Bekijk volle/desktop versie : Cake Zakt in elkaar



27-01-2009, 15:49
Hallo dames

de laatste tijd zakt mijn cake in mekaar

hij wordt heel erg hoog en dan zakt hij

ik weet eigelijk niet waarom het fout gaat.
kan iemand mij wat tips geven


gr.manel

27-01-2009, 16:33


xde oven is te vlug geopend geweest; de ovendeur nooit openen gedurende het eerste halfuur
xteveel bakpoeder in verhouding met de andere ingrediënten
xde oventemperatuur was te hoog om te starten
xde baktijd was te kort
xde verhouding van de ingrediënten was niet juist; te veel eieren of melk
een te hoge baktemperatuur zodat de buitenkant te droog en hard is, terwijl xde binnenkant nog niet gebakken is
xhet gebak in een te koude ruimte uit de vorm doen.....

27-01-2009, 17:06
of mischien is je beslag te uhmm vloeibaar en meestal laat ik het een tijdje nog in de vorm als ik heb gelijk eruithaal gaaat ie zakken

27-01-2009, 17:11
heel er bedankt noor el houda

ik ga weer proberen groetjes