Bekijk volle/desktop versie : HeB eeN VRaaGieH??



28-10-2002, 19:38

Citaat door CrazY-NonnaH:
FaWaKa MoCRo´Z

aLLeZ aaaai??
KheB eeN VraaGGie Wie Kan Me De ReCePT GeVen Van De MaRokaanSe MarmiTa?? WiL NaMeLijK Mn VaDeR eRmee VeRaSSen..!!
Ik HooP DaT Ik WaT HuLp KaN VinDen...
aLvasT BeDankTTT

FaWaKaaaaaa
.

02-11-2003, 15:07


als iemand om een advies vraagt moet je die ook geven in in plaats van cometaar meid

02-11-2003, 15:21
welk marmita?ik bedoel met wat?met kip? met vis?

03-11-2003, 05:39
Kilo vlees
2 uien
2 tomaten
marokkaanse kruiden
groente wat jij lekker vind natuurlijk

vlees goed in ollie bakken en dan de ui er bij snijden
en de tomaten met kasbar en kruiden erbij doen zout niet te vergeten
half uurje op zacht vuur laten koken,
dan doe je gekookt water er bij en goed laten koken,dan
doe je groente die jij lekker vind er bij laat je het op zacht vuur 2 uurjes koken en klaar is marmita de Selina

05-11-2003, 14:22


marmita met vis???


war kom jij vandaan?:melig:

05-11-2003, 16:26

Citaat:
Origineel gepost door prinses_yasmina
marmita met vis???


war kom jij vandaan?:melig:
Tajine del 7hout. Dat bestaat toch.

05-11-2003, 23:21
Misschien bedoelt ze wel een visschotel klaargemaakt in de oven.

06-11-2003, 18:55

Citaat:
Origineel gepost door Ghazella24
Tajine del 7hout. Dat bestaat toch.
Tuuuurlijk bestaat die!!!


06-11-2003, 20:14
nee marmita met vis bestaat wel

Marmita met vlees

Kilo vlees
Aardappelen
Wortels
tomaten
Uien
Kan ook bonen erin doen

Eerst vlees en uien in de pan doen met de kruiden kasbar en zout en enzo dan als dat gaar is doe je water erbij en de groente dat laten koken safi dan heb je marmita

07-11-2003, 07:31

Citaat:
Origineel gepost door CrazY-NonnaH
FaWaKa MoCRo´Z

aLLeZ aaaai??
KheB eeN VraaGGie Wie Kan Me De ReCePT GeVen Van De MaRokaanSe MarmiTa?? WiL NaMeLijK Mn VaDeR eRmee VeRaSSen..!!
Ik HooP DaT Ik WaT HuLp KaN VinDen...
aLvasT BeDankTTT

FaWaKaaaaaa
Hoi hoi,

Er bestaat een topic speciaal gewijd aan de Tajine (Marmita )
Op pagina 2 of 3 is dit terug te vinden..hoop dat je nu verder kan..

Groet Rita

07-11-2003, 07:33
Ok, omdat ik zo lief ben


Vis uit de oven:

Ingrediënten

1 hele vis (1,5 kg), panklaar
½ theelepel zout
2 eetlepels citroensap
2 uien, overdwars in ringen van 1 cm gesneden
3 tenen knoflook, geperst
2 eetlepels olijfolie
1 groen paprika, zaadlijsten verwijden en in stukjes snijden
1 rode paprika, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden
1-2 rode chilipepers, zonder zaadjes en in dunne ringetjes snijden
1 theelepel gemalen kurkuma
½ theelepel kerriepoeder
5 of 6 kleine tomaten, fijn gehakt
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels verse koriander of peterselie, fijngehakt
80 gr geblancheerde, in langwerpige stukjes gebakken amandelen, licht geroosterd.



Bereiding

Oven op 180 graden voorverwarmen. De vis met zout inwrijven en aan beide kanten meerdere gaatjes met een vork prikken. Op een bord leggen en met citroensap besprenkelen. 2 uur laten intrekken. Uien en knoflook in olijfolie glazig fruiten. Paprika, chilipepers, kurkuma en kerriepoeder toevoegen. Enkele minuten zachtjes laten koken. Tomaten, tomatenpuree en koriander of peterselie erdoorheen roeren. De helft van de amandelen in een bakvorm strooien. De helft van de saus erin gieten en vis met marinade toevoegen. Rest van de saus over de vis schenken. Resterende amandelen eroverheen strooien en de vorm met aluminiumfolie afdekken. De vis 30 minuten in de oven gaar laten worden, folie verwijderen. De vis nog 10-20 minuten verder bakken. Vis moet nog stevig aanvoelen. Met partjes citroen garneren en serveren.