Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Er zit kracht in vergevingsgezindheidSensabillah
13-03-2004, 13:51


Stelling: Er zit kracht in vergevingsgezindheid Woede, pijn en afwijzing; daar zijn emotionele gevangenissen van gemaakt. De cel zit echter op slot aan de binnenkant en niet van buiten. Vergevingsgezindheid zal je bevrijden. De persoon die je vergeeft hoeft niet zijn excuses aan te bieden of te erkennen dat hij fout zit. Vergeef mensen niet omdat je graag wilt dat ze zich beter voelen. Doe het om jezelf beter te voelen! Ben je het hier mee eens of oneens en waarom ?

Sensabillah
13-03-2004, 14:15
Origineel gepost door Dave202 eens er zit kracht in vergevingsgezindheid als al qaida vergevingsgezinder was geweest was het wtc niet neer gegaan. als bush vergevingsgezinder was geweest was er geen oorlog in irak. enzovoort enzovoort als de mensheid vergevingsgezinder was geweest waren er minder oorlogen de kracht van vergevingsgezindheid is minder oorlogen Dank voor je reactie Dave202. Daar zit naar mijn mening een zekere kern van waarheid in. Een vraag; stel dat iemand ooit een dierbare van jou iets naars aan zou doen (moge Allah swt je hiervoor behoeden), acht jij jezelf in staat om dan vergevingsgezind naar die persoon te handelen ?

Deliana
13-03-2004, 14:27
Mee eens. Woede, wraakgevoelens, kosten alleen maar energie, slechte energie. Door te vergeven, wordt je zelf rustiger, en kun je objectiever naar de dingen kijken.

Perez
13-03-2004, 16:11
Vergeven geeft jezelf ook rust en geluk. Met haat in je hart heb je geen rust en ben je niet gelukkig. Je moet proberen te vergeven, wat ze je ook hebben aangedaan en ook al hebben ze geen spijt. Vergeven is moeilijk. Nog moeilijker dan het lijkt. Ik kan het alleen met Gods hulp. Als je echt probeert om oprecht te bidden voor degene die je pijn, verdriet, enz. deed en doet. Dan moet de haat vluchten. Want achter die haat zit de satan en de satan is bang voor bidden. God zegt tegen ons: "Hebt uw vijanden lief."

Sensabillah
13-03-2004, 17:05


Origineel gepost door Dave202 hangt er van af wat diegene heeft gedaan, waarom diegene het heeft gedaan en of diegene spijt heeft zijn daad en of ik zeker weet dat diegene het gedaan heeft Dus onderstaande gaat niet geheel voor jou op ? Vergevingsgezind zijn om jezelf beter te voelen. De persoon die je vergeeft hoeft niet zijn excuses aan te bieden of te erkennen dat hij fout zit. Vergeef mensen niet omdat je graag wilt dat ze zich beter voelen. Doe het om jezelf beter te voelen

Sensabillah
13-03-2004, 17:08
Origineel gepost door Perez Vergeven geeft jezelf ook rust en geluk. Met haat in je hart heb je geen rust en ben je niet gelukkig. Je moet proberen te vergeven, wat ze je ook hebben aangedaan en ook al hebben ze geen spijt. Vergeven is moeilijk. Nog moeilijker dan het lijkt. Ik kan het alleen met Gods hulp. Als je echt probeert om oprecht te bidden voor degene die je pijn, verdriet, enz. deed en doet. Dan moet de haat vluchten. Want achter die haat zit de satan en de satan is bang voor bidden. God zegt tegen ons: "Hebt uw vijanden lief." Heel goed verwoord Perez. Vergeven geeft je innerlijke rust. Als je in staat bent om te vergeven, en het ''straffen'' aan Allah swt over te laten geeft dat een vorm van geluk. Haten is niet moeilijk, de kunst is om iemand te kunnen vergeven. Ongeacht wat die persoon heeft gedaan.

Perez
13-03-2004, 20:43
Ja, ik zeg dit niet zomaar. Ik weet hoe het is om iemand te moeten / willen vergeven, ook juist als die ander er geen spijt van heeft. En niet beseft hoeveel pijn je ervan hebt. Ik heb er lang over gedaan. Maar ik had geen rust. Het zat ook mijn relatie met God in de weg. Hoe kan ik vergeving vragen voor het verdriet dat ik God iedere dag weer doe, als ik zelf een ander niet kan vergeven? Maar de haat is erg hardnekkig. Je denkt dat je het overwonnen hebt en ineens komt het weer helemaal naar boven als een oplaaiend vuur. Totdat ik ging bidden voor diegene die me die pijn had gedaan. In het begin heel moeilijk, want ik wenste die persoon liever ongeluk toe. Maar ik wilde die haat echt graag kwijt. Het is net een grote onweerswolk die boven je leven hangt en de zon tegenhoudt. Ik denk dat God me heeft geholpen om echt voor die persoon te leren bidden en te leren vergeven. Want vergeven is echt heel moeilijk. Maar de moeite waard om te proberen. En nu hoop ik echt waar dat ook die persoon gelukkig wordt. Ik hoef geen excuses meer aangeboden te krijgen, maar ik bid of deze persoon spijt krijgt voor God, zodat God zal vergeven.

Sensabillah
13-03-2004, 21:12
Origineel gepost door Perez Ja, ik zeg dit niet zomaar. Ik weet hoe het is om iemand te moeten / willen vergeven, ook juist als die ander er geen spijt van heeft. En niet beseft hoeveel pijn je ervan hebt. Ik heb er lang over gedaan. Maar ik had geen rust. Het zat ook mijn relatie met God in de weg. Hoe kan ik vergeving vragen voor het verdriet dat ik God iedere dag weer doe, als ik zelf een ander niet kan vergeven? Maar de haat is erg hardnekkig. Je denkt dat je het overwonnen hebt en ineens komt het weer helemaal naar boven als een oplaaiend vuur. Totdat ik ging bidden voor diegene die me die pijn had gedaan. In het begin heel moeilijk, want ik wenste die persoon liever ongeluk toe. Maar ik wilde die haat echt graag kwijt. Het is net een grote onweerswolk die boven je leven hangt en de zon tegenhoudt. Ik denk dat God me heeft geholpen om echt voor die persoon te leren bidden en te leren vergeven. Want vergeven is echt heel moeilijk. Maar de moeite waard om te proberen. En nu hoop ik echt waar dat ook die persoon gelukkig wordt. Ik hoef geen excuses meer aangeboden te krijgen, maar ik bid of deze persoon spijt krijgt voor God, zodat God zal vergeven. Dank je voor het delen van je ervaring Perez. Vergeven is inderdaad moeilijk...totdat je jezelf de vraag kunt stellen wie je er uiteindelijk mee hebt. Je hebt er alleen maar jezelf mee, je raakt er verbitterd door en het vreet energie. Gelukkig heeft ook bij jou de vergevingsgezindheid het gewonnen van de haat. Als men over het algemeen wat vergevingsgezinder naar elkander zou zijn, zou het er een stuk rooskleuriger uitzien.

bezbez1
29-05-2014, 12:01
met vergeven , geduld en salah win je alles opluchting, rust , vrede beloning op de dag des oordeels, voorbeeldig gedrag ,de weg van islam , kans dat jou zondes ook allemaal vergeven worden etc etc wat je er allemaal mee wint