Bekijk volle/desktop versie : Vandaag 10.00 uur :LANDELIJKE OPROEP 3 MINUTEN STILTE VOOR SLACHTOFFERS GAZA



16-01-2009, 09:19
LANDELIJKE OPRPOEP TOT 3 MINUTEN STILTE VOOR SLACHTOFFERS GAZA

Graag doormailen!

LANDELIJKE OPRPOEP TOT 3 MINUTEN STILTE VOOR SLACHTOFFERS GAZA

´Amsterdam voor Palestina´ en ondergetekenden roepen op tot drie minuten stilte ter herdenking van alle slachtoffers van de oorlog in Gaza. Scholen, gemeentevervoersbedrijven, overheidsinstellingen, kerken, synagogen en moskeeën worden allen opgeroepen om op vrijdag 16 januari klokslag 10.00 uur drie minuten stilte in acht te nemen. Wij roepen ook alle andere maatschappelijke organisaties en individuele burgers in Nederland op om deze oproep te steunen.

Wij doen een dringend beroep op Minister-President Balkenende om een vlaginstructie af te geven aan overheidsinstellingen om de vlag aan overheidsgebouwen halfstok te laten hangen op dezelfde vrijdag om 10.00 uur.

Daarnaast roepen wij met name scholen op om gehoor en gevolg te geven aan de oproep gezien de gevoelens van onbegrip en afschuw die onder veel leerlingen heersen. Wij signaleren onder jonge Amsterdammers de afgelopen weken naast grote frustraties over de humanitaire ramp in Gaza ook toenemende onvrede over de houding van de Nederlandse regering. Wij hebben onze zorgen hierover geuit aan Burgemeester Cohen die onze oproep tot 3 minuten stilte voor alle slachtoffers steunt. ´Amsterdam voor Palestina´ zal in Amsterdam actief de scholen benaderen en verzoeken ruimte te bieden voor het in acht nemen van de 3 minuten stilte. Tevens roepen wij de leerlingen op om in gesprek te treden met de directies van hun scholen om de 3 minuten stilte in acht te kunnen nemen.

Wij veroordelen de aanvallen op burgers in Gaza en zijn zeer teleurgesteld over en geschokt door de houding van de Nederlandse regering die het buitensporige Israëlische geweld niet veroordeelt. Wij verafschuwen wat in Gaza onder het toeziend oog van de internationale gemeenschap gebeurt. Weerloze ouderen, vrouwen, kinderen en baby´s vormen het overgrote deel van de slachtoffers. Wij vragen iedereen om solidair te zijn met het Palestijnse volk dat deze afschuwelijke aanval doorstaat terwijl wij dit schrijven.

Actiecomité Amsterdam voor Palestina

UMMAO - Unie van Marokkaanse Moskeeën in Amsterdam en Omstreken
UMMON - Unie van Marokkaanse Moslimorganisaties in Nederland
Stichting Een Ander Joods Geluid
CGI - Contact Groep Islam
RMMN - Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland
FION - Federatie Islamitische Organisaties Nederland
NMR - Nederlandse Moslimraad
Internationale Socialisten
Jongerencentrum Argan
Community Marokko.nl
Community Hababam.nl
Nederlands Palestina Komitee
SMN - Samenwerkingsverband van Marokkanen in Nederland

EXTRA PERSBERICHT

´Amsterdam voor Palestina´ kondigt haar volgende actie aan? Vrijdagavond zal de posteractie van ´Amsterdam voor Palestina´ worden gelanceerd in Amsterdam. De posters met o.a. het opschrift ´Stop de aanvallen, stop de apartheid, solidair met Palestina´ zullen huis-aan-huis worden verspreid en in de openbare ruimte worden opgeplakt in Amsterdam. Jongeren die willen helpen worden opgeroepen zich aan te melden via
amsterdam-voor-palestina@live.nl.

Actiecomité Amsterdam voor Palestina

amsterdam-voor-palestina@live.nl