Bekijk volle/desktop versie : Onnodige hindernissen om te trouwen



11-02-2009, 10:43
salam alaikoum warahmatuAllah wa barakatuhu zusters en broerders in islam,


Onnodige hindernissen om te trouwen - Sheikh Salman al-Oadah

Jonge vrouwen hebben vele hopen en dromen. Tussen de meest belangrijke van deze dromen is het concentreren op hun toekomstige echtgenoten, de mannen die hun partners zullen worden door de lange en inspannende reis van het leven. Sommige meisjes willen dat hun echtgenoten jong en knap zijn. Anderen geven de voorkeur aan mannen die zacht en romantisch zijn. Nog steeds willen anderen dat hun echtgenoten rijk of beroemd zijn.

Deze dromen worden soms omringd door hindernissen die de jonge vrouw verhindert om ze ooit te realiseren, hindernissen die ongevraagd en onnodig zijn om te trouwen. Tussen de meest belangrijke van dezen zijn de volgenden.

1. Studies: Dit kan vele jaren duren, afhankelijk van de studie die wordt gevolgd en de verlangde doelen. Inderdaad is het huwelijk van een vrouw niet tegenstrijdig met haar bevordering van haar studies. Wat nodig is is dat er vanaf het begin begrip is tussen de echtgenoot en zijn vrouw over het geval van haar studie.

Ik zie dit als deel van onder ogen zien aan onze veranderende omstandigheden. Er zijn vele afbrekende invloeden die onze jonge mannen en vrouwen vandaag de dag omringen. De massa-media heeft een overweldigend effect. De wereld is meer open. Vroeg trouwen wordt steeds meer een noodzaak voor onze jonge mannen en vrouwen dan ooit te voren. Het is nodig dat er voorrang aan gegeven wordt. Een jonge vrouw zou dit geval haar aandacht moeten geven, als ook haar ouders.

2. De vader: Een vader kan toekomstige aanzoekers van zich afwenden voor zijn dochters voor meerdere redenen. Deze redenen kunnen financieel of cultureel zijn. Soms staat en vader erop dat zijn dochter trouwt met één van haar neefjes of anders met niemand.

Overweeg de volgende voorbeelden:

- Een vrouw van over de 30 jaar klaagt dat haar vader een verdraaid besef heeft van zijn eigen grootsheid en ziet zichzelf als een aanzienlijk belangrijke man met status. Hij weigert zijn dochter te laten trouwen met iemand behalve met een man die aan zijn eisen voldoet. Zo'n man zal nooit komen.

- Een universitair gediplomeerde die werkt en verplicht is haar maandelijkse salaris volledig aan haar vader te geven wordt door haar vader verhinderd ooit te trouwen voor redenen die vanzelfsprekend zijn.

Een vader die zijn dochter verbiedt te trouwen pleegt een vreselijke misdaad. Zelfs als het geloof van de vader zwak is en hij niet-godvrezend is, zouden we denken dat hij wat menselijkheid of genade in zijn hart zou moeten hebben. We vinden meer genade getoont bij wilde dieren voor hun kinderen. Terwijl deze vader comfortabel in zijn kamer slaapt met zijn vrouw naast zich, woelen en keren zijn volgroeide dochters onrustig in hun bedden, omdat zij de grootste psychische zegeningen die Allah tussen ons heeft geplaatst wordt ontnomen.

Allah spreekt tegen elke gelovige wanneer Hij zegt: " Verhindert hen dan niet om te huwen met hun (aanstaande) echtgenoten, als zij met elkaar overeenstemming hebben bereikt, volgens de voorschriften. Dat is waartoe jullie worden vermaand, (voor) wie van jullie in Allah gelooft en in de Laatste Dag. Dat is deugdzamer en reiner voor jullie. En Allah weet, terwijl jullie niet weten." [Surah al-Baqarah: 232]

Dus waar zijn degenen die geloven in Allah en de Laatste Dag?

Je dochters weerhouden om met geschikte mannen te trouwen met wie ze behaagd zijn is een serieuze vorm van onderdrukking. Vrienden en familie moeten tussen beide komen om zo deze vrouwen te helpen en hen te bevrijden van hun opsluiting. Als dit niet gebeurt, moet de rechtbank tussen beide komen. Sociale agentschappen en agentschappen van de regering zouden mobiel moeten worden gemaakt vrouwen te beschermen die tegen worden gehouden te trouwen en deze vaders confronteren met de overtreding.

Het is waar dat de meeste vaders barmhartig zijn en medelijden hebben met hun dochters en het is hen toegestaan hun dochters te weerhouden te trouwen met bepaalde aanzoekers, wanneer ze een geldige reden hebben om dit te doen. Ecter er zijn situaties - daar ze weinig mogen zijn in aantal, die erg pijnlijk zijn voor de vrouwen die hierbij zijn betrokken - waar bemiddeling van buitenaf noodzakelijk is. In vele gevallen, zal de dochter niet in staat zijn haarzelf te verdedigen of een aanklacht in te dienen. Dit is omdat ze bang is haar relatie met haar vader te beschadigen of is ze bang dat haar reputatie bedoezeld zal worden. Ze zal geen enkele gelegenheid hebben om in eerste instantie haar huis te verlaten of om met iemand te praten om haar verdriet te delen. Op deze manier kan ze haar hele leven doorbrengen en haar jeugd verloren laten gaan in bitter wachten.

3. De man: De jonge man die wenst te trouwen wil een mooie vrouw, en mooi voor hem is waar zijn ogen gewend aan zijn geraakt om te zien in de films en op televisie. Hij wil dat zij eerlijk van aard is, lang en jong. Hij wil har zo mooi hebben als een model, de vroomheid van de Metgezellen van de Profeet, en het bezit van een groot zakenvrouw, zonder dat hijzelf enig voordeel hoeft uit te oefenen. Hij moet terug keren naar de Aarde.

Dit kan één van de negatieve effecten zijn van het constant naar films en programma's kijken dat veroorzaakt dat onze jeugd in een fantasiewereld leven die in het geheel geen aansluiting heeft met de realiteit. Zelfs als een jongeman zijnonrealistische standaarden verlaagt, blijft hij in angst en dit legt een druk op zijn toekomstige relatie met zijn vrouw.

Allah vertelt ons: "En wie de voetstappen van de Satan volgt: voorwaar, hij (Satan) beveelt de gruweldaden en het verwerpelijke." [Surah an-Nur:21]

4. Overdreven kosten: Hoge uitgaven om te trouwen als ook vele en buitensporige materiele eisen plaatsen een grote last op de schouders van jonge mannen, forceren hen om af te keren van het vooruitzicht op trouwen. In Saudi Arabie hebben vele stamhoofden het verstandige initiatief genomen om een uiterste limiet te plaatsen op huwelijkse uitgaven, een limiet vaststellen volgens gebruik en dat is redelijk. Het is een initiatief dat zowel onze steun als zegen verdient.

De krant Al-Watan heeft pas geleden gezegd dat er meer dan 1,5 miljoen jonge dochters in Saudi Arabie zijn. Misschien zijn deze statistieken niet geheel nauwkeurig, echter tonen ze wel aan dat er een oprecht probleem is.

Het uitstel om te trouwen is een hindernis waar iedereen samen aan moet werken om op te lossen. Het moet publiekelijk worden besproken door geleerden, redenaars, intellectuelen, publieke figuren en hervormers. De betekenis van trouwen moet simpel worden gemaakt. Instituten moeten opgericht worden om huwelijken materieel, sociaal en op een persoonlijk niveau te vergemakkelijken.

11-02-2009, 16:59


mooie stuk...

maar ook erg realistisch

11-02-2009, 19:28

Citaat door foreigner:
mooie stuk...

maar ook erg realistisch


BEDANKT broeder idd ghair InshAllah moge Allah swt de moeilijke zaken voor alle moslims vergemakkelijken InshAllah

11-02-2009, 19:44
Met uitzondering van het studiepunt, ben ik het helemaal eens met deze tekst!


11-02-2009, 19:55


en dan komt er ook nog eens bij dat de ind het ook moeilijker maakt om te trouwen met een man uit marokko

11-02-2009, 20:28
Die IND komt steeds met nieuwe regeltjes, speciaal voor marokkanen en turken.

11-02-2009, 20:35

Citaat door JihanE__:
Met uitzondering van het studiepunt, ben ik het helemaal eens met deze tekst!



hahhhahahaah bedankt zuster

11-02-2009, 20:35

Citaat door prototype01:
Die IND komt steeds met nieuwe regeltjes, speciaal voor marokkanen en turken.


Ghair broeder bedankt voor je reactieee uppie

12-02-2009, 00:54

Citaat door JihanE__:
Met uitzondering van het studiepunt, ben ik het helemaal eens met deze tekst!



trouwen mag idd geen reden zijn om met je studie te stoppen
maar juist een reden om door te zetten en het af te ronden
dat geldt voor de man als de vrouw.

12-02-2009, 01:35
Dat zijn zo een beetje de hindernissen in Saoudie Arabie.
Wat zijn de hindernissen in Nederland?

12-02-2009, 08:41

Citaat door Soufiane_A:
Dat zijn zo een beetje de hindernissen in Saoudie Arabie.
Wat zijn de hindernissen in Nederland?

Er zijn veel overeenkomsten, maar de hindernissen de allerbelangrijkste zijn toch soms de ouders, die ze afwijzen volgens andere bijv. afkomst!!
Terwijl er eigenlijk gekeken moet worden naar de DIEN /IGLAAQ,hierdooor onstaat er rampspoed op aarde, Moge allah swt je een vrome zuster scheneken ghair inshAllah.


Ik zal er wel verder een onderzoek naar doen inshAllah binnenkort een verslagje inshAllaH

12-02-2009, 08:59

Citaat door indianagirl:
Er zijn veel overeenkomsten, maar de hindernissen de allerbelangrijkste zijn toch soms de ouders, die ze afwijzen volgens andere bijv. afkomst!!
Terwijl er eigenlijk gekeken moet worden naar de DIEN /IGLAAQ,hierdooor onstaat er rampspoed op aarde, Moge allah swt je een vrome zuster scheneken ghair inshAllah.


Ik zal er wel verder een onderzoek naar doen inshAllah binnenkort een verslagje inshAllaH



ik denk dat het in nl niet veel anders ligt

12-02-2009, 10:24



Citaat door foreigner:
ik denk dat het in nl niet veel anders ligt


Ghair ja idd broeder, maar ghair inshAallah, alles obstakels kun je verminderen door je imaan op peil te houden en duas te verrichten,
Allah swt weet wat goed voor je is en wat slecht. GHAIR INSHALLAH

12-02-2009, 12:44
WaNi3ma BiLlaah.