Bekijk volle/desktop versie : Pr-bedrijf moeder achtling stopt na dreigementen



14-02-2009, 15:24
Pr-bedrijf moeder achtling stopt na dreigementen

Het pr-bedrijf dat was ingeschakeld door de Amerikaanse die eind januari een achtling kreeg, stopt met haar woordvoering. De reden daarvoor zijn de talloze doodsbedreigingen die er zijn binnengekomen. Sommige daarvan waren persoonlijk gericht tegen Nadya Suleman, maar anderen tegen haar woordvoerders.

Veel vragen
Dat Suleman, een 33-jarige alleenstaande en werkloze moeder die al zes kinderen had, via een ivf-behandeling een achtling kon krijgen heeft veel vragen opgeroepen in de Verenigde Staten. Er wordt gevreesd dat Suleman een financiële slag wil slaan uit de vele aandacht die zij krijgt. Veel mensen zijn ook boos omdat de belastingbetaler opdraait voor de uitkering die zij krijgt om voor haar veertien kinderen te kunnen zorgen.

Andere firma
De politie van Los Angeles onderzoekt de bedreigingen. Volgens het bedrijf heeft Suleman inmiddels een andere firma in de arm genomen. Dit bedrijf behartigde tien jaar geleden de belangen van de ouders van een zevenling uit Iowa. Het hielp het gezin aan deals voor boeken en televisieoptredens.

Onderzoek naar arts
De medische raad van Californië heeft een onderzoek lopen naar mogelijke overtredingen die de arts die de vruchtbaarheidsbehandeling uitvoerde bij Suleman begaan zou hebben. Er zijn ook vragen over het beoordelingsvermogen van de arts, die eerder al betrokken was bij de geboorte via ivf van haar zes eerdere kinderen. (novum/svm)

http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/694622/2009/02/14/Pr-bedrijf-moeder-achtling-stopt-na-dreigementen.dhtml