Bekijk volle/desktop versie : Dader, Dendermonde dran wilde weer toeslaan!



24-01-2009, 20:34
'Dader crèchedrama Dendermonde bekent'
Copyright 2008, Novum
(Novum) - De dader van de slachtpartij vrijdag in een kinderdagverblijf in het Belgische Dendermonde heeft bekend. Hij deed dit vrijdagavond na tien uur niets te hebben gezegd en alleen af en toe gelachen te hebben, schrijven diverse Vlaamse media. De man is een psychiatrisch patiënt, die thuis werd behandeld.

De autoriteiten laten weten de man te verhoren, maar ontkennen dat hij al een bekennende verklaring heeft afgelegd. Aanklager Christian Du Four zei dat de verdachte niet onder invloed van drugs was. Justitie heeft nog geen officiële aanklacht tegen hem ingediend. Wel wordt hij dinsdag voorgeleid aan de rechter, zo is de verwachting.

De vergelijking met The Joker, de hoofdpersoon uit de laatste Batmanfilm, wordt veelvuldig gemaakt. Dat personage heeft een geschminkt gezicht en lacht zijn daden weg, net als de dader. Bij de steekpartij kwamen een 54-jarige vrouw en twee jongetjes onder de 2 jaar om het leven. Tien andere kinderen raakten gewond door messteken, maar zijn buiten levensgevaar.

Op het lichaam van de dader werd een briefje aangetroffen met de naam van een tweede kinderopvanglocatie, op drie kilometer afstand. Maar de 20-jarige man werd aangehouden voordat hij daar kon toeslaan. In zijn rugzak zat een tweede mes en een bijl, de man zelf droeg een kogelvrij vest. Hij was nog niet bekend bij de politie.

De man kwam rond 10.00 uur binnen bij het kinderdagverblijf Fabeltjesland en begon gelijk in te steken op een aantal van de 21 aanwezige kinderen.

Buiten het kinderdagverblijf zijn bloemen, knuffelberen en brandende kaarsen neergelegd. Maandag worden de slachtoffers herdacht.

[REPLACE]
Web zoeken
Afbeeldingen zoeken
Nieuws zoeken

24-01-2009, 20:35


Dendermonde drama bedoel ik ...
Als je snel typt he..
Maar wajoow die gast was een regelrechtige psychopaat