Bekijk volle/desktop versie : Surat El Kursi-



10-01-2009, 14:06
Ayat al-Kursi

Allahoe la ilaha illallahoe hayyoe kajoem.
La ta'ghoedoe-hoe sina toen wa la nowm.
La hoema fis-sema-wati wama fil ard.
Men delledie jes-fa-hoe dahoe illa bi- id-nih.
Ya-lemoe ma3a baina aidihim wa ma ghalfehoem
wa la yoehitoena bisjai 'in min ilmi-hi illa bima sjaa.
Wa-sia koersiy-yoe hoes sama wati wel ard.
We la ye-oe-doe-hoe hifdoe-hoema
wa hoewa alijoel adiem. ( 2:255 )

Allah! Er is geen God dan Hij, de Levende, de
Ongeschapene (vanzelfbestaande). Sluimer, noch slaap
overmant Hem alles in de hemelen en op de aarde is van
Hem. Wie kan bij Hem bemiddelen zonder Zijn verlof?
Hij kent hetgeen voor hen is en wat achter hen is en zij
kunnen niets van Zijn kennis omvatten, dan wat Hij wil.
Zijn troon strekt zich uit over hemelen en aarde en het
waken over beide vermoeit hem niet; Hij is de
Verhevene, de Grote. ( 2:255 )

De Profeet (vzmh) heeft ons aanbevolen om Ayat el Kursi na ieder fard gebed te reciteren. De waarde hiervan heeft hij als volgt beschreven: Aboe Oemama vertelde dat de boodschapper van Allah zei: ,,Niets behalve de dood kan diegene die na iedere fard gebed Ayet el Koersie en soerah Al Ichlaas reciteert weerhouden van het Paradijs''. ,,Als de dood er niet was, zou een ieder die Ayet el Koersie reciteert na iedere fard gebed, rechtstreeks naar Paradijs gaan''.

De Profeet (vzmh) heeft ons ook aanbevolen om Ayet el Koersie te reciteren voor het slapengaan. Als je gaat slapen, reciteer Ayet el Koersie, dan zal Allah voor jou een engel in dienst stellen en je zult tot in de ochtend beschermd worden tegen de duivel. Evenals voor het slapen, kan de troonvers ook gereciteerd worden wanneer men wakker word. Ieder dienaar van Allah die Ayet el Koersie met een oprecht hart reciteert met de bedoeling om bescherming krijgen.

De handelaar in Basra, Irak

Er was een handelaar die in de maand Ramadan in Basra dadels wilde verkopen. Hij moest tijdens zijn verblijf onderdak hebben en vond een huis dat hij voor een maand kon huren. De eigenaar waarschuwde voor een ifriet genaamd djinn die het huis bewoonde. Niemand wilde dat huis hebben want de djinn verjaagde of doodde iedere bewoner die daar ging wonen. De handelaar zei dat hij alleen vrees had voor Allah en niet bang was voor de djinn. Hij huurde het huis voor een maand en trok er meteen in. De eerste nacht was het al zover, de djinn verscheen in een zwarte gedaante en kwam op hem af. De man begon gelijk met het reciteren van Ayat el Koersie, maar tot zijn grote verbazing reciteerde de djinn elke vers tot en met de laatste regel mee: "Wa la ya`oedoehoe hief-dzoehoema wa hoewa al aliyoe al adziem" De djinn kon die regel niet uitspreken, de man had de zwakke punt ontdekt en bleef de zin achter elkaar herhalen totdat de zwarte gedaante verdween. Toen de man de volgende ochtend wakker werd zag hij op de plek waar de djinn had gestaan as op de grond liggen.
















-

10-01-2009, 14:27


http://www.speedyshare.com/402335618.html


Mp3 (formaat).