Bekijk volle/desktop versie : Basisscholen Weesp bedreigd



10-02-2009, 17:21
AMSTERDAM - De vereniging van ouders in het christelijk onderwijs (Ouders & COO) vindt het onbegrijpelijk dat de gemeente Weesp geen inhoudelijke informatie geeft over de dreigementen die gisteren bij een aantal scholen zijn binnengekomen.

De gemeente heeft medewerkers van scholen en kinderdagverbijven gevraagd deuren te sluiten en waakzaam te zijn. De politie surveilleert extra.

''Mensen gaan hun kinderen thuishouden omdat ze niet weten welke maatregelen ze moeten nemen,'' zegt Werner van Katwijk van Ouders & COO.

Bij basisschool De Terp heeft 'een handvol' ouders zijn kinderen vanmorgen inderdaad thuisgehouden, zegt een medewerkster die op last van de gemeente verder niets mag zeggen. ''Ik vind het heel erg vervelend dat ik ook ouders niets mag zeggen.''

Welk doel dient geheimhouding?, vraagt Van Katwijk zich af. ''Dit kun je niet doen. De gemeente heeft een verantwoordelijkheid. Je kunt niet zeggen dat er een dreiging is zonder te melden wat die precies inhoudt. Ouders wordt gevraagd op te letten maar ze weten niet waarop.''

Bovendien is de vaagheid volgens Van Katwijk een goede voedingsbodem voor allerlei geruchten. ''Er zou een dreiging zijn à la Dendermonde,'' aldus Van Katwijk die daarmee verwijst naar de Belgische plaats waar op 23 januari de twintigjarige Kim van G. in kinderdagverblijf Fabeltjesland een kleuterleidster en twee baby's doodde en nog eens dertien baby's en een kleuterleidster verwondde.

Bij een school in Weesp zou een man zijn gesignaleerd die net als de Belgische Van G. zijn gezicht had geschminkt. Daarvan zou aangifte zijn gedaan. De politie in Weesp wil slechts zeggen dat de kwestie wordt onderzocht. Volgens een gemeentewoordvoerster is het in ieders belang niets te zeggen 'zodat de politie ongestoord onderzoek naar deze zaak kan doen'. ''Wat ons betreft hoeven ouders hun kinderen niet thuis te houden.'' (ROB ROMBOUTS)

http://www.parool.nl/parool/nl/224/Binnenland/article/detail/159421/2009/02/10/Basisscholen-Weesp-bedreigd.dhtml

10-02-2009, 17:25



Citaat:
Bij een school in Weesp zou een man zijn gesignaleerd die net als de Belgische Van G. zijn gezicht had geschminkt. Daarvan zou aangifte zijn gedaan.

10-02-2009, 17:49
Het wordt met de dag triester..

10-02-2009, 17:49

Citaat door XxTOPPIExX:
Het wordt met de dag triester..


zeg dat wel....

10-02-2009, 18:04



Citaat door lap_doek:
zeg dat wel....


En de gedachte dat je kind nergens meer veilig is..
Vind het niet gek dat ouders hun kinderen thuis houden.

10-02-2009, 18:10
Belachelijk. Ze moeten gewoon openheid van zaken geven. Het gaat tenslotte wel om je kind.

11-02-2009, 08:51

Citaat door XxTOPPIExX:
En de gedachte dat je kind nergens meer veilig is..
Vind het niet gek dat ouders hun kinderen thuis houden.



11-02-2009, 09:18
Drie verdachten bedreigingen Weesp aangehouden
Uitgegeven: 10 februari 2009 22:10
Laatst gewijzigd: 11 februari 2009 07:54

UTRECHT - De politie heeft inmiddels drie verdachten aangehouden in verband met de bedreigingen van scholen in Weesp. Dat heeft de politie laten weten.

Twee aanhoudingen konden worden verricht naar aanleiding van ''veel bruikbare tips in het programma Opsporing Verzocht'', aldus de politie. Het betreft twee jongens van 14 jaar en een van 13 jaar.

Een derde verdachte, een inwoner van Weesp, werd woensdagochtend van zijn bed gelicht.







Opsporing Verzocht

Opsporing Verzocht liet dinsdagavond beelden zien van de vermoedelijke daders die scholen in Weesp hebben bedreigd. Op de beelden van bewakingscamera's is te zien dat een van hen telefoneerde vanuit een telefooncel op het Stationsplein in Weesp.


Dreigbrief

Maandag ontving een basisschool in Weesp een dreigbrief. Rond hetzelfde tijdstip kwam bij de meldkamer van de politie Gooi en Vechtstreek een dreigtelefoontje binnen, ook gericht tegen een basisschool in Weesp.

Welke bedreigingen precies zijn geuit, wil de politie nog steeds niet zeggen in belang van het onderzoek. Anderhalve week geleden kwam bij de politie een melding binnen dat een gemaskerde man was gesignaleerd in de buurt van een school in Weesp.

Of er een relatie is tussen deze man en de bedreigingen van de drie jongens is niet bekend.

11-02-2009, 09:27
hoorde vanmorgen op de radio dat het een veertienjarige jongen schijnt te zijn geweest, die kattekwaad wilde uithalen.....wat je kattekwaad noemt

12-02-2009, 09:04
'Verdachte bedreigingen Weesp is zoon lerares'
Uitgegeven: 11 februari 2009 20:32
Laatst gewijzigd: 11 februari 2009 21:25

WEESP - Een van de jongens die verdacht wordt van het bedreigen van de basisscholen in Weesp, is de zoon van een lerares op een Weespse school.

Dat meldt RTL Nieuws woensdagavond. Een verslaggever sprak met de vader en voormalig medeleerlingen van een van de verdachten. Dezelfde verdachte zou van zijn middelbare school zijn afgestuurd wegens zijn gedrag.


Verhoord

De drie jongens die werden aangehouden in verband met de bedreigingen zijn inmiddels verhoord.




Dat heeft de politie woensdagavond laten weten. Wat de jongens hebben verklaard wilde een woordvoerster niet zeggen. ''De verhoren zullen morgen weer verder gaan.''

Inmiddels is besloten de veiligheidsmaatregelen in de plaats tot en met vrijdag in stand te houden. ''Er zullen alleen iets minder mensen worden ingezet'', aldus de zegsvrouw. Hoeveel agenten er precies zijn ingezet voor de beveiliging kon ze niet zeggen.