen, beetje Smid er doorheen roeren.
en olie en zonnebloemolie toevoegen totdat je een sausje hebt.
5. Op b.v het aanrecht een bolletje deeg helemaal dun maken, totdat je een cirkel hebt.
6. besmeren met boter/smid mengsel.
7. Op de ander kant van het aanrecht nog een bolletje helemaal dun maken.
8. De cirkel op de andere cirkeldeeg leggen en ook besmeren met boter/smid mengsel.
9. Dichtvouwen tot het midden en weer een beetje boter/smid mengsel.
10. Andere helft over de eerste helft heen doen.
11. Dan de rechterkant tot het midden vouwen, en de linker erweer overhee.
12. Resultaat: een Vierkant.
Zo doe je het rest van het deeg ook en de vierkantjes steeds weg leggen op een met olie besmeerde ondergrond en afdekken met plastic.
Als je ongeveer 2-3 gemaakt hebt, dan begin je met de eerste uit te rollen (met je handen dus) tot een vierkant dat net zo grot is als gewone Lemmsemmen formaat.
Je warmt een pizzapan op en als het deeg te zwaar (of te moeilijk) is om te verplaatsen naar de pizzapan, kan je het op een houten ronde broodplank uitrollen en dan optillen tot vlakbij de pizzapan.
Pizzapan , laag zetten het moet langzaam garen, met een platte lepel, zo'n lepel waar je ook omelet mee omdraait. De lemmesemen omdraaien.
Gebruik vooral niet teveel gist, want dan gaat het gisten en krijg je een broodsmaak.
De eerste keer dat je het maakt kan je het beter met zijn tweeën doen, dan kan een de pizzapan in de gaten houden en de ander het deeg uitrollen.
meel
griesmeel (fijne smid)
ongeveer 250 gram gesmolten boter.
beetje zonnebloem olie en olijfolie.
zout.
klein beetje gist.
water
1. Meel en griesmeel mengen met het zout en het gist.
2. kneden zoals je gewone Lemsemmen maakt, het deeg moet wel soepel zijn en niet stevig.
3. Kleine bolletjes maken, iets kleiner dan gewone Lemsemmen.
4. Boter smelten en in een kom doen, beetje Smid er doorheen roeren.
en olie en zonnebloemolie toevoegen totdat je een sausje hebt.
5. Op b.v het aanrecht een bolletje deeg helemaal dun maken, totdat je een cirkel hebt.
6. besmeren met boter/smid mengsel.
7. Op de ander kant van het aanrecht nog een bolletje helemaal dun maken.
8. De cirkel op de andere cirkeldeeg leggen en ook besmeren met boter/smid mengsel.
9. Dichtvouwen tot het midden en weer een beetje boter/smid mengsel.
10. Andere helft over de eerste helft heen doen.
11. Dan de rechterkant tot het midden vouwen, en de linker erweer overhee.
12. Resultaat: een Vierkant.
Zo doe je het rest van het deeg ook en de vierkantjes steeds weg leggen op een met olie besmeerde ondergrond en afdekken met plastic.
Als je ongeveer 2-3 gemaakt hebt, dan begin je met de eerste uit te rollen (met je handen dus) tot een vierkant dat net zo grot is als gewone Lemmsemmen formaat.
Je warmt een pizzapan op en als het deeg te zwaar (of te moeilijk) is om te verplaatsen naar de pizzapan, kan je het op een houten ronde broodplank uitrollen en dan optillen tot vlakbij de pizzapan.
Pizzapan , laag zetten het moet langzaam garen, met een platte lepel, zo'n lepel waar je ook omelet mee omdraait. De lemmesemen omdraaien.
Gebruik vooral niet teveel gist, want dan gaat het gisten en krijg je een broodsmaak.
De eerste keer dat je het maakt kan je het beter met zijn tweeën doen, dan kan een de pizzapan in de gaten houden en de ander het deeg uitrollen.