Bekijk volle/desktop versie : Blaasvaren zit Defensie dwars



07-03-2009, 19:55


SOESTERBERG/DEN HAAG - Op het parkeerterrein van legerkamp Soesterberg zijn zeldzame varensoorten ontdekt. Hierdoor mogen 155 vrachtwagens, die wachten op verkoop, niet worden verplaatst.

Onder de vrachtwagens staan blaasvarens, steenbreekvarens en tongvarens, soorten die door de Flora- en Faunawet worden beschermd.

"Vooral de blaasvaren schijnt vrij schaars te zijn,'' weet staatssecretaris Jack de Vries inmiddels. De Vries is niet blij met de vondst. 'Dit land is gek,' schreef hij op zijn weblog toen hij hoorde dat de voertuigen niet mogen worden verplaatst, op straffe van een forse boete. ,,We lopen inkomsten mis, omdat we deze vrachtwagens kunnen verkopen, maar dit niet mogen.''

De Vries hoopt het probleem onder een kop koffie met minister Gerda Verburg (Landbouw) op te lossen. "Zij zal dit ook van de zotte vinden, verwacht ik." Bij dat kopje koffie wil De Vries het dan gelijk even hebben over de zandhagedis.

Het beestje is gesignaleerd op de Vlasakkers bij de Bernhardkazerne in Amersfoort en zou daardoor mogelijk de Open Dagen van de Landmacht kunnen verstoren.

http://www.ad.nl/binnenland/3055741/Blaasvaren_zit_Defensie_dwars.html


Joh