Bekijk volle/desktop versie : Vrouwen slachtoffer van radicale Hindoe geweld in India



11-02-2009, 17:52
Op 24 januari, werden vijf vrouwen brutaal aangevallen door leden van de extremistische groep hindoeïstische Sri Rama Sene [Het leger van Lord Ram] in een cafe in Mangalore in de staat Karnataka in het zuiden van India ze werden beschuldigd met jongens alcohol te drinken, en werden beschuldigd van inimmoreel gedrag.

Deze aanval was niet alleen tegen deze vijf vrouwen, maar tegen alle Indiase vrouwen, tegen de maatschappij en tegen de cultuur van India. Dit is niet de eerste keer dat een dergelijk incident zich voordoet. Zulke incidenten gebeuren overal in het land

Nu moeten we ons afvragen over de betekenis van het geweld en vragen wat ze onthullen over onze samenleving, onze regering en ons beleid. En wat is deze cultuur "hindoe" of "Indische" dat de leden van de Sri Rama Sene zeggen te verdedigen? Is misbruik van vrouwen in het openbare leven deel van de Indiase cultuur?

Naarmate meer en meer Indische vrouwen zijn opgeleid en economisch onafhankelijk worden en hun eigen keuzes maken , verliezen volgens de versie van de hindoe-Taliban de vrouwen de controle.
Vrouwen moeten thuis blijven om chappatis pannenkoeken te maken terwijl de mannen mogen drinken, verkrachtingen en vrouwen misbruiken , bedriegen, doden en te doen wat ze willen. Men vreest voor de onafhankelijkheid van vrouwen, maar zij vrezen zelfs voor hun seksualiteit, en dat is waarom de fundamentalisten zoveel controle willen.

Waarom doen de politici niks? In Karnataka, de BJP (Indische Volkspartij, een hindoe-nationalistische) houden hun mond stil . Bij nader toezien blijkt, bijna geen enkele politicus durft iets te zeggen. Ook partijen die geen aanspraak maken op de hindoe-nationalistische vrezen als "verraders" te worden uitgemaakt van hun cultuur als ze hun mond zouden opendoen en ze durven niet meer de rechten van de burgers in een democratische samenleving te verdedigen.
Als miljoenen Indiase vrouwen het recht wordt ontzegd om te genieten van de vrijheid en onafhankelijkheid en van onderwijs en economische ontwikkeling.





Bron: Par Kalpana Sharma The Hindu, Courrier International Door Kalpana Sharma The Hindu, Courrier International


http://www.algerie-dz.com/forums/showthread.php?t=114150

11-02-2009, 18:15


HAHAHAHAHA ik moet lachen om jouw bron

11-02-2009, 18:16
Hindoes moorden jaarlijks duizenden Christenen, daar hoor je niemand over. O wee als de daders Moslims waren.