Bekijk volle/desktop versie : is aftrekken haram



Pagina's : [1] 2 3 4

12-02-2009, 19:00
?

12-02-2009, 19:07


Citaat door mohammedddd_:
?




als je het zelf doet ja.

maar als je het een vrouw laat doen geniet ze

12-02-2009, 19:13
fafafa .. dus als ik het jou laat doen is het halal?

12-02-2009, 19:24

Citaat door mohammedddd_:
fafafa .. dus als ik het jou laat doen is het halal?


dan heb jij een probleem. fafafa handelt nooit in opdracht
moet jij onderhand weten

12-02-2009, 19:28

wie heef thet over oprdacht

12-02-2009, 19:32
Bismillahirrahmanirrahim.
In naam van Allah, de meest barmhartige, de erbarmer.
Assalaam aleikoum warahmatullahi wa barakatuhu broeder,

Aftrekken is haram. Ten eerste, hoe kun je iets wat je bij je ouders niet durft, waar je je dood zou schamen als ze erachter kwamen, doen terwijl Allah soebhana wa teala dit weet. Allah is alwetend (al-Alim).

Lees deze hadiith etc. goed door:

En laat degenen, die geen mogelijkheid tot trouwen vinden, zich kuis houden totdat Allah hen uit Zijn overvloed verrijkt (24:33).

En degenen die hun kuisheid bewaken, Behalve tegenover hun echtgenotes en hun slavinnen, dan worden zij niet verweten. Maar wie meer dan dat wensen: zij zijn degenen die de overtreders zijn. (23:5-6-7)

Abdullaah ibn Mas'ood ra heeft gezegd dat de profeet (Allah's vredesgroeten en prijzingen zij met hem) eens zei :"O jongeren, diegenen van jullie die in staat is om te trouwen, moet trouwen. En wie daar niet in staat is moet gaan vasten..." Uit de hadith kunnen we halen dat degenen die niet kunnen trouwen het beste kunnen vasten om hun lusten te kunnen onderdrukken. Masturbatie is een manier om je seksuele gevoelens te kunnen bevredigen zonder dat je omgang hebt met een man of vrouw. Masturbatie kan toch vele gevolgen hebben ook al lijkt het niet zo. De gevolgen kunnen lichaamlijk en geestelijk zijn.

Sjeikh Bin Baaz Moge Allah's barmhartigheid op zijn ziel dalen heeft het volgende gezegd hierover: "de geheimelijk gewoonte (al 3aadah assierieyya) is het bereiken van erectie door middel van de hand wat niet toegestaan is en een schadelijk werking op de mens groot is. Het is een zonde en onrecht tegenover het lichaam. Er is geneeskundig vastgesteld dat masturbatie vele ziekten veroorzaakt die blijvend zijn. We zullen een aantal van die ziektes opnoemen. De scherpheid van het gezichsvermogen worden verminderd. Tevens veroorzaakt het zwakheid op de zenuwenstelsel, de geslachtsdelen groeien niet goed, een aandoening in de teelballen waarbij de man heel snel een erectie kan krijgen en de onderste deel aan de wervelkolom verzwakt waardoor men regelmatig rugpijn krijgt tevens worden het sperma (maniey) van dik en troebel naar doorzichtige zwakke water waar de spermacellen ontbreken Dit beinvloed het nageslacht, waarbij de kinderen zwak en dunnetjes worden geboren en zo blijven, de hersenen kunnen zo beinvloed worden wat als gevolg heeft dat het denkvermogen vermindert."

Wat het geloof betreft het kan je imaan verzwakken. Masturbatie kan leiden naar nog meer haram. Het kan bijvoorbeeld leiden naar zina, men zou nieuwsgieriger kunnen worden en naar verboden films of foto's kijken waar obscene beelden getoond worden die nog meer leiden naar zina. JE MAG SOWIESO NIET NAAR HET LICHAAM VAN EEN VROUW KIJKEN! BEHALVE DE OGEN EN HANDEN! Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat men een gebed mist omdat ie ghoesl (grote wassing) moet verrichten en daardoor elke keer lui van wordt.

Zoals de profeet (Allah's vredesgroeten en prijzingen zij met hem) gezegd heeft ligt de oplossing in een huwelijk en in het vasten. Het kan natuurlijk zo zijn dat iemand niet de mogelijkheden heeft om te trouwen en het vasten degelijk zwaar vind. Als we ons bezig houden met ibaada (aanbidding) zal men afleiding kunnen vinden inshaa Allah. Voordat men gaat slapen kan men wat Qor-aan gaan lezen en doua's (smeekbedes) doen en zoals de profeet (Allah's vredesgroeten en prijzingen zij met hem) aanbevolen heeft op de rechterzijde te slapen.

We kunnen weer eens wijsheid halen uit het verbod van Allah swt, Hij heeft masturbatie voor ons verboden omdat het gevolgen heeft voor ons. Allah swt wilt met Zijn Barmhartigheid niets anders doen dan ons die gevolgen besparen.

Als je je niet schaamt tegenover Allah en zonder enige schaamte zondes durft te begaan en de regels van de ethiek te schenden dan mis je zeker elke basis voor een goede relatie tot Allah. Gevoel voor schaamte tegen overjezelf is zo verdwenen doordat je makkelijker omgaat met het begaan van zondes.

De profeet (Allah's vredesgroeten en prijzingen zij met hem) heeft wel eens gezegd: "Schaamte is een onderdeel van het geloof en de plaats van het geloof is in het paradijs. En schaamteloosheid is onderdeel van grofheid en de plaats van grofheid is in de hel." (Ahmad en Tirmidzi) Allah weet het het beste.

Ik heb dit grotendeels van een andere reactie die een zuster op een ander forum had geplaatst. Jazakkallah khair.

Hadhrat Anas Radiallahu anhu narrates that Rasulullah sallallahu alaihi wasallam said: "The person who performs nikaah with his hands (i.e. he masturbates) is cursed." (Tasfseer Mazhari: vol.12, pg.94)

Vrij vertaald:
Hadhrat Anas Radiallahu vertelde dat Rasulullah sallallahu aleihi wasallam zei: "Degene die mastorbeert is vervloekt."

Stop er mee broeder.
Moge Allah soebhana wa teala onze zondes vergeven inshallah.

12-02-2009, 20:42
JE VROUW DIE EEN RING OM HAAR VINGER HEEFT VAN JOU EN ANDERSOM

DIE MAG JE TREKKE!!


12-02-2009, 21:01
nie ik weten gezegd eerlijk

12-02-2009, 21:10
Nee dat mag niet, maar als je het doet, doe het met je linker hand

12-02-2009, 22:00

Citaat door mohammedddd_:
?



verveling heerst yek?

12-02-2009, 23:07

Citaat door Whoop_whoop:
JE VROUW DIE EEN RING OM HAAR VINGER HEEFT VAN JOU EN ANDERSOM

DIE MAG JE TREKKE!!

jeps..

12-02-2009, 23:14
ik heb op school leren aftrekken..was er best wel goed in..toen we breuken van elkaar moesten aftrekken ging het faliekant mis

12-02-2009, 23:15


Citaat door almohad:
ik heb op school leren aftrekken..was er best wel goed in..toen we breuken van elkaar moesten aftrekken ging het faliekant mis
trekkert

12-02-2009, 23:16

Citaat door almohad:
ik heb op school leren aftrekken..was er best wel goed in..toen we breuken van elkaar moesten aftrekken ging het faliekant mis


12-02-2009, 23:18

Citaat door samiraaaatje:
trekkert

kon er niks aandoen..de leraar zei: je moet aftrekken..dat deed ik dan maar

Pagina's : [1] 2 3 4