Bekijk volle/desktop versie : Spinazieramp!!!



03-02-2009, 22:58
Salaam aleikom,allemaal,ik heb dus een probleem met spinazie,en hoopte dat iemand tips voor me had.

elke keer als ik diepvriesspinazie bereid,dan is het eindresultaat 'NAT'!

ik laat in een zeef uitlekken en dan ook nog eens met keukenpapier deppen,maar blijft nat,en dat smaakt dan niet meer goed...

weet iemand hoe ik mijn spinazie mooi droog kan houden na het bereiden?

alvast heel erg bedankt

03-02-2009, 23:40


dat heb ik ook.. Soms doe ik hoog vuurtje bakken dan wordt het wat droger.. maar ga nou liever voor vers..

04-02-2009, 13:37
Spinazie ontdooien in kokend water. Als spinazie ontdooid is dan met water en al in een zeef doen. En met een vork de spinazie drukken in de zeef zodat al het water eruit gaat. Bij mij lukt dit altijd en de spinazie is dan niet meer nat.

Ik hoop dat het duidelijk is!

04-02-2009, 15:49
de deksel niet op de pan tijdens het koken houd het vocht ook niet vast zo

04-02-2009, 18:13


neem gewoon verse spinazie..

ben meer van de verse producten.

09-02-2009, 17:36
Niet ontdooien!! Meteen de pan in gooien, ik had het ook de eerste keer. las daarna pas de verpakking Gewoon meteen op het vuur gooien, smelt vanzelf en dna heb je lekkere spinazieee

09-02-2009, 19:01
Salaam aleikom lieve zusters,dankjewel allemaal,jazakALlahoeghairan,voor jullie reactie's en tips
Ik moet wel even zeggen,ik begrijp wel hoe je de spinazie bereid enzo,maar het gaat erom dat het daarna nat blijft

maar als ik verse spinazie zou maken,krijg ik zelfde probleem..
ik hou ook meer van vers dan diepvries,maar ik ga toch jullie tips proberen,insaAllah dat het eindresultaat niet zo nat zal zijn...

groetjes Oum Abdullah

09-02-2009, 22:28
Salam,
Ik gebruik ook altijd diepvries spinazie eindresultaat ''DROOG''. Wat ik doe is t volgende zonder te ondooien gelijk in een koekenpan op vuurtje zonder deksel er op dit laat je eerst goed ondooien vervolgens op smaak brengen en dan op harde vuurtje tot al t vocht weg is. Voila

11-02-2009, 15:56

Citaat door 45soumaya:
Salam,
Ik gebruik ook altijd diepvries spinazie eindresultaat ''DROOG''. Wat ik doe is t volgende zonder te ondooien gelijk in een koekenpan op vuurtje zonder deksel er op dit laat je eerst goed ondooien vervolgens op smaak brengen en dan op harde vuurtje tot al t vocht weg is. Voila