Bekijk volle/desktop versie : Islam Het verhaal Van de EX-CRIMINEEL



26-02-2009, 08:14

Citaat door aboe-talga:
Het verhaal Van de EX-CRIMINEEL

--------------------------------------------------------------------------------

Toen Hij in de crimineele wereld zat, Verdiende hij grof geld. Er gaat een geld om in die wereld, dat wil je niet geloven vertelde hij. Nu moet hij en zijn gezin van een bescheiden inkomentje rondkomen, maar hij is tien keer zo gelukkig”, aldus de ex-crimineel. Hij is een ander mens geworden.Hij werd van crimineel tot een praktiserende moslim.

Het levensverhaal van de ex-crimineel;
Drugsverslaafde, dealer, vechtersbaas,inbreker,oplichter,frauder, Gevangenis in, gevangenis uit. 5 jaar geleden kwam de islam in zijn leven en sindsdien is hij een ander. Als ervaringsdeskundige reist hij straat en stad af om jongeren op de gevaren van criminaliteit te wijzen.
Zo’n verhaal doet het goed in jongeren-kring.,,En hij vertelt overal hoe geweldig het is om Moslim te zijn.”


Draaideurcrimineel:

Het levensverhaal laat zien wat voor positieve krachten er los kunnen komen door het geloof. Hij werd geboren in een gelovig gezin wat niet praktiseerde. Hij verhuisde op zevenjarige leeftijd naar Nederland.Na de Middelbare school belandde hij op straat, was part-time pizza koerier en de rest van zijn tijd hing hij op de straat.Via de straat kwam hij in contact met de criminaliteit en ging hij hosselen,inbreken,overvallen en handelen in drugs: hasj, cocaïne, amfetamine en XTC. Heroïne was echter taboe. ,,Daar was hij fel op tegen. Heroïne is rotzooi, daar raak je zowel geestelijk als lichamelijk aan verslaafd.Hij is blij dat hij daar nooit in heeft gehandeld. Hij vind het al erg genoeg dat hij in andere drugs heeft gedeald en inbraken/overvallen heeft gepleegd.”
Het ging van kwaad tot erger. Hij dealde niet alleen,maar dee ook nog smierige klusje erbij.Namate liep hij tegen de paal raakte zijn werk kwijt en belandde in de gevangenis. De klassieke, onverbeterlijke draaideurcrimineel.
Een toevallig gesprek met een antiquair(handelaar in oude voorwerpen met esthetische of historische waarde) op een moment dat hij diep in de put zat, bracht een ommekeer. ,,Die man zei tegen Hem: ‘Jij hebt geen rust hè? Je kent Allah niet’.” Hij ging met de man naar imam-bijeenkomst en toen ging er een wereld voor hem open. ,,Hij wist helemaal niks van de Islam. He-le-maal niks. Het was voor Hem totaal nieuw,terwijl hij als moslim was geboren,en was opgevoed met het idee dat hij alleen in zichzelf moest geloven en de perfecte man was de man met "het meeste geld. In de Quraan staat juist dat je op Allah moet vertrouwen en Hij is de meest vergeefsgezind en de meest barmhartig. Hij zal je rust geven en dat heeft hij mogen ervaren.”
Sinds zijn bekering staat de islam centraal. ,,Als de islam niet had ingegrepen was ik al misschien dood geweest,dat waren zijn slotwoorden
.

27-02-2009, 17:14


mooi verhaal hmdl