Bekijk volle/desktop versie : Amnesty International : toename van onderdrukking van Koerden uit Iran.



Pagina's : [1] 2 3 4 5

28-01-2009, 09:47
27/01/2009 RAVANSAR- Twee Koerdische studenten uit de stad Ravansar in het oosten van Koerdistan (Iran) zijn op 18 januari 2009 gearresteerd, zonder dat er een aanklacht tegen hen is ingediend. Sindsdien heeft niemand meer iets van hen vernomen.

Door: Dashne Abdulalh
Foto: iranhumanrights.net


Behalve de twee studenten, M. Rahim Mohammadi en M. Mohammad Sadeghi, werd ook de 18-jarige Behzad gearresteerd. De drie werden gearresteerd zonder aanklacht en om onbekende redenen. Tijdens de arrestatie werden zij mishandeld en vervolgens naar een onbekende locatie gebracht. Sindsdien heeft niemand meer iets van hen vernomen. Ook hun families slaagden er niet in informatie te krijgen over waar zij heen zijn gevoerd of op grond van welke lasten zij zijn opgepakt.

Human Rights Watch

Human Rights Watch publiceerde in 2009 een nieuw rapport waarin de onderdrukking van de Koerden in Oost-Koerdistan door de Iraanse regering uitvoerig wordt beschreven. In het rapport bekritiseert Human Rights Watch de Iraanse regering voor het schenden van mensenrechten en vrijheid van meningsuiting in Koerdistan.

Amnesty International

In een rapport dat in juli 2008 werd gepubliceerd, drukte de mensenrechtenorganisatie Amnesty International haar bezorgdheid uit over de toename van onderdrukking van Koerden uit Iran.

Het rapport haalde voorbeelden aan van godsdienstig en cultureel onderscheid tegen de geschatte 12 miljoen Koerden die in Iran leven.

“Wij sporen de Iraanse overheid aan om concrete maatregelen te treffen om discriminatie en de schending van mensenrechten, waar Koerden en andere minderheden mee te maken hebben, te beëindigen,” aldus Amnesty in het rapport.

bron

28-01-2009, 10:37


Verander Koerden in Palestijnen en Iran in Israel en dit draadje zou al aan z'n achtste pagina zijn toegeweest, nu blijft het bij jouw artikeltje en verder niks nada niente.
Arme Koerden.

28-01-2009, 12:11

Citaat door melkisgeil:
goed voor die kindermoordenaars

eigenlijk zou elke koerd standaard in de gevangenis moeten zitten met hun achterlijke eerwraakideologie




Citaat:
Zeker 565 doden door eerwraak in Pakistan'

(Novum/AP) - Zeker 565 vrouwen en meisjes zijn in 2006 in Pakistan vermoord uit eerwraak. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd rapport van de onafhankelijke mensenrechtencommissie van Pakistan.

In 2005 kwamen aanzienlijk minder -namelijk 287- vrouwen door eerwraak om het leven. De scherpe toename is volgens de organisatie grotendeels te verklaren uit het feit dat vorig jaar meer gegevens zijn verzameld. Ze benadrukte echter dat veel gevallen nog altijd onvermeld blijven, en dat het eigenlijke aantal slachtoffers vermoedelijk rond de duizend ligt.

In veel conservatieve plattelandsgemeenschappen van Pakistan geldt het als een aantasting van de familie-eer als vrouwelijke familieleden een buitenechtelijke relatie hebben of trouwen zonder toestemming. De schade kan alleen worden hersteld door de vrouwen of hun partners aan te pakken of te vermoorden.

Volgens de mensenrechtencommissie werden zeker 475 vrouwen vermoord na beschuldigingen over een buitenechtelijke relatie. Zestig slachtoffers waren minderjarig. In slechts 128 gevallen werden een of meerdere verdachten aangehouden.

Vrouwenonrecht in Pakistan staat internationaal in de belangstelling sinds de zaak van Mukhtar Mai, die in 2002 op bevel van een dorpsraad door een groot aantal mannen werd verkracht, omdat haar 13-jarige broertje een verhouding zou hebben met een vrouw uit een hogere clan. In plaats van beschaamd te zwijgen, zoals in Pakistan meestal gebeurt, sleepte Mai haar verkrachters voor het gerecht.

President Pervez Musharraf ondertekende mede onder druk van de zaak-Mai in december een wijziging van een islamitische zedenwet, waardoor het eenvoudiger moest worden de plegers van seksuele misdrijven te vervolgen.

De mensenrechtencommissie vindt echter dat dat slechts een cosmetische ingreep was. Volgens haar heeft de regering de wetswijziging slechts aangegrepen om haar imago in het buitenland op te poetsen, en doet ze verder weinig tegen het wijdverbreide geweld en onrecht jegens Pakistaanse vrouwen.
eigenlijk zou elke paki standaard in de gevangenis moeten zitten met hun achterlijke eerwraakideologie.

28-01-2009, 12:23
Ssst...


28-01-2009, 12:31



Citaat door melkisgeil:
achterlijke pakis uit dorpen geisoleerd van enig nieuws buiten hun dorp

mogen indeed uitgeroeid worden

net als de achterlijke koerden die al 35000 turkse onschuldige kinderen heeft afgeslacht

er gaat geen dag voorbij of ik lees weer dat koerden kinderen hebben vermoord



Eerwraak is een gewoonterechtelijk fenomeen waarbij een familie of stam de verloren gegane zedelijke eer meent te kunnen herstellen door het plegen van een moord op de veroorzaker van het eerverlies of degene die schuldig bevonden aan het eerverlies. Deze persoon kan een man of een vrouw zijn.

Het gaat daarbij uitsluitend om verlies van de zedelijke eer en wel na een fysieke aantasting daarvan. Het besluit eerwraak te plegen valt alleen als er geen andere oplossing is, zoals een huwelijk. Een man (of vrouw) kan in principe niet op eigen houtje besluiten eerwraak te plegen; het is een kwestie van de hele familie of de stam. De familie of de stam kan de daad ook achteraf billijken. De term 'eerwraak' is in 1978 bedacht door de Leidse turkoloog Ane Nauta, als pendant van bloedwraak.

In tegenstelling tot wat in het westen vaak gedacht wordt, is eerwraak geen typisch islamitisch, maar een regionaal verschijnsel. Eerwraak komt voor in Turkije, Egypte, Jordanië, Irak, Iran, Syrië, Israël, Saoedisch Schiereiland, Pakistan en Afghanistan

http://nl.wikipedia.org/wiki/Eerwraak

28-01-2009, 13:19
@Melkisgeil:
Koerden hebben meer recht op een eigen staat dan Palestijnen. Koerden zijn een volk, met een eigen cultuur en eigen taal. Ze woonden er al toen de Turken nog in Mongolië zaten. De grote Saladdin was een Koerd.
Wie zijn daarentegen de Palestijnen, wat voor volk is dat, spreken ze Palestijns, wat is de Palestijnse cultuur? Niet te beantwoorden vragen.
Toch krijgen die wel een eigen staat en de Koerden niet. Leg 'ns uit.

28-01-2009, 13:24

Citaat door melkisgeil:
goed voor die kindermoordenaars

eigenlijk zou elke koerd standaard in de gevangenis moeten zitten met hun achterlijke eerwraakideologie


Ze zouden jou in een gevangenis moeten stoppen. Paar maanden op een colafles zitten kijken we dan wel of je melk nog geil is.

28-01-2009, 13:26
Koerden worden net zo hard onderdrukt als de Berbers. Alleen je hoort niemand erover praten. Het wordt tijd dat ze meer aandacht krijgen.

28-01-2009, 13:48
Hier zie je maar weinig mensen op reageren.

28-01-2009, 14:03

Citaat door Armand_Assante:
Palestijnen gaan altijd voor, daar is alle ellende in die regio opnieuw ontstaan.


Er zijn genoeg andere volkeren die ook lijden dag in dag uit.

28-01-2009, 14:04

Citaat door Armand_Assante:
Palestijnen gaan altijd voor, daar is alle ellende in die regio opnieuw ontstaan.


Ben je gehersenspoeld? Hoezo Palestijnen gaan voor.

28-01-2009, 14:35

Citaat door Tanit:
Ze zouden jou in een gevangenis moeten stoppen. Paar maanden op een colafles zitten kijken we dan wel of je melk nog geil is.



jij gaat op de fles voor niks toch ? achterlijk marokkaans wijf!

28-01-2009, 14:36



Citaat door Tanit:
Ben je gehersenspoeld? Hoezo Palestijnen gaan voor.



omdat het mij broeders zijn en zusters en het al 60 jaar zich afspeelt

28-01-2009, 14:39

Citaat door pizatie:
jij gaat op de fles voor niks toch ? achterlijk marokkaans wijf!


Kom je op voor je patatvriendje...oh wat zielig...

28-01-2009, 14:41

Citaat door Tanit:
Kom je op voor je patatvriendje...oh wat zielig...



je bent zielig voor een marokkaans wijffie ja...doe je niet anders voor hier thuis zit je in een hoekje....

Pagina's : [1] 2 3 4 5