Bekijk volle/desktop versie : D66-politica op verdachtenlijst terroristen VS



11-01-2009, 12:49
D66-politica verdacht door VS



D66-Europarlementslid Sophie in 't Veld krijgt van de Verenigde Staten geen uitleg waarom ze steeds extra controles moet ondergaan als ze naar de VS vliegt. Een rechter in Washington heeft dat bepaald in een rechtszaak die In 't Veld had aangespannen.

,,Heel teleurstellend. Ik krijg gewoon geen antwoord'', reageert ze zondag. ,,Het toezicht op de regelingen schiet ernstig tekort.''

De D66'er spande de zaak vorig jaar aan. Ze ontdekte toen dat haar naam stond op een lijst van circa 16.000 mensen voor Selected Secundary Security Screening (SSSS). Op de vraag waarom dat was, kreeg ze alleen een overzicht van haar vlieggegevens. Waarom het Europarlementslid een bedreiging kan zijn voor de Amerikaanse veiligheid is voor haar een raadsel.

De D66'er is specialist op het gebied van privacy. Ze verzet zich al langer tegen de uitgebreide controles en informatievergaring door de Verenigde Staten over allerlei zaken, onder meer op het bankverkeer.

Regeringen van de EU-landen willen de veiligheidsmaatregelen intussen zelf ook invoeren, ondanks kritiek van privacytoezichthouders en het Europees Parlement die menen dat de effectiviteit van de maatregelen niet is aangetoond.
D66-politica op verdachtenlijst Amerika

Bron

11-01-2009, 12:55


Grappig, hoe de VS alle critici de mond probeert te snoeren middels sancties.