Bekijk volle/desktop versie : Taliban in de ogen van een ex gevangenePagina's : [1] 2 3

13-02-2009, 12:09
Alsje goed bent voor je vriende zegt dat niks, maar als je vijanden bekeren tot jouw geloof door de behandeling die ze heeft ondergaan! Dat is pas dawa.America's War On Terror by Yvonne Ridley - An inspiring lecture by Yvonne Ridley. The british journalist who found Islam through the hands of Taliban Be inspired, as Yvonne Ridley, a pasionate british journalist decribes the story of how she was held captive by Taliban soldiers in Afganistan. Intimidated by their presence. She persisted with great fighting zeal to return home to her awaiting family. Sit with her in interrogations, war torn Afghan jail facilities and then shed tears of sorrow and joy as this touching story unfolds. Join her as she challenges Taliban soldiers are falsely labeled "Terrorists": Only to later fall in love with their character, morality, respect and way of life

http://www.kalamullah.com/Yvonne/Sister%20Yvonne%20Ridley%20-%20Americas%20War%20on%20Terror%201of2.mp3

http://www.kalamullah.com/Yvonne/Sister%20Yvonne%20Ridley%20-%20Americas%20War%20on%20Terror%202of2.mp3

Rechtermuisknop doel opslaan als

13-02-2009, 13:48


Je eigen zusters verminken maar een ongelovige goed behandelen.

Omgekeerde da'waah

13-02-2009, 13:54
Echte overtuiging of Stockholmsyndroom?


Het Stockholmsyndroom

Eenvoudig gezegd is het Stockholmsyndroom de situatie waarbij een slachtoffer sympathie voelt voor degene waardoor hij/zij wordt misbruikt. Hoewel de naam dateert uit de jaren 70 is het verschijnsel op zich al veel langer bekend.

De naam
De naam Stockholmsyndroom is ontstaan als gevolg van een gijzeling in de Kreditbanken in Stockholm van 23 tot 28 augustus 1973. De gijzelaars ontwikkelden een band met hun gijzelnemers en lieten zich ook na hun bevrijding positief uit over hen. Twee van de gevangen genomen vrouwen verloofden zich zelfs met hun gijzelnemers. De psycholoog Nils Bejerot, die de politie bijstond, was degene die met de naam op de proppen kwam.

"Emotional" of "traumatic bonding"
Hoewel de naam op dat moment nieuw was, was het verschijnsel al veel langer bekend bij psychologen en andere hulpverleners, vaak onder de titel 'emotional' of 'traumatic bonding'. In veel situaties voelen slachtoffers sympathie voor degenen die hen misbruiken. Het is een overlevingsmechanisme voor slachtoffers van misbruik en intimidatie. Er zijn verschillende categorieën waarbij het Stockholm-syndroom een rol kan spelen. Bij alle categorieën is er sprake van ongelijke situatie, waarbij één partij duidelijk de macht heeft:

Misbruikte kinderen
Mishandelde vrouwen
Slachtoffers van incest
Gevangenen in concentratiekampen
Sekteleden
Mensen in relaties waarin ze geintimideerd worden

Symptomen van het Stockholmsyndroom
Er zijn een aantal symptomen die voor kunnen komen bij mensen die last hebben van het Stockholmsyndroom. De slachtoffers hebben positieve gevoelens ten opzichte van degene die ze misbruikt en staan vaak negatief tegenover degenen die hen willen helpen. Vooral bij vrouwen die in een relatie zitten waarin ze mishandeld worden is dit een opvallend verschijnsel. Ze doen vaak geen aangifte bij de politie of trekken die weer in en nemen hun partner in bescherming. Dit laatste is ook een typisch verschijnsel bij het Stockholmsyndroom, dat de dader in bescherming wordt genomen en verdedigd tegenover de buitenwereld en soms zelfs letterlijk geholpen. De dader staat meestal ook niet geheel negatief tegenover zijn slachtoffer en heeft er een band mee. En wanneer het slachtoffer de mogelijkheid heeft om aan de situatie te ontkomen zal hij/zij daar vaak niet aan meewerken en in de situatie blijven hangen.

Condities
Er zijn een aantal condities waaraan voldaan moet worden voordat het Stockholmsyndroom ook werkelijk optreedt. Op de eerste plaats is er vaak sprake van dreiging, of die dreiging nou echt is of niet, het slachtoffer is bang dat de dader de bedreiging daadwerkelijk zal uitvoeren. Het slachtoffer voelt zich, terecht of onterecht, geïntimideerd. Daarnaast zal de dader ook op allerlei kleine manieren aardig zijn tegen zijn/haar slachtoffer, waardoor het slachtoffer het gevoel heeft dat het allemaal wel meevalt. Belangrijk is dat de slachtoffers vaak geïsoleerd worden van hun omgeving, waardoor ze alleen nog in contact komen met degene die hen misbruikt en daardoor niet meer open staan voor andere meningen en denkwijzen. Vaak hebben de slachtoffers ook het idee dat ze niet kunnen ontsnappen.

Vrijwel iedereen die in een dergelijke situatie terecht komt kan last krijgen van het Stockholmsyndroom. Het is een normaal menselijk middel om te kunnen overleven in een zeer moeilijke situatie. Vaak zijn er ook verschillende fases in de relatie tussen slachtoffer en misbruiker: de spanning bouwt zich op, vervolgens is er de afstraffing en hierna volgen de 'wittebroodsweken'. Juist de afwisseling tussen een goede en een slechte behandeling zorgen ervoor dat het slachtoffer sympathie blijft voelen voor degene die hem/haar misbruikt.

Cognitieve dissonantie
Hoewel slachtoffers vaak heel goed in de gaten hebben dat er iets mis is, er lijken twee verschillende werkelijkheden te zijn: de werkelijkheid waarin ze leven en het leven zoals dat eigenlijk zou moeten zijn. Weinig mensen zullen toe willen geven dat de werkelijkheid waarin ze leven eigenlijk niet zo is als het zou moeten en daarom zullen ze proberen, onbewust, om hun situatie goed te praten: cognitieve dissonantie wordt dit in de psychologie genoemd. En hoe meer mensen hebben geïnvesteerd in een relatie hoe sterker dit mechanisme zal zijn.

Bekende gevallen van het Stockholmsyndroom
Naast de gijzeling waaraan het syndroom zijn naam te danken heeft zijn er nog meer bekende gevallen van het Stockholmsyndroom. De Amerikaanse Patty Hearst werd gekidnapped door een obscure groepering, die zij later hielp bij een bankoverval. Tijdens haar rechtsgang beweerde ze geleden te hebben aan het Stockholmsyndroom. De onlangs vrijgekomen Natascha Kampusch is misschien wel het bekendst, zij werd op 10-jarige leeftijd ontvoerd en bleef tot haar achttiende gevangen. Volgens sommige media rouwde ze om de dood van haar gijzelnemer.

Bron

13-02-2009, 14:43

Citaat door Onbestemd:
Je eigen zusters verminken maar een ongelovige goed behandelen.

Omgekeerde da'waah

Haatoe Boerhanakom in kontoem saadiqien.

13-02-2009, 14:45Citaat door Noorderlicht:
Echte overtuiging of Stockholmsyndroom?


Het Stockholmsyndroom treed alleen in tijdens het moment dat iemand gekidnapt word, niet erna.

13-02-2009, 14:49

Citaat door Sharinghan:
Haatoe Boerhanakom in kontoem saadiqien.Mijn zuster die een vluchtelinge is en wiens familie ik heel goed ken en respecteer is daar het levende bewijs van.

13-02-2009, 15:24

Citaat door Onbestemd:
Je eigen zusters verminken maar een ongelovige goed behandelen.

Omgekeerde da'waah


Jazakallahu Khayran, iemand moest het zeggen.

13-02-2009, 16:03

Citaat door Onbestemd:
Mijn zuster die een vluchtelinge is en wiens familie ik heel goed ken en respecteer is daar het levende bewijs van.
Dat zijn individuen die claimen van de taliban te zijn. De opdracht om vrouwen niet goed te behandelen komt niet van de hogere Talibanleiders.

13-02-2009, 17:10
Astarfirullah zo over je broeders te spreken....

13-02-2009, 18:43

Citaat door Noorderlicht:
Echte overtuiging of Stockholmsyndroom?


we weten wat een stockholmsyndroom is, daar is hier echter geen sprake van. yvonne ridley heeft een duidelijke verklaring gegeven van het incident, waarin zij goed behandeld werd. ik denk niet dat het vals getuigen een kenmerk is van het syndroom

13-02-2009, 20:03

Citaat door Osama Duck:
Jazakallahu Khayran, iemand moest het zeggen.


shado abad raho tum Taliban. bidat barelwi.

13-02-2009, 22:28

Citaat door Onbestemd:
Mijn zuster die een vluchtelinge is en wiens familie ik heel goed ken en respecteer is daar het levende bewijs van.

Vluchteling? Je bedoeld iemand die wegrent voor de Shar'ia van Allaah, om zijn welzijn te zoeken in Nederland?
Sorry, daar word de getuigenis niet van geaccepteerd.

13-02-2009, 22:29Citaat door Osama Duck:
Jazakallahu Khayran, iemand moest het zeggen.

Ik dacht dat je een echte Hanafi was. Dus ook de Taliban zijn niet goed?

Haha, masakien. Succes met het oprichten van een dawla islamiya.

13-02-2009, 22:40
Ik ken redelijk wat Afghanen, en een vertelde mij dat een van de bekendste beelden waarbij iemand van de Taliban zogenaamd zomaar een vrouw doodschiet, eigenlijk gewoon een Afghaan was die onder het regime van de Taliban de moordenares van zijn broer doodschoot. Als Qisas.

13-02-2009, 22:41

Citaat door Sharinghan:
Ik dacht dat je een echte Hanafi was. Dus ook de Taliban zijn niet goed?

Haha, masakien. Succes met het oprichten van een dawla islamiya.

Hoe kom je erbij dat Osama Duck een Dawla Islamiyya wil stichten?
Ik heb hem daar persoonlijk nooit over gehoord.

Pagina's : [1] 2 3