Bekijk volle/desktop versie : Een echte aanrader.... citroen(kokos)-kwarktaart



07-03-2009, 15:55





Als iemand recept wilt... geef maar een gil.

07-03-2009, 16:16


Bodem is van sharifax!(een lid)

En gaat als volgt: 100 gram roomboter (ongezouten)
1 pak koekjes, zaanse kermis (kokos-biscuitjes zijn het)
en een lepel kokos.

Doe voor de bodem de roomboter in een pan en laat het op laag vuur smelten.
Maal de koekjes fijn en roer dit door de boter, en doe er een eetlepel geraspte kokos bij.
Smeer je taartbodem goed in met boter en daarna wat olie (ook de zijkanten zodat hij er mooi uitkomt!) en doe hier het koekmengsel in, druk het goed aan en leg het in de vriezer.

Voor de vulling:
500 gram kwark
250 ml slagroom
1 citroen
8 blaadjes gelatine (die blauwe van dr oetker is plantaardig-niet dierlijk)
suiker

Week de blaadjes gelatine vast in een schaaltje met koud water.
Pers een citroen uit in een pannetje en zet het op het vuur.
Rasp van een andere citroen een beetje de schil en bewaar dit even.
Wring de gelatine goed uit en doe het in het pannetje met citroen, het moet helemaal oplossen.
Doe in een bak de kwark en klop het slagroom met een paar eetlepels (poeder)suiker. Doe bij de kwark de geraspte citroen en 4 eetlepels suiker, roer het door elkaar. Haal dan het citroen van het vuur als de gelatine goed is opgelost en roer het door het kwarkmengels. Roer nog de slagroom erbij en haal de bodem uit de vriezer, doe het erop en laat het 3 uurtjes in de koelkast.
Garneer met citroenschijfjes en kokos..

07-03-2009, 16:57

Citaat door NemesisVIII:
Bodem is van sharifax!(een lid)

En gaat als volgt: 100 gram roomboter (ongezouten)
1 pak koekjes, zaanse kermis (kokos-biscuitjes zijn het)
en een lepel kokos.

Doe voor de bodem de roomboter in een pan en laat het op laag vuur smelten.
Maal de koekjes fijn en roer dit door de boter, en doe er een eetlepel geraspte kokos bij.
Smeer je taartbodem goed in met boter en daarna wat olie (ook de zijkanten zodat hij er mooi uitkomt!) en doe hier het koekmengsel in, druk het goed aan en leg het in de vriezer.

Voor de vulling:
500 gram kwark
250 ml slagroom
1 citroen
8 blaadjes gelatine (die blauwe van dr oetker is plantaardig-niet dierlijk)
suiker

Week de blaadjes gelatine vast in een schaaltje met koud water.
Pers een citroen uit in een pannetje en zet het op het vuur.
Rasp van een andere citroen een beetje de schil en bewaar dit even.
Wring de gelatine goed uit en doe het in het pannetje met citroen, het moet helemaal oplossen.
Doe in een bak de kwark en klop het slagroom met een paar eetlepels (poeder)suiker. Doe bij de kwark de geraspte citroen en 4 eetlepels suiker, roer het door elkaar. Haal dan het citroen van het vuur als de gelatine goed is opgelost en roer het door het kwarkmengels. Roer nog de slagroom erbij en haal de bodem uit de vriezer, doe het erop en laat het 3 uurtjes in de koelkast.
Garneer met citroenschijfjes en kokos..


Gelatine van Oetker is van varkens gemaakt.

07-03-2009, 17:10
bedant voor het recept allen een vraagje? hoe veel gram zit in een pak koekjes, zaanse kermis ?

07-03-2009, 17:23


Dankjewel,is het jouw recept want je schrijft "bodem is van shairfax"?

08-03-2009, 00:44

Citaat door ikram_z:
bedant voor het recept allen een vraagje? hoe veel gram zit in een pak koekjes, zaanse kermis ?


240 gram


Citaat door ghazalla:
Dankjewel,is het jouw recept want je schrijft "bodem is van shairfax"?


Ik was van plan een citroentaart van sharifax te maken die in de oven moest, had de bodem gemaakt en dacht toen... nee maak er toch maar een gewone kwarktaart van, heb toen zelf de vulling gemaakt zegmaar, vandaar.

08-03-2009, 00:49
Ziet er goed uit! Wil altijd iets maken, maar als ik de recepten lees, dan denk ik la maar...

Wil het wel proberen..Heeft er iemand een link van een lid hier die veel recepten heeft? Gewoon van alles...

08-03-2009, 00:51
Deze is heel snel gemaakt! Geen oven niks nodig en toch heel lekker. Had het net bij bezoek geserveerd...allemaal gesmuld.

Zal ff kijken, er zitten hier wel een paar..

08-03-2009, 00:52
http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=594000

hier.. van ellouisa, zij heeft veel goede recepten, heel divers!

08-03-2009, 00:53
Bsa7tk...InshaAllah ga ik het een keer proberen. Bij mij als iets niet gelijk lukt, word ik chagrijnig

08-03-2009, 00:54
Kan niet mislukken joh.

08-03-2009, 00:54

Citaat door NemesisVIII:
http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=594000

hier.. van ellouisa, zij heeft veel goede recepten, heel divers!


Juist die zocht ik ook... Dank je schat.

08-03-2009, 10:20


oooh heerlijk bedankt voor het recept

07-04-2013, 21:14
up nog meer recepten?