Bekijk volle/desktop versie : Baby eczeem



Pagina's : [1] 2

27-01-2009, 11:27
Hey dames,

Mijn zus is onlangs bevallen van n pracht van n dochtertje, alleen heeft die kleine schat last van eczeem.
Dokters kunnen daar niet veel tegen doen, alleen cortisonenzalven opsmeren, maar dat is natuurlijk niet zo goed voor die kleine.

Kennen jullie nog andere middelen die de jeuk en irritatie wat verminderen?

27-01-2009, 11:38


ik had hetzelfde probleem met mijn zoontje, in het begin was ht echt zo erg dat ik er zelfs gek van werd! ik smeerde altijd vasaline omdat je het goed vettig moestgaan houden. Maar het helpte niks. Ik gebruik nu een emovate creme voor hem en het gaat een stuk beter met die exceem hij heeft het .nog op sommige plekjes hmd en inmiddels is hij 8 maanden,

27-01-2009, 11:51
dat heb ik oog gedaan! maar dat duurt wel maanden. maar ik heb ergens inn februari een afspraak staan. Ik heb gehoord dat die dermatologen ook maar wat doen!!!!

27-01-2009, 12:04

Citaat door riffia1111:
dat heb ik oog gedaan! maar dat duurt wel maanden. maar ik heb ergens inn februari een afspraak staan. Ik heb gehoord dat die dermatologen ook maar wat doen!!!!



Tja, ze doen in ieder geval meer dan de huisarts. En zo een allergie test komt niet zo maar uit de lucht waaien. Als je kind een allergie ergens voor heeft is dat wel fijn om te weten.

Succes straks in februari.

27-01-2009, 12:16


Mijn dochtertje heeft het ook heel erg gehad toen ze kleintjes was.

Ik smeerde haar ook in met cortizonezalf.

Ik had er na een paar maand genoeg van en ben echt gaan zoeken .

Waarom altijd medicatie van de apotheker kopen die niet eens echt geneest maar wel tientallen nevenbijwerkingen heeft?

Ik hoorde eens op het kanaal IQRA dat ze het over habba sawdaolie hadden.
Het is goed voor alles .

Ik ben haar ermee beginnen smeren.Het werkte heel goed,alleen stonken haar kleertjes naar de olie.

Dus ben ik bij de apotheker geweest en gevraagd of ze er zalf van kunnen maken.

En dat smeer ik haar nu dagelijks op haar huidje.Ze is intussen 2,5 jaar en soubhanallah,als ik haar 2 dagen niet insmeer zie je de exceem weer helemaal naar boven komen.

27-01-2009, 12:30

Citaat door Anoniempje25:
Hey dames,

Mijn zus is onlangs bevallen van n pracht van n dochtertje, alleen heeft die kleine schat last van eczeem.
Dokters kunnen daar niet veel tegen doen, alleen cortisonenzalven opsmeren, maar dat is natuurlijk niet zo goed voor die kleine.

Kennen jullie nog andere middelen die de jeuk en irritatie wat verminderen?

Mijn dochtertje krabde haar huidje volledig open als ze iets at waar ze allergisch aan is.

Ze moet vooral bortsvoeding blijven geven.En ze moet de dingen die een allergische reactie bij de baby kunnen opwekken vermijden zoals eieren,pinda's,gluten . . .

Maar het komt wel goed incha3allah.

Bij de meeste baby's verdwijnt de allergie na 2 jaar maar bij sommigen blijft die iets langer,zoals bij mijn dochtertje.

Habba sawdaolie doet echt wonderen.

Onze profeet Mohammed (salla Llaahu 'alayhi wa Salam) had het over de voortreffelijke werking van Habba Sawda (Het Zwarte Zaad, Nigella Sativa):

Abu Hurairah heeft overgeleverd dat onze geliefde Profeet Mohammed (salla Llaahu 'alayhi wa Salam) zei: "Gebruik dit zwarte zaad regelmatig omdat het een geneesmiddel voor elke ziekte bevat, behalve voor de dood".
(Hadith sahih al-Bukhari).



Khair incha3allah.

27-01-2009, 12:35
Assalaamoe Alaikom Warahamtoe Allaah,

Erg is dat he , ik heb het ook met mijn dochtertje gehad. Was echt moeilijk soebhna Allah.
Totdat mijn man een dokter leerde kennen die begon te praten over haba sawda olie...
Deze dokter baraka Allahoe fieh is een specialist en onderzoeker in biologische medicijnen. En vooral Habbah Sawdah.


De profeet vrede zij met hem heeft hierover gezegd:
" Habbah sawda is een genezing voor elke ziekte behalve voor de dood."


Hij heeft een olie gemaakt en het genoemd naar zijn zoon ( Ibrahim ) die ook eczeem had en hierdoor is genezen bi idni Allaah

Hier is de link:

http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/s...egoryID=319563

Deze olie heb ik bij mijn dochtertje gebruikt.

Gebruik ook geen shampoos/zepen die SLS als ingredient hebben.
En in cremes moet jeuit kijken voor Propylene Glycol.

Wasalaam,

Oem Chaima

27-01-2009, 12:36
Propylene glycol

Propylene glycol is een vochtdrager en wordt in producten gebruikt in plaats van glycerine. (Bijvoorbeeld in shampoos en make-up, maar ook in muffins en cakes). Het trekt beter in de huid dan glycerine en het is goedkoper, daarom wordt het veel gebruikt in cosmetica. Het wordt echter ook gebruikt in wasmiddelen, remvloeistof, antivries, latex en verf! Het ontvet en droogt de huid zeer sterk uit. Bovendien kan het opgenomen worden in de bloedbaan. Het geeft mogelijk hartritme stoornissen en het kan nierschade en leverafwijkingen veroorzaken.

Bij inademing irriteert het de neus en het ademhalingskanaal en bij inslikken leidt het tot misselijkheid, overgeven en diaree. Volgens bevindingen van Japanse wetenschappers beschadigt het bovendien het DNA van de cel. Deze stoffen worden zo gevaarlijk gevonden dat mensen in de industrie die ermee werken beschermingspakken, maskers en handschoenen moeten dragen. Maar er staat geen waarschuwingsetiket op producten zoals deodorantsticks, waarin de concentratie groter is dan bij de meeste industriële toepassingen!

27-01-2009, 12:43
Trouwens als je zus borstvoeding geeft moet ze 3 x per dag een eetlepel van dee olie innemen ( Mag ook door het eten of in drinken ) Dat is hoe ik het heb gedaan en natuurlijk er op smeren.

27-01-2009, 12:44
SLS- de feiten

Hier is wat uit onderzoek gebleken is:
(1) SLS DRINGT DOOR IN DE OGEN EN WEEFSELS. Uit testen is gebleken dat SLS binnen kan dringen in de ogen en in lichaamsweefsels (hersenen, hart, lever, etc.) en dat ze hier lange tijd in blijven zitten. Met name bij het gebruik van shampoo en zeep met SLS, is er grote kans dat het doordringt in ogen en andere weefsels. Met name bij kinderen is dit gevaarlijk, omdat ze nog in de groei zijn, kan het een negatieve invloed hebben op de ontwikkeling van hun ogen, omdat SLS de eiwitten van de cel aan kan tasten. Eiwitten zijn de bouwstenen van de cel en dus wanneer deze worden aangetast, kunnen de ogen zich niet goed ontwikkelen. [1]

(2) SLS VORMT NITRATEN: Als SLS wordt gebruikt in shampoos en andere schuimende producten die nitrogene ingrediënten bevatten, kan het hiermee reageren en zo nitraten vormen. Deze nitraten zijn kankerverwekkend en kunnen door de huid heen dringen en zo in grote getale in de bloedbaan terechtkomen. Verder kunnen ze oogirritaties, huiduitslag, haaruitval, vervelling van de hoofdhuid (lijkt op roos) en allergische reacties veroorzaken. [2]

(3) SLS PRODUCEERT NITROSAMINEN (Carcinogenen die veroorzaken dat het lichaam grotere hoeveelheden nitraten opneemt dan wanneer men met nitraten vervuild voedsel eet). Dr. David H. Fine, de chemicus die openbaar maakte dat cosmetica vervuild zijn met NDELA, zegt dat iemand 50 tot 100 microgram nitrosamine op zijn huid aanbrengt, iedere keer wanneer hij of zij een met nitrosaminen vervuild cosmetische product gebruikt. Ter vergelijking: iemand die een maaltijd vervuild met nitrosaminen (bijvoorbeeld bacon of een hotdog) eet, krijgt minder dan 1 microgram nitrosamine binnen. [3]

(4) SLS ONTDOET DE HUID VAN VOCHT EN OLIE. Volgens het tijdschrift "Journal of Investigative Dermatology" veroorzaakt SLS huid-en haarbeschadigingen, waaronder het barsten van de huid en ernstige ontsteking van de epidermis (opperhuid). Huidlagen kunnen van elkaar loskomen en ontsteken door de denaturerende werking die SLS op eiwitten heeft. [4]

(5) SLS IRRITEERT DE HOOFDHUID EN KAN HAARUITVAL VEROORZAKEN. [5]

(6) SLS KAN HET DNA VAN DE CEL AANTASTEN - zo blijkt uit Japanse onderzoeken. [6]

CONCLUSIE: SLS en soortgelijke ingrediënten zijn agressieve reinigers die de natuurlijke beschermingslaag van de huid aantasten (deze is nodig voor immuniteit en gezondheid van de huid) en ze hebben ernstige gezondheidsproblemen veroorzaakt bij proefdieren. Het wordt in verband gebracht met oogschade bij kinderen, denatureren van eiwitten (waardoor het bijdraagt aan haaruitval), en in combinatie met DEA, MEA en TEA (die vaak in dezelfde shampoo aanwezig zijn), vormen ze nitrosaminen, een gevaarlijke kankerverwekker. Omdat het toegevoegd wordt aan producten om ze te laten schuimen, moet u zich af vragen:

Wat is belangrijker: het schuim of uw gezondheid?

Een trucje van de fabrikant
Toen uit laboratoriumonderzoek bleek dat diethanolamina, oftewel DEA/cocamide DEA, kanker veroorzaakte bij proefdieren, realiseerde verschillende shampoofabrikanten zich dat dit ingrediënt op het etiket van hun product stond. Dus wat deden ze? Waarschijnlijk meer vanuit marketingoverwegingen dan vanuit de zorg om de gezondheid van de consument, besloten ze cocamide DEA te elimineren en in plaats daarvan ingrediënten zoals lauramide DEA te gebruiken, maar al snel leerde de fabrikanten dat ook deze stof tot de groep van kankerverwekkers behoorde. Dus werd ook uit de meeste, niet alle shampoos, deze stof weggelaten. In plaats van wakker te worden en het feit te accepteren dat DEA en soortgelijke stoffen niet in lichaamsverzorgende producten thuishoren, werd er nu overgestapt op het gebruik van cocomide MEA. Dit is een stof die nog niet getest is, maar nog steeds DEA bevat. Het kan dus net als DEA in combinatie met SLS of gelijkende stoffen nitrosominen vormen en als kankerverwekkend beschouwd worden.

27-01-2009, 12:46

Citaat door Moslima2006:
Mijn dochtertje heeft het ook heel erg gehad toen ze kleintjes was.

Ik smeerde haar ook in met cortizonezalf.

Ik had er na een paar maand genoeg van en ben echt gaan zoeken .

Waarom altijd medicatie van de apotheker kopen die niet eens echt geneest maar wel tientallen nevenbijwerkingen heeft?

Ik hoorde eens op het kanaal IQRA dat ze het over habba sawdaolie hadden.
Het is goed voor alles .

Ik ben haar ermee beginnen smeren.Het werkte heel goed,alleen stonken haar kleertjes naar de olie.

Dus ben ik bij de apotheker geweest en gevraagd of ze er zalf van kunnen maken.

En dat smeer ik haar nu dagelijks op haar huidje.Ze is intussen 2,5 jaar en soubhanallah,als ik haar 2 dagen niet insmeer zie je de exceem weer helemaal naar boven komen.




soubhannallah, mag ik je vragen waar je deze olie kan halen?

27-01-2009, 12:59

Citaat door Soukaina22:
soubhannallah, mag ik je vragen waar je deze olie kan halen?



http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/sweetsunnah/?menu=category&categoryID=319563

27-01-2009, 13:01



Citaat door Moslima2006:
Mijn dochtertje heeft het ook heel erg gehad toen ze kleintjes was.

Ik smeerde haar ook in met cortizonezalf.

Ik had er na een paar maand genoeg van en ben echt gaan zoeken .

Waarom altijd medicatie van de apotheker kopen die niet eens echt geneest maar wel tientallen nevenbijwerkingen heeft?

Ik hoorde eens op het kanaal IQRA dat ze het over habba sawdaolie hadden.
Het is goed voor alles .

Ik ben haar ermee beginnen smeren.Het werkte heel goed,alleen stonken haar kleertjes naar de olie.

Dus ben ik bij de apotheker geweest en gevraagd of ze er zalf van kunnen maken.

En dat smeer ik haar nu dagelijks op haar huidje.Ze is intussen 2,5 jaar en soubhanallah,als ik haar 2 dagen niet insmeer zie je de exceem weer helemaal naar boven komen.



En wat is dat juist? Waar kan je het krijgen, en weet je soms de nederlandse benaming ervoor?

27-01-2009, 13:09
Geplaatst door Moslima2006 Bekijk reactie
Mijn dochtertje heeft het ook heel erg gehad toen ze kleintjes was.

Ik smeerde haar ook in met cortizonezalf.

Ik had er na een paar maand genoeg van en ben echt gaan zoeken .

Waarom altijd medicatie van de apotheker kopen die niet eens echt geneest maar wel tientallen nevenbijwerkingen heeft?

Ik hoorde eens op het kanaal IQRA dat ze het over habba sawdaolie hadden.
Het is goed voor alles .

Ik ben haar ermee beginnen smeren.Het werkte heel goed,alleen stonken haar kleertjes naar de olie.

Dus ben ik bij de apotheker geweest en gevraagd of ze er zalf van kunnen maken.

En dat smeer ik haar nu dagelijks op haar huidje.Ze is intussen 2,5 jaar en soubhanallah,als ik haar 2 dagen niet insmeer zie je de exceem weer helemaal naar boven komen.

Salaam oughty,

Je moet deze olie ook in haar eten doen.
Habbah sawda versterkt het immumsysteem, en geneest de ziekte vanaf de oorsprong.
Een zalfje is slechts plaatselijk , je smeert t op die plekje en klaar , maar habbah sawdah gaat verder dan dat...

Als je het inneemt werkt het alleen maar beter.
Doe het door het eten of in drinken want is best bitter om zo in te nemen...
Ik deed het in danootje voor mijn dochtertje.

En kijk eens of er in dat zalfje wat je gebruikt Propylene Glycol zit.

Ik heb hierboven een artikel geplaatst die daarover gaat.



Wasalaam,
Oeem Chaima

27-01-2009, 13:10
Nederlandse benaming is Zwarte Zaad olie

Pagina's : [1] 2