Bekijk volle/desktop versie : Verhagen sluit nieuwe missie Afghanistan niet uit



11-01-2009, 10:33
Politiek

Verhagen sluit nieuwe missie Afghanistan niet uit

zondag 11 januari 2009 09:03
Het staat volgens minister Maxime Verhagen (CDA, Buitenlandse Zaken) niet vast dat Nederland na 2010 geen nieuwe missie meer zal uitvoeren in Afghanistan.
Maxime Verhagen sluit nieuwe missie niet uit
In een zondag gepubliceerd interview met De Telegraaf zegt Verhagen dat het kabinet daar nog geen besluit over heeft genomen.

Uruzgan
Nederlandse militairen zijn sinds 2006 actief in de Afghaanse provincie Uruzgan, in het kader van Taskforce Uruzgan. Die missie loopt in 2010 af.
‘Dat is het besluit wat wij genomen hebben, niets meer en niets minder. Ik ga niet bij voorbaat zeggen dat dit het is,’ aldus Verhagen tegen De Telegraaf.

Vorig jaar werd, na een langdurige procedure, besloten door het kabinet om de missie tot 2010 te verlengen, met de belofte dat het dan ook echt was afgelopen.
Door Robin van der Kloo

11-01-2009, 11:16



Citaat door big2:
Daar zal het electoraat het NIET mee eens zijn.

Nederlandse militairen hun leven laten wagen voor mensen die toch niet willen veranderen en in hun reli/wereld wensen te blijven leven, mag niet meer gebeuren.

Gewoon betere repressie op terrorisme, en evt. af en toe zo´n opleidingskamp bombarderen.
Ik denk dat je een denkfout maakt. Ons kabinet was pro Amerika en dit zal met de komt van Obama allen maar sterker worden.