Bekijk volle/desktop versie : Phelps



07-02-2009, 17:10
ZWEMMEN - De Amerikaanse zwembond heeft olympisch zwemkampioen Michael Phelps voor drie maanden geschorst. De vedette raakte in opspraak nadat een Britse krant deze week een foto toonde waarop te zien is dat de recordkampioen aan een wietpijp lurkt.



De zwembond stelt dat de schorsing niet is bedoeld als straf voor het overtreden van het drugsverbod. De reprimande moet worden beschouwd als 'krachtige boodschap' aan Phelps over zijn status als voorbeeld voor jongeren. Phelps (23) veroverde vorig jaar bij de Olympische Spelen het record van acht gouden medailles.

Het Amerikaanse levensmiddelenconcern Kellogg's maakte kort na de schorsing bekend dat het een reclamecontract met Phelps gaat beëindigen.

" Michaels gedrag sluit niet aan bij het imago dat Kellogg's wil uitstralen. Zijn contract eindigt in februari en we hebben besloten het niet te verlengen ", aldus een zegsvrouw. De sporter verdient jaarlijks miljoenen dollars met het promoten van merken.

De Amerikaanse zwembond maakte tevens bekend dat Phelps tijdens zijn schorsing geen financiële steun krijgt. " Michael heeft de reprimande aanvaard en zich ten doel gesteld ons vertrouwen terug te winnen", aldus een verklaring van de zwembond.

Phelps accepteert volgens zijn zegsman Drew Johnson de schorsing. Hij toonde begrip voor het standpunt van de bond. "Hij heeft er spijt van dat hij iedereen heeft teleurgesteld. Anderzijds is hij ook blij met de duizenden reacties van zijn fans en de steun die diverse sponsors al hebben uitgesproken", aldus Johnson.

Het Internationaal Olympisch Comité en de wereldzwembond FINA hebben genoegen genomen met de excuses van de zwemmer. In totaal won hij al veertien gouden olympische medailles.

http://www.bndestem.nl/sport/sportalgemeen/4474562/Lurken-aan-wietpijp-kost-Phelps-schorsing.ece

07-02-2009, 17:13


van hemel naar hel....

07-02-2009, 17:21

Citaat door lap_doek:
van hemel naar hel....



Dat valt ook weer mee hoor. Als het goed is kan je wel een tijdje doen met miljoenen. Het is geen Arabische emir

07-02-2009, 17:21

Citaat door Fhamator:
Dat valt ook weer mee hoor. Als het goed is kan je wel een tijdje doen met miljoenen. Het is geen Arabische emir