Bekijk volle/desktop versie : "de Islamitische Bruiloft Topic"



16-02-2009, 14:30
In de Naam van Allah, de Erbarmer, de Meest Barmhartige

Wil men een bruiloft op Islamitische wijze houden, dan moet men ver blijven van alle zaken die Islamitisch verboden zijn en waar helaas veel mensen zich niet druk om maken.

Tot deze verboden zaken behoren:

- Het gaan naar een mannelijke haarstylist, om het haar bij hem te laten bewerken of naar een vrouwelijke kapster die de vrouw opmaakt op een verboden wijze, zoals het verdunnen van de wenkbrauwen door deze te epileren (Nams), het tatoeëren van lichaamsdelen (Washm), het invlechten van nephaar (of het natuurlijke haar afkomstig van iemand anders) en nog meer van zulke verboden zaken. Want de Profeet heeft de Naamisah (de vrouw die de wenkbrauwen voor anderen epileert), de Moetanamisah (de vrouw die haar wenkbrouwen laat epileren), de Waasilah (de vrouw die bij anderen nephaar of het haar dat afkomstig is van een ander invlecht) en de Moestawsilah (de vrouw die dit soort haar bij haar laat invlechten) vervloekt.

- Het imiteren van niet-moslims in hun klederdracht: immers de bruidskleren zijn vaak (zo gemaakt) dat zij het lichaam van de vrouw accentueren en veel van haar fitnahdelen (lichaamsdelen die seksuele gevoelens oproepen) onthullen, omdat door deze kleren het lichaam halfbloot blijft; om maar niet te spreken over de geldverspilling die daarmee gepaard gaat. God behoede.

Voor wat betreft mannen

- Het scheren van de baarden op de avond van het huwelijk, met als excuus dat zij zich daarmee opmaken, terwijl dit Islamitisch haraam (verboden) is. Hetzelfde geldt voor het dragen van kleren die onder de enkels zakken

Hieronder volgt een opsomming van enkele zaken die verboden zijn voor zowel vrouwen als mannen en die vermeden moeten worden:
1. Het zich door elkaar mengen van mannen en vrouwen in één en dezelfde ruimte tijdens de feestelijkheden en wat tijdens zo een gemengd feest plaatsvindt, zoals mannen die vrouwen een hand geven en met elkaar dansen, want dit is allemaal haraam (verboden) en zeer gevaarlijk.

2. Het maken van foto’s, ongeacht of dit nu slechts tussen de mannen onderling of tussen de vrouwen onderling gebeurt.
3. Het drinken van al-Khamr (bedwelmende dranken) en het eten van varkensvlees.
4. Het betreden van de vrouwenruimte door de bruidgom om zijn bruid op te halen.
5.
Het dragen van strakke, onthullende en korte kleding door de vrouwen onderling. Laat staan als ze dat doen waar ook mannen aanwezig zijn.

6.
De overdrijving in de uitgaven, de verspilling, de (verschillende) vormen van spilzucht en verdorvenheid tijdens het huwelijksfeest. Dit allemaal verspilt al-Barakah (de zegening).

7. Het dragen van een trouwring door de bruid en de bruidgom, als imitatie van de niet-moslims, met het (bij)geloof dat de trouwring de liefde versterkt tussen de echtgenoten

Tot slot:
De echtgenoten dienen te weten dat hoe meer de Islamitische voorschriften tijdens het huwelijksfeest in acht worden genomen hoe meer gezegend, liefdevol en probleemloos het huwelijksleven wordt. Als het huwelijksleven vanaf het begin aan gebouwd is op de Moenkaraat (door de Islam verworpen zaken) en het overtreden van het Bevel van Allah, dan moet men niet op succes rekenen. Er zijn heel veel huwelijksgevallen waarin het Bevel van Allah werd overtreden en die uiteindelijk op een mislukking zijn uitgelopen. Vreest dus allen Allah tijdens het huwelijksfeest en houdt het ver van de verboden, opdat Allah het (huwelijk) voor jullie zal zegenen. Wij vragen Allah om jouw huwelijk met jouw echtgenoot te laten slagen. En zegeningen zij met onze Profeet Mohammed. Wal-lahoe Aclam (En Allah weet het het beste).

Dit gedeelte van het antwoord is gebaseerd op een Fatwah van Sheich Mohammed Saalih al-Munajjid

Onderstaande gedeelte is gehaald uit een fatwa van Sheich cAbdelcaziz Bin Baaz
…Tijdens huwelijksfeesten is het toegestaan op een bepaalde tijdstip in de avond op de Doeff te slaan en gewone liedjes te zingen, die niet tot een verbod uitnodigen of een verbod prijzen; dit is slechts toegestaan voor vrouwen om zodoende het huwelijk aan te kondigen en daarmee onderscheid te maken tussen het huwelijk en Sifaah (ontucht). Dit staat in de authentieke Soennah van de Profeet.

Het slaan op de Tabl (drum) tijdens het bruiloft is echter niet toegestaan - men dient zich tot de doeff te beperken. Het is niet toegestaan tijdens de aankondiging van het huwelijk luidsprekers te gebruiken om de gewone liedjes te zingen, vanwege de grote fitnah, de fatale gevolgen en de last die dat de moslims bezorgt. Tevens is het niet toegestaan om dat voor een lange tijd te doen –men dient zich te beperken tot de nodige minimum tijd waarmee het huwelijk aangekondigd kan worden-, omdat dit leidt tot het verspillen van de Fadjr-gebed en het zich verslapen, zodat dit gebed niet op de daarvoor bedoelde tijd kan worden verricht, hetgeen een van de grootste verboden is en hetgeen tot de handelingen van de Moenaafiqoen (hypocrieten) behoort.


Sheikh Fawaz Jneid