Bekijk volle/desktop versie : Berbercentrum open 10 maart in Den Haag.



27-02-2009, 14:18
Berbercentrum opent 10 maart in Den Haag.

27-02-09 12:38


DEN HAAG - Het eerste Berbers cultuurcentrum van Nederland gaat open op 10 maart. Le Papillon in Den Haag zet dan de deuren open voor iedereen die meer wil weten over de Amazigh- of Berbercultuur.

De initiatiefnemers achter Le Papillon zeggen dat ze bruggen willen bouwen tussen Berbers en andere groepen in de Nederlandse samenleving. Ook willen ze Marokkaanse jongeren helpen in hun zoektocht naar hun identiteit. Het is de laatste jaren een trend onder Nederlands-Marokkaanse jongeren om zich te verdiepen in de Berbercultuur. Dat zou hen een steviger zelfbeeld geven.

Er is in Marokko zelf geregeld wrijving tussen de Arabische cultuur en de Berbers. De invloed van de Marokkaanse overheid strekt zich ook uit tot Nederland. Zo bepaalt de Marokkaanse regering welke namen Marokkaanse Nederlanders aan hun kind mogen geven. Dat moeten Arabische namen zijn.

De Berbercultuur is de cultuur van vooral het platteland van Noord-Afrika. Een groot deel van de Nederlandse Marokkanen heeft een Berberachtergrond.

http://rtvwest.nl/nieuwsitem/27391