Bekijk volle/desktop versie : Ricky Kruys: "Toivonen doet denken aan El Hamdaoui"



09-02-2009, 18:44

Citaat:
Ricky Kruys: "Toivonen doet denken aan El Hamdaoui"

De kans is groot dat PSV binnen afzienbare tijd de komst van Ola Toivonen afrondt. De Eindhovense club is verwikkeld in verregaande gesprekken met de huidige werkgever van de middenvelder, Malmö FF.


Naar verluidt zou de regerend landskampioen een bedrag van 3,5 miljoen euro moeten overmaken naar de Zweedse club. Toivonen staat in eigen land bekend als een talentvolle speler. Ook ploeggenoot Ricky Kruys bevestigt dat de middenvelder een mooie toekomst voor zich heeft. De oud-FC Utrecht-speler komt sinds afgelopen zomer uit voor Malmö FF.

"Ola is een zeer goede speler. Zijn spel doet denken aan Mounir El Hamdaoui van AZ. Ook een jongen die om de diepe spits zwerft en tevens scorend vermogen heeft. Bovendien heeft Ola een uitstekende vrije trap in de benen", zegt Kruys in gesprek met AD/Sportwereld.

"Natuurlijk hebben we het onderling wel eens over PSV gehad, maar Ola blijft uiterst rustig onder alle berichten. Toivonen wil graag naar PSV, zo heeft hij meermalen in de Zweedse media laten optekenen. Wie zou niet van Malmö naar PSV willen? De Nederlandse competitie komt hier wekelijks op televisie en heeft een prima naam dankzij de Zweedse spelers die er nu in uitkomen."

Wel moet Toivonen, wanneer hij de overstap naar Nederland maakt, veranderen wil hij slagen in de Eredivisie. Die mening is Stefan Alfelt, werkzaam voor de populaire krant Aftonbladet, toegedaan. "Zijn gedrag in het veld is soms een minpunt", zegt Alfelt. "Te vaak deelt Toivonen elleboogstoten uit of maakt hij wegwerpgebaren richting scheidsrechters. Dat moet Toivonen écht afleren, anders krijgt hij in Nederland problemen."

"In de Zweedse competitie is Toivonen zonder twijfel één van de drie beste spelers", benadrukt Alfelt. "Ik verwacht dat hij ook bij PSV snel een ster is. Vergelijkingen met bijvoorbeeld Marcus Berg van FC Groningen hebben geen zin, het zijn twee compleet verschillende types. Waar Marcus vooral een goalgetter is, is Toivonen de multifunctionele teamspeler. Ik verwacht dat hij binnen het jaar een vaste waarde in de nationale ploeg is.''
Hij mist de topper tegen AZ.