Bekijk volle/desktop versie : Stille Wake ter Herdenking van de Slachtoffers in Gaza DEN HAAG !!



08-01-2009, 11:50
Stille Wake voor Gaza
Organisator:
Datum & Tijd:
Adres:

Entree:
Platform 'Stop de Aanval op Gaza'
8 January 2009 om 16:00 tot 17:00
Tweede Kamer, Plein 2
2500 AE Den Haag
Gratis!
[COLOR="Red"] ~ Stille Wake ter Herdenking van de Slachtoffers in Gaza ~

Donderdag 8 Januari 2009

16:00 - 17:00

Buitenhof tussen de Israelische ambassade en de Tweede Kamer


In opvolging van onze sucessvolle demonstratie van 3 januari op het Museumplein, en om gehoor te geven aan de oproep van YWCA-Palestina (zie bijlage) ter herdenking van de Palestijnse slachtoffers van Gaza, heeft het Platform 'Stop de Aanval op Gaza' besloten om in breed verband een stille wake te houden. Om tevens een politiek signaal te geven, is daarbij voor Den Haag gekozen.

Als koude douche, na de luide stem die afgelopen zaterdag door ongeveer 10.000 demonstranten geuit is tegen de Israëlische aanval op Gaza, namen wij na afloop kennis van het schokkende nieuws dat Israëlische tanks en voetsoldaten Gaza massaal waren binnengevallen. Het grondoffensief, waarmee Israël dagenlang gedreigd had, was hiermee een levende nachtmerrie geworden en een verdere escalatie van de gruwelijkheden waarbij het dodental en aantal gewonden met het uur aan het oplopen is!

Naast een verscheidenheid van protest-acties die nu in de planning zijn, en om gehoor te geven aan de oproep vanuit Palestina zelf, leek het ons op zijn plaats om de slachtoffers van Gaza te herdenken in de vorm van een stille wake. Daarbij zal een ieder voorzien worden van een waxine lichtje in een witte zak.

Wij roepen iedereen op, uit alle hoeken van de Nederlandse maatschappij, om zich op 8 januari bij ons aan te sluiten!!
[/COLOR]