Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : MARMITA step by stepEwasaaafi
29-10-2002, 12:38


Ik wil graag weten hoe je marmita kunt maken stap voor stap aub

Dalilah
29-10-2002, 12:55
Ik maak de Marmita op deze manier... voor 4 personen halve kilo schapevlees (hompen verkrijgbaar bij de islamitische slager) 2 uien 2 tomaten struikje koriander scheutje zonnebloem/of olijf olie zout halve theelepel zwarte peper halve theelepel gemalen komijn halve theelepel witte peper liter water 1 papiertje safraanpoeder (verkrijgbaar bij de islamitische slager) 5 stuks aardapelen 3 stuks wortels 200 gram sperziebonen 200 gram doperwten (diepvries mag ook) Bereidingswijze: Je doet in een midden grote pannetje (24cm) olie er in.. laat deze beetje warm worden. Doe de hompen vlees er in... Bak de vlees aan tot ze grijs/bruin worden, daarna snij de uien in stukjes of niet fijn maar grof. Bak de uien mee met het vlees, doe daarna de tomaten in stukjes gesneden (wel schillen!) erbij... Bak dit mengsel even aan tot de tomaten een beetje zacht worden. Doe nu de koriander erbij, deze fijnsnijden. Doe daarna de kruiden erin en zout. Laat dit weer even aanbakken.. Oke nu doe er koud water bij (dit moet namelijk de jus worden) ik heb er boven in gezet een liter maar het moet in ieder geval de vlees nog een beetje zien.. Laat dit koken In de tussentijd schrap de wortels, halveer deze en doe je ze in de pan. sperzie bonen schoonmaken en doe deze ook in de pan... Doe gelijk ook de doperwten erbij.. laat dit even 10 min koken.. Schil de aardapelen, halveer deze en doe deze ook in de pan.. Laat dit goed koken tot het water een beetje laag staat Nou ik hoop dat het lukt Smakelijk eten..

nacira
29-10-2002, 13:02
Je wast en schilt 1 of 2 uien en groenten die je wilt gebruiken,en snij de ui in blokjes. Was het vlees dat je wilt gebruiken grondig. Zet een pan op het vuur, doe een laagje olijfolie met een beetje zonnebloemolie in de pan. Daar doe je de gesneden uitjes in en laat het circa 2 min. Doe het vlees dan in de pan, strooi safraanpoeder, zwarte en witte peper,zzout, gemberpoeder en andere kruiden die je lekker vindt. Laat het gekruide vlees in de olie en uitjes goed bakken. Daarna doe je warm water bij, het vlees moet helemaal overdekt zijn met het water. Laat het even pruttelen, en doe tot slot de groenten erbij en klaar is Kees. Eet smakelijk, ik hoop dat je hier wat aan hebt! :zwaai:

Ewasaaafi
29-10-2002, 15:25
Heee thanks thanks meiden :zwaai: :goedzo:

Ewasaaafi
31-10-2002, 23:47


ewa jaaaa eh pitoogie waar zijn die Rkempoegerechten dan KOM MAAR OP! Rkempoe-Pitoogfamilie

KhadijaAlba
22-05-2004, 23:06
Dalila, doe jij eerst de doperwten en sperziebonen dán pas de aardappels???hmmmm dan zijn de doperwten toch allang gesmolten?? :confused: Origineel gepost door Dalilah Ik maak de Marmita op deze manier... voor 4 personen halve kilo schapevlees (hompen verkrijgbaar bij de islamitische slager) 2 uien 2 tomaten struikje koriander scheutje zonnebloem/of olijf olie zout halve theelepel zwarte peper halve theelepel gemalen komijn halve theelepel witte peper liter water 1 papiertje safraanpoeder (verkrijgbaar bij de islamitische slager) 5 stuks aardapelen 3 stuks wortels 200 gram sperziebonen 200 gram doperwten (diepvries mag ook) Bereidingswijze: Je doet in een midden grote pannetje (24cm) olie er in.. laat deze beetje warm worden. Doe de hompen vlees er in... Bak de vlees aan tot ze grijs/bruin worden, daarna snij de uien in stukjes of niet fijn maar grof. Bak de uien mee met het vlees, doe daarna de tomaten in stukjes gesneden (wel schillen!) erbij... Bak dit mengsel even aan tot de tomaten een beetje zacht worden. Doe nu de koriander erbij, deze fijnsnijden. Doe daarna de kruiden erin en zout. Laat dit weer even aanbakken.. Oke nu doe er koud water bij (dit moet namelijk de jus worden) ik heb er boven in gezet een liter maar het moet in ieder geval de vlees nog een beetje zien.. Laat dit koken In de tussentijd schrap de wortels, halveer deze en doe je ze in de pan. sperzie bonen schoonmaken en doe deze ook in de pan... Doe gelijk ook de doperwten erbij.. laat dit even 10 min koken.. Schil de aardapelen, halveer deze en doe deze ook in de pan.. Laat dit goed koken tot het water een beetje laag staat Nou ik hoop dat het lukt Smakelijk eten..

jeama
23-05-2004, 16:09
doe altijd de aardappelen en de doperweten als laatst, tot die andere groenten gaar zijn zeg maar dan de aardappelen en de laatste kwartier doe je de doperweten

seloua18
25-05-2004, 15:21
Zo maak je het helemaal niet!!!!!!!!!!!!!

mmu2
12-08-2004, 15:21
Mamita 1 kilo vlees 2 tomaten 2 uien kesbour / mehdnouz Olijfolie / zonebloemolie Peper Gember Zout Saffraan KL beetje paprikapoeder Groente Olie in de pan, gewassen vlees erop. Ui door vieren en dan in lange reepjes, niet te dun. Peper, zout, saffraan op het vlees, zachtjes laten bakken. tomaat schillen in 6 stukjes erboven op, met kesbour en mehdnouz. Kruiden hierboven op, niet roeren. Na 15 min zachtjes pruttellen, water totdat het vlees onderzit, vuur hoger (niet te hoog)zetten Na 45 min groenten er bij doen en weer iets zachter zetten. De laatste 15 min kan je er nog een tomaatje en een uitje erbovenop doen, hoeft niet kan wel..

aude
05-04-2005, 16:15
je kan het op 1001 manieren maken in de oven op fornuis en in tajine .....

Dreamlover
05-04-2005, 20:47
Zo maak je het helemaal niet!!!!!!!!!!!!! Iedereen maakt het op zn eigen manier joh :hihi: