Bekijk volle/desktop versie : Tanger steunt Spanje.



17-03-2004, 11:35
Nou, Tanger steunt Spanje, dat is het goede nieuws. Het slechte nieuws is dat het treurig is gesteld met Marokko. Eerst plegen landgenoten een aanslag in Casablanca, 45 doden, talloze gewonden, later in Istanboel en recent in Madrid. Je vraagt je af wat die Marokkaans inlichtingdienst doet. Als ze tenminste iets doet. Die koning lijkt ook afwezig en lijkt niet te zien waar zijn land naartoe afglijdt. Hulp hierbij zal uit Amerika moeten komen. Een land dat niet in staat is behoorlijke hulp te bieden bij een natuurramp kan moeilijk in staat worden geacht een terreurbeweging uit te schakelen.

Spaanse politie zoekt nog vijf Marokkanen

MADRID - Het politieonderzoek naar de treinaanslagen in Madrid heeft zich toegespitst op een groep van zes Marokkanen, die ervan worden verdacht de daders te zijn. Vijf van hen, wier identiteit niet is vrijgegeven, worden nog gezocht. De zesde, Jamal Zougam, is bij de arrestatieronde in het weekeinde gepakt. Twee overlevenden van de aanslagen hebben hem donderdag bij een van de treinen gezien.

Als brein achter de aanslagen heeft de Spaanse pers dinsdag Abu Musab Al Zarqawi genoemd, een Jordaniër die er door de VS ook van wordt verdacht achter een reeks zelfmoordaanslagen in Irak te zitten.

Al langer vermoeden inlichtingendiensten dat Zarqawi namens Al Qa'ida een netwerk in Europa tracht op te zetten. Hij zou achter de werving van radicale moslims in Duitsland zitten. Aanvankelijk bedoeld voor het plegen van aanslagen in Duitsland is die vanuit München opererende cel vorig jaar vermoedelijk ingezet voor de aanvoer van zelfmoordcommando's naar Irak.

Jamal Zougam stond in Spanje in contact met de Marokkaan Sala Eddin Benyaich, die in 2003 in Spanje is opgepakt in verband met het onderzoek naar de aanslagen in Casablanca. De twee hebben volgens de Spaanse krant El País een huis gedeeld. Benyaich onderhield volgens de Marokkaanse autoriteiten banden met Zarqawi. Van de twee andere Marokkanen die met Zougam zijn gearresteerd zijn nog geen opvallende connecties bekend.

De Spaanse politie waarschuwt voor het trekken van snelle conclusies. 'Het onderzoek staat nog in de kinderschoenen', zei een rechercheur dinsdag. De vijf voortvluchtige Marokkanen hebben mogelijk het land al verlaten, maar een internationaal arrestatiebevel is nog niet uitgegaan. De Spanjaarden krijgen internationale steun voor het onderzoek dat zich snel naar andere landen vertakt. Maar de twee Indiërs die vorige week zijn opgepakt lijken geen centrale rol in het onderzoek te spelen.

In Baskische stad San Sebastian heeft de politie dinsdag een Algerijn gearresteerd die in januari tijdens een politieverhoor voorspelde 'dat we Madrid zullen vullen met doden'. Hij noemde toen het Atocha-station als plaats voor een bloedbad en onderzocht wordt of hij inderdaad over voorkennis beschikte. Op het Atocha-station ontploften vorige week twee van de in totaal vier treinen. Het dodental van de aanslagen is gisteren gestegen tot 201.

In Noorse en Franse dossiers is de naam van Jamal Zougam opgedoken in relatie tot twee fundamentalistische moslimgeestelijken. Zougam heeft tussen 1996 en 2001 meerdere malen Noorwegen bezocht om Mullah Krekar te ontmoeten. Krekar is daarna naar Irak gereisd om in het noorden het guerrillaleger Ansar Al Islam te leiden. Ook heeft Zougam met Mohamed Fizazi contact gehad, een geestelijk leider van de Marokkaanse groepering Salafia Jihadia. Hij is na de Casablanca-aanslagen veroordeeld tot dertig jaar gevangenisstraf.

In Tanger, de Marokkaanse havenstad waar Zougam is geboren, hebben dinsdag ongeveer vijfhonderd inwoners met een mars steun betuigd aan de Spanjaarden.

17-03-2004, 11:38


"tanger steunt spanje dat is het goede nieuws"

hmm mijn hometown...snottie ik zal je wat uitleggen denk je nou echt dat tanger spanje steunt zonder toestemming van de koning?...denk eerst ff na aub...

17-03-2004, 11:42

Citaat:
Origineel gepost door minga
"tanger steunt spanje dat is het goede nieuws"

hmm mijn hometown...snottie ik zal je wat uitleggen denk je nou echt dat tanger spanje steunt zonder toestemming van de koning?...denk eerst ff na aub...
Sinds wanneer denkt Scottie na?

En hoezo hulp van Amerika? Ik moet dat nog zien, of men die zogenaamde hulp van Amerika wenst, of is het een wens van Scottie alleen?

17-03-2004, 11:43
hmm ja die snottie doet zijn best wel om met ons mee te draaien maar vaak komt hij wel met nonsens verhalen en uitspraken...

17-03-2004, 11:44


sahira,

17-03-2004, 12:06
zie scottije!!!!!, je bemooit maar met anders man zaken,
tipish ,
denk aan een oplossing voor de bouw fraude , vluchtelingen, islamitish scholen, de best manier om de allochtonen weg te jagen etc.........etc je hebt werk te doen maat

17-03-2004, 12:36
Nou, jullie schrikken je naar van dit nieuws. Daarom willen jullie niet op de inhoud ingaan. Opvalt is dat zodra er slecht nieuws over Marokko komt dat iedereen in de verdediging schiet. Hebben jullie dan niet geleerd kritisch naar Marokko te kijken? Of mogen alleen Marokkanen zeggen dat er iets niet deugt?

De problemen die Nederland heeft, vragen ook de aandacht van de Marogemeenschap, niet alleen van autochtone Nederlanders. Het is ook jullie land waar gefraudeerd wordt en dat een groot vluchtelingenprobleem heeft. Denk daar ook maar eens over na. Niet hier, maar in een andere topic.

17-03-2004, 12:40

Citaat:
Origineel gepost door Scottie
Nou, jullie schrikken je naar van dit nieuws. Daarom willen jullie niet op de inhoud ingaan. Opvalt is dat zodra er slecht nieuws over Marokko komt dat iedereen in de verdediging schiet.

Hebben jullie dan niet geleerd kritisch naar Marokko te kijken? Of mogen alleen Marokkanen zeggen dat er iets niet deugt?
Scottie wat wil je dat we zeggen?
Je hebt gelijk als je zegt dat het lijkt alsof de overheid niks doet .Wat moeten ze doen ? En de Marokaanse inlichtingendienst die zal toch niks doen daar hebben ze het waarschijnlijk te druk voor

17-03-2004, 12:41
"Hebben jullie dan niet geleerd kritisch naar Marokko te kijken? Of mogen alleen Marokkanen zeggen dat er iets niet deugt?"

hahaha tuurlijk mag je kritisch wezen snottie niet dat je ooit toestemming vraagt maar , kom dan met iets normaals jij komt altijd met nonsens verhalen echt zeldzaam iets nuttigs bij jouw

17-03-2004, 12:45
Nou, 201 doden en bijna 30 Marokkaanse verdachten noem jij "nonsens". Dat lijkt mij nou onzin.

17-03-2004, 12:47
Precies Scottie

17-03-2004, 12:54
scottie,tijdens de aarbeving in marokko was er een discusie over wat jij nu bedoeld. de marokkanse overheid is 0 wat betreft t organezeren van hulp bij rampen en terruur aanslagen.

17-03-2004, 13:10


ja klopt a3ir kijk meneertje snottie je moet marokko niet vergeleiken met nederland want ze lopen achter daar daar zijn wij ons heel bewust van...wild je dat horen?...

17-03-2004, 13:20
Nou, presies, Minga, zelfkennis is eervol en zelfkritiek heel volwassen. Maar ja, zo te lezen hebben we niets aan Marokko als het om veiligheid gaat. Misschien moet Amerika daar maar een afdeling van CIA bouwen, want aan die koning kun je niks overlaten. Die weet niet eens de weg naar de Rif.

17-03-2004, 19:46

Citaat:
Origineel gepost door Scottie

Die weet niet eens de weg naar de Rif.
Nou nu is hij vooruit gegaan hoor hij rijdt zelfs alleen in het Rif Zonder al die agente ronde hem heen.