Bekijk volle/desktop versie : Moskeewijzer



13-01-2009, 11:39
Asalamu alaikum wa'rahmatullahi wa'barakatuhu,

Sinds deze week is de site Moskeewijzer.nl online! Op deze website zijn alle Moskeeën van Nederland inzichtelijke gemaakt. Hierdoor kan je snel zoeken welke Moskee er in de buurt aanwezig is. Erg handig als je de salaat gezamenlijk willen doen wanneer je bijvoorbeeld voor werk of privé veel reist door het land, of ver van huis bent als de preek op vrijdag wordt gehouden.

Er zijn op diverse plaatsen op internet al dergelijke lijstjes bijgehouden, maar Moskeewijzer.nl onderscheidt zich op drie punten:
1) het is het meest volledige overzicht; meer dan 350 Moskeeën, van Groningen tot Maastricht!
2) het is het meest up-to-date overzicht; >75% van de Moskeeën zijn fysiek bezocht voordat ze op de site geplaatst zijn!
3) het is het meest gebruiksvriendelijke overzicht; je kan zoeken per provincie of direct in de 20 grootste steden van Nederland!

Van meer dan honderd Moskeeën is ook een profielpagina op de website beschikbaar. Je kan dan ook zien in welke taal de preek gehouden wordt, of er ook een woedoehruimte is voor vrouwen en de contactgegevens van de Moskee (telefoon, email, website). Bij een aantal Moskeeën kan je alvast 'een kijkje nemen' omdat er ook veel foto's bij staan. Alle info die je nodig hebt dus.

Hoe kan jij een steentje bijdragen aan de site?
Het meest belangrijke is dat de site bekend wordt bij de broeders en zusters in onze Ummah. Je kan dus deze mail forwarden aan je kennissen maar ook via de website een tip verzenden aan mensen die je kent. Verder kan je de profielgegevens van jouw Moskee doorgeven als die nog niet op de site beschikbaar zijn. Ook kan je lid worden van de Moskeewijzer-hyve om van alle updates op de hoogte gehouden te worden.

Ik hoop het met deze site ook voor jou makkelijker te maken om door heel Nederland naar het gezamelijke gebed te gaan insha'allah.

Bedankt voor je aandacht.