Bekijk volle/desktop versie : VN gebouw door Israëlisch vuur getroffen



15-01-2009, 23:20
GAZA-STAD - Het hoofdkantoor van de Verenigde Naties in Gaza-stad is donderdag getroffen door Israëlisch vuur en staat in brand. Daarbij zijn zeker drie gewonden gevallen. VN-woordvoerder Chris Gunness heeft dit bekendgemaakt. Ook gebouwen waar internationale en Arabische media zijn gevestigd, werden bestookt.

Volgens Gunness is het gebouw vermoedelijk met fosforgranaten bestookt. Het complex huist niet alleen het plaatselijke VN-hoofdkantoor, maar ook dat van de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen en een school. In het gebouwencomplex hebben de laatste dagen honderden Palestijnse burgers hun toevlucht gezocht.

Burgers beschieten

De BBC en Israëlischemensenrechtengroeperingen hebben claims ontvangen dat het Israëlisch leger bewoners van Gaza heeft beschoten die probeerden het conflictgebied te ontvluchten. De joodse staat heeft dit krachtig ontkend.

Sommige Palestijnse burgers zeggen dat Israëlische soldaten hen beschoten toen ze hun huis probeerden te verlaten. In sommige gevallen zwaaiden de Palestijnen met witte vlaggen, bijvoorbeeld bestaande uit witte kleren. Journalisten gewond

Bij een Israëlische raid op een gebouw in Gaza-stad waar een reeks internationale en Arabische media zijn gevestigd, zijn twee Palestijnse cameralui gewond geraakt.

De Israëlische raid viseerde het gebouw al-Shoeroek waar er kantoren zijn van het Britse persbureau Reuters, de televisiestations Fox, Sky en van Arabische media zoals de zenders al-Arabiya en MBC. Twee journalisten, werkzaam voor de televisiezender van Aboe Dhabi, raakten gewond.

Het Israëlische leger had niet meteen commentaar. In gesprekken met de VN beloofden de troepen van de joodse staat vorige week de neutraliteit van de volkerenorganisatie en de veiligheid van de medewerkers te zullen respecteren

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF15012009_050

15-01-2009, 23:21


Omdat ze de echte strijders niks kunnen maken en hun eigen poepsoldaten bij bosjes worden gedood nemen ze wraak op het volk

16-01-2009, 12:16
typisch altijd een veto uitspreken en nu blazen ze het gewoon op .....

VN is een poppenkast