Citaat:
Ontbijt
schaaltje halfvolle melk/magere yoghurt met müsli, brinta, havermout, corn flakes, all bran, weetabix, fruit & fibre enz.
of 2 sn bruinx,volkoren, roggebrood of knäckebröd evt. dun besmeerd met linera 20%, twentyfour, (dieet)halvarine
kaas max. 30+ :bijv.milner, westlite, cantenaar, philadelphia light, slanky , Hüttenkäse, sandwichspread, magere vleeswaren, af en toe een ei, jam, (appel)stroop, honing, bruine suiker, vruchtenhagel, evt. magere salade, rauwkost: komkommer, tomaat, radijs, paprika,bleekselderij;
thee, koffie
Tussendoor
thee of koffie,(mineraal)water, light frisdrank, light oploslimonade: max. 20 kcal per dl:bijv. lessini, roosvicee light, diaran, of 1 sn. brood met toegestaan beleg of portie fruit of 1 pl. ontbijtkoek, volkorenbiscuit, rijstwafel, 1 evergreen, right of sultana, snack a jack(of andere “koek”max. 80 kcal)
Lunch
2 sn bruinbroodx, enz./1 broodje, belegd zie ontbijt evt. aangevuld met vis (tonijn, zalm, surumi sticks, haring enz.)
ca. 2 dl halfvolle melkxx, karnemelk of magere (vruchten)yoghurt(drank) “geen suiker toegevoegd” (bijv. optimel, yogho-yogho, fristi), halfvolle chocolademelk “gst” xx, thee, koffie, water, light limonade/frisdrank
Tussendoor thee of koffie, enz., “opkikker”, drinkbouillon, cup of soup helder, heldere bouillon met groente; tussendoortje zie boven en/of een paar olijven
Avondeten
Naar wens: heldere soep
ca.100 g bij voorkeur mager vlees, vis, vleesvervanger; ca.1 eetl. margarine/ dieetprod. voor bakken en braden/ olie/boter, crème fraîche/zure room, enz.p.p. voor de bereiding
ruime portie gekookte, geroerbakte en/of rauwe groente; rauwkost+ olie/azijn, slafris enz.
2-3 aardappels, evt. als gebakken aard. of frites of 2 opschepl. rijst (max.25 g rauw/75 g gekookt), macaroni, spaghetti, couscous (max.40 g rauw/150 g gekookt) of 2 sn. brood
halfv. melk, enz. of schaaltje magere vlaxx – kwark of -yoghurt “gst” (mag ook later)
S'avond's
thee of koffie, light frisdrank, (mineraal)water, enz; evt. portie fruit, pl. ontbijtkoek enz.
magere salade; paar olijven
BIJZONDERHEDEN
· eet/drink elke 2-3 uur “iets”; volgorde van tussendoortjes enz.mag veranderd worden
· gebruik ½ l melkxx of melkproducten en 2 stuks fruit en max. 6 sn. brood(pap = 2 sn brood)x, per dag[/FONT][/SIZE]
[SIZE="2"][FONT="Georgia"]Dit is een dieet van een dieetiste heel gezond.
p,s heb het van een andere topic.
je kan ook gewoon dingen vervangen voor iets wat ook gezond is ofzo.
een voorbeeld.