Bekijk volle/desktop versie : Vanavond nl 2 documentaire Gaza/Sderot



10-02-2009, 18:10
Gaza/Sderot life in spite of everything Ned 2 Documentaire


Over het dagelijks leven van een aantal inwoners van Gaza en van Sderot, een Israëlische plaats slechts 3 km van Gaza. Hoe is het om in deze kritische situatie zo dicht bij elkaar te leven en zo weinig van elkaar te weten?

Een Israëlisch en Palestijns productieteam maakten vanaf eind oktober tot en met eind december 2008 voor het internet een serie korte intieme portretten over het dagelijks leven van mensen in Gaza, Palestina en Sderot, Israël. Doel van deze korte portretten was kleine verhalen uit het dagelijks leven te vertellen vanuit een individueel en menselijk standpunt.

Na lange jaren van bezetting en conflicten, lijken de individuele levens van mensen aan beide kanten van de grens er niet meer toe te doen. Die neerwaartse spiraal willen de filmmakers doorbreken. De korte portretten laten duidelijk zien dat de inwoners van Gaza en Sderot, ondanks de voortdurende bedreiging van luchtaanvallen en bombardementen aan beide zijden van de grens, blijven doorgaan met leven, werken, dromen en beminnen.

Alle mensen die werden gefilmd, benadrukten dat de huidige situatie niet kon doorgaan. Dat er iets zou moeten veranderen! Voorvoelden zij de oorlog die eind december 2008 uitbrak? Dat is de vraag die de nieuwe documentaire Gaza/Sderot probeert te beantwoorden. De documentaire volgt een paar mensen in de steden Gaza en Sderot na de recente uitbarsting van het conflict. Hoe vergaat het hen nu? Hoe kijken zij nu tegen hun situatie aan? Wat verwachten ze van de toekomst?

Nederland 2 23:50 - 00:45 uur

10-02-2009, 18:47


Kijken dus!

10-02-2009, 19:44
lig ik al te slapen